Πότε θα δοθούν οι επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2014

Μάθετε για το φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, που προβλέπει επιταγές ολιγοήμερων διακοπών για 120.000 δικαιούχους, εργαζόμενους και ανέργους.
Πότε θα δοθούν οι επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2014
Το φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού εξήγγειλε το υπουργείο Εργασίας, που προβλέπει ολιγοήμερες διακοπές για 120.000 δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 1η Αυγούστου 2014 ως τις 30 Ιουνίου 2015, με κονδύλια 10 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα εξασφαλίσουν διαμονή από μία έως πέντε διανυκτερεύσεων για τους δικαιούχους. Το ύψος της αξίας των Επιταγών Κοινωνικού Τουρισμού θα προσδιοριστεί σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ εντός του μήνα, και θα είναι ανάλογο με τον τύπο και την κατηγορία του καταλύματος.

Μετά την δημοσίευση της ανακοίνωσης, θα ενεργοποιηθεί και η δυνατότητα αιτήσεων. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν συμπληρώσει κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ, οι άνεργοι που στο ίδιο διάστημα έλαβαν τακτική επιδότητη ανεργίας τουλάχιστον δύο μηνών ή 50 ημερησίων επιδομάτων και οι άνεργοι του Ειδικού Μητρώου Ανέργων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του ΟΑΕΔ.

Από το πρόγραμμα μπορούν να ωφεληθούν και τα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων έως 24 ετών ή αυτά τα οποία είτε συμπληρώνουν τα 5 έτη κατά την διάρκεια του προγράμματος, ή έχουν ίδια ασφάλιση λόγω σπουδών ή αναπηρίας. Επιπλέον, ωφελούνται οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι προστατευόμενα μέλη και ασφαλίζονται από αυτούς, ή η συνοδοί των δικαιούχων με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα όσοι είναι δικαιούχοι αντίστοιχου προγράμματος άλλου φορέα ή όσοι είχαν επιλεγεί πέρυσι, πρώτη χρονιά εφαρμογής του προγράμματος, είτε έκαναν χρήση των επιταγών τους είτε όχι, εκτός αν πρόκειται για άτομα με αναπηρία.

Την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, όπου θα δημοσιοποιηθεί η Δημόσια Πρόσκληση ώστε να αρχίσουν οι αιτήσεις, μπορείτε να την επισκεφθείτε πατώντας εδώ. Δείτε εδώ ολόκληρη την σχετική εγκύκλιο. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v