BON AGAPIΚΡΕΑΣ, ΨΑΡΙ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Τελικά, υπάρχει νόστιμο στήθος κοτόπουλου;

Η απάντηση προφανώς και είναι ένα μεγάλο “Ναι”, και η Αγάπη έχει δύο συνταγές για να το αποδείξει.

Μοσχαράκι από το Σετσουάν

Με ασιατική διάθεση, η Αγάπη μας ετοιμάζει μοσχαρίσιο φιλέτο με λαχανικά και μας στέλνει ταξιδάκι στην Chinatown.

Μεταμορφώσεις (καλαμαριού) σε μαύρο

Αυτή την εβδομάδα, η Αγάπη γίνεται ο Μικ Τζάγκερ: Βλέπει ένα καλαμάρι και θέλει να το βάψει μαύρο.

Ένα κοτόπουλο για δέκα με τόνο

Η Αγάπη μάς φτιάχνει ένα συγκλονιστικό κοτόπουλο που τα έχει όλα: ζουμερό, μυρωδάτο και με απίστευτη γεύση.

Η γαλλική γαστρονομική κληρονομιά κι ένα φαγητό

Η Αγάπη μας μαθαίνει πώς να φτιάξουμε μπλανκέτ – μια εμβληματική γαλλική σάλτσα – και την ταιριάζει άψογα με σολομό.

Οι περίεργες Τσικνοπέμπτες συνεχίζονται

Ήρθε η ώρα να τσικνίσουμε, και η Αγάπη μας ετοιμάζει ψητά λουκάνικα με πορτοκάλι. Καλές Απόκριες!

Τα καλά κόποις κτώνται

Κρύο, καιρός για… γαλλική κρεμμυδόσουπα. Και η Αγάπη έχει την τέλεια συνταγή, που συνοδεύεται απαρεγκλίτως με φρεσκοψημένη μπαγκέτα.

Η χρονιά του χοίρου

Κινέζικη Πρωτοχρονιά, μπαίνουμε στην χρονιά του Χοίρου, και η Αγάπη μας φτιάχνει μια ασιατική σούπα με χοιρινό, αλλά και κινέζικη πανσέτα για να γιορτάσουμε.

Μια τέλεια συνταγή για Parmentier

Παριζιάνικο πλέον και εστεμμένο το Hachis Parmentier, μετατράπηκε σε αστικό έδεσμα και σερβίρεται ακόμη και σήμερα σε όλες τις μπρασερί...

Ένας σιδηρόδρομος να τον… φας

Η Αγάπη μας ετοιμάζει σιδηρόδρομο, δηλαδή στηθοπλευρά, κι εμείς γλείφουμε τα δάχτυλά μας!

"Οι άνθρωποι δεν είναι αιχμάλωτοι της μοίρας τους, αλλά αιχμάλωτοι των μυαλών τους."

Φραγκλίνος Ρούζβελτ

  • 1882 - Γεννήθηκε ο Ρώσος συνθέτης Ιγκόρ Στραβίνσκι.
    1885 - Φθάνει στο λιμάνι της Νέας Υόρκης το "Άγαλμα της Ελευθερίας", ως δώρο των Γάλλων προς τους Αμερικανούς.
    1940 - Τα Βαλτικά κράτη Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία καταλαμβάνονται από την Σοβιετική Ένωση.
    1944 - Η Ισλανδία ανεξαρτητοποιείται από την Δανία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY