Κουίζ: Πού να πάω φέτος διακοπές

Απαντήστε σε οκτώ απλές ερωτήσεις, βρείτε ποιος προορισμός ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σας και οργανώστε τις καλοκαιρινές σας διακοπές.
Κουίζ: Πού να πάω φέτος διακοπές
του Γιώργου Κόκουβα

Βουνό ή θάλασσα; Αιγαίο ή Ιόνιο; Ελλάδα ή εξωτερικό; Ξεφάντωμα ή ηρεμία; Με το άλλο σας μισό ή με την εργένικη παρέα σας; Πολλά τα διλήμματα, αλλά ακόμη περισσότερες οι επιλογές σας για τις καλοκαιρινές διακοπές. Περίπου τέτοιο καιρό, άλλωστε, δεν γίνεται πάντα αυτή η συζήτηση σε κάθε σπίτι, για να αποφασιστεί ο προορισμός του ταξιδιού μετά από τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις και τις χαοτικές αντιπροτάσεις από τους φίλους ή τους δικούς σας; Εμείς σας βγάζουμε από τη δύσκολη θέση και μέσα από οκτώ ερωτήσεις περιορίζουμε τις επιλογές σας στις πιο ταιριαστές σε αυτό που έχετε στο μυαλό σας ως «ιδανικές διακοπές». Σημειώστε τις απαντήσεις σας και δείτε πιο κάτω τα αποτελέσματά σας.

1.Ποια από τις παρακάτω εικόνες είναι πιο κοντινή σε αυτό που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε «καλοκαιρινές διακοπές»;
Α.
Beach bar, χορός ως το πρωί και φλερτ στην παραλία
Β. Δροσερό αεράκι κάτω από έναν πλάτανο, σε ένα γραφικό χωριουδάκι
Γ. Ξημεροβράδιασμα σε μια απόμερη παραλία, όλη μέρα μόνο με το μαγιό (ή και χωρίς αυτό)
Δ. Μακριά να ‘ναι, κι όπου να’ναι

2. Με ποιους θα πάτε διακοπές;
Α.
Με τον/την κολλητό/ή σας, που τυχαίνει να είναι όπως και εσείς, single
Β. Με τον/την σύντροφο και τα παιδιά σας
Γ. Με μερικούς φίλους, και μερικούς φίλους των φίλων, ίσως και μερικούς φίλους των φίλων των φίλων
Δ. Με την στενή παρέα σας

3. Ποιο μεταφορικό μέσο προτιμάτε;
Α.
Speed ferry για πάντα!
Β. Σαν την ανεξαρτησία και την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου δεν έχει
Γ. Και με ψαρόβαρκα πάτε, αρκεί να φύγετε από την πόλη
Δ. Αεροπλάνο ή τρένο

4. Για μπάνιο θα προτιμήσετε:
Α
. Εννοείται οργανωμένη αμμουδιά με ξαπλώστρες, ομπρέλες και ωραία μουσική
Β. Ρηχή αμμουδιά – τα παιδιά δεν ξέρουν ακόμη καλό κολύμπι
Γ. Ελεύθερη παραλία, κατά προτίμηση ερημική και άγνωστη στα πλήθη
Δ. Ε, κι αν δεν κάνετε μπάνιο δεν θα σκάσετε κιόλας

5. Πού προτιμάτε να διανυκτερεύσετε;
Α
. Σε ξενοδοχείο
Β. Σε διαμέρισμα με εξοπλισμένο κουζινάκι
Γ. Στην σκηνή σας σε κάποια παραλία – το πολύ σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, αν βρείτε κάτι πολύ οικονομικό
Δ. Σε hostel ή στον καναπέ μέλους του AirBNB

6. Ποια gadgets δεν θα λείπουν από τις αποσκευές σας;
Α
. Smartphone, tablet, laptop, iPhone hub και φορητά ηχειάκια
B. Το φιδάκι για τα κουνούπια
Γ. Το πολύ ένα κινητό, κι αυτό κλειστό
Δ. Smartphone με καλή κάμερα ή, ακόμη καλύτερα, φωτογραφική μηχανή SLR

7. Μετά τις διακοπές, η profile picture σας στο Facebook θα είναι:
Α
. Εσείς με τέλειο μαύρισμα και το hip μαγιό σας να σχηματίζετε «καρδιά» με τα δάχτυλά σας μπροστά στη θάλασσα
Β. Ένα ωραίο τοπίο από το πιο γραφικό χωριουδάκι που επισκεφθήκατε στο νησί/στον προορισμό των διακοπών σας
Γ. Ένα κομμάτι αμμουδιάς ή μια λεπτομέρεια από την αγαπημένη παραλία σας χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό σας
Δ. Το πανόραμα μιας πόλης ή ένα παγκοσμίου φήμης αξιοθέατο

8. Πότε θα προτιμούσατε να πάτε διακοπές;
Α
. Τον Αύγουστο
Β. Τον Ιούλιο
Γ. Τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο
Δ. Δεν έχετε ιδιαίτερη προτίμηση, όποτε βρείτε φθηνότερο εισιτήριο

Τα αποτελέσματα
Tip: Πατήστε στο κάθε link για περισσότερες πληροφορίες για τον κάθε προορισμό

*Αν απαντήσατε περισσότερα «Α»: Σας ταιριάζουν τα party islands

Είστε έτοιμοι για ξεφάντωμα και ολονύχτια πάρτι στα πιο δημοφιλή νησιά. Για εσάς και τους φίλους σας, δεν νοούνται διακοπές χωρίς ηλιοθεραπεία σε σαιζλόνγκ, χορός σε beach bars, ακουστικά καρφωμένα στα αυτιά, tags και check ins στα πιο περιζήτητα μπαράκια του νησιού και ανέσεις διαμονής.
Πού να πάτε: Μύκονος, ΊοςΣαντορίνη και Πάρος είναι σίγουρες επιλογές, ενώ μακριά από τις Κυκλάδες, δεν θα σας απογοητεύσουν η Ρόδος και η Λευκάδα.

*Αν απαντήσατε περισσότερα «Β»:Οι οικογενειακές διακοπές

Είτε το θέλετε, είτε όχι, καλοκαίρι με την οικογένεια συνεπάγεται ορισμένα «standards», ήτοι ασφάλεια, ηρεμία και σχετική απομάκρυνση από τα γούστα που είχατε πριν «νοικοκυρευτείτε». Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, επιστρέψτε στις ερωτήσεις 1 και 2. Αν (και) σε αυτές απαντήσατε το «Β», η λύση είναι μία: Βουρ για το βουνό. Οι ορεινοί προορισμοί, η γραφικότητα ενός χωριού, η «παραδοσιακή» ησυχία και οι ήρεμοι ρυθμοί θα σας ευχαριστήσουν. Κατά τα άλλα, αν προτιμάτε θάλασσα, σίγουρα σας ταιριάζουν τα σχετικά μεγάλα νησιά, που διαθέτουν υπηρεσίες όπως νοσοκομείο, φαρμακεία, συχνά δρομολόγια κλπ, ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο για τα πάντα.
Πού να πάτε: Η Σκόπελος, η Κρήτη, η Νάξος, η Κεφαλονιά είναι πολύ καλές επιλογές νησιών για εσάς, ενώ η Χαλκιδική δεν είναι καθόλου κακή ιδέα αν προτιμάτε τις «στεριανές» θάλασσες. Αν πάλι προτιμάτε βουνό, το Πήλιο είναι η χρυσή τομή, που συνδυάζει τις βουνίσιες διακοπές με τις ωραίες παραλίες σε απόσταση βολής. Για πιο «ορεινές διαθέσεις», προτείνουμε με κλειστά τα μάτια ΖαγοροχώριαΤζουμέρκα και Όλυμπο.

*Αν απαντήσατε περισσότερα «Γ»: Οι εναλλακτικοί προορισμοί

Περιμένατε υπομονετικά όλο τον χειμώνα με τα ρούχα σας, για να τα πετάξετε το καλοκαίρι και να μείνετε επί μία τουλάχιστον εβδομάδα με το μαγιό σας, να έρθετε κοντά στη φύση, να επισκεφθείτε τα μικρά νησιά που νιώθετε πια σαν δεύτερο σπίτι σας, μιας και τα επισκέπτεστε εν είδει ιερού προσκυνήματος, και να βρείτε στην ήσυχη παραλία, όπου στήνετε την σκηνή σας, τα ίδια γνώριμα πρόσωπα. Σας αρέσει να μιλάτε με τους ντόπιους, να ανακαλύπτετε τις φυσικές ομορφιές του νησιού και να μην σας απασχολήσει ούτε στιγμή τι γίνεται πίσω στο σπίτι σας.
Πού να πάτε: Στα Κουφονήσια (έξτρα πόντοι για το free camping και τον γυμνισμό στο Κάτω Κουφονήσι) ή στις «Μικρές Κυκλάδες» εν γένει (Ηρακλειά, Δονούσα, Σχοινούσα), στην Ανάφη, στο Αγκίστρι, στον Κάλαμο (το μικροσκοπικό νησάκι των Επτανήσων), στην Γαύδο (υπάρχει μεγαλύτερη ηρεμία από το να γνωρίζεις ότι βρίσκεσαι στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης;), στην Ικαρία, στη Σαμοθράκη.

*Αν απαντήσατε περισσότερα «Δ»: Το αντισυμβατικό ταξίδι

Έχετε μάλλον διαφορετική ιδέα από τον μέσο έλληνα ταξιδιώτη για την έννοια των καλοκαιρινών διακοπών. Για εσάς, ακόμη και το καλοκαίρι είναι ευκαιρία να γνωρίσετε νέους πολιτισμούς και ξένες κουλτούρες, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα στερηθείτε τις βουτιές σας στις ελληνικές θάλασσες – θα φροντίσετε να τις αναπληρώσετε με αποδράσεις τα επόμενα σαββατοκύριακα. Για το «κυρίως πιάτο» όμως, προτιμάτε να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια ή να γνωρίσετε την Ευρώπη… στις ράγες.
Πού να πάτε: Σας προτείνουμε να «μετριάσετε» την καλοκαιρινή χασούρα, επιλέγοντας προορισμούς του εξωτερικού που έχουν κοντά τους θάλασσα. Τι θα λέγατε για την Βαρκελώνη, για την Λισαβόνα, για την Μικρά Ασία ή για τις αφρικανικές ακτές της Μεσογείου;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v