Financial Times: Τα καλύτερα εστιατόρια του 2006

Μια μοναδική περιήγηση στα καλύτερα εστιατόρια της Ιταλίας, της Ισπανίας, των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και φυσικά της Αγγλίας, από τον συντάκτη γεύσης των Financial Times. Οι νέες τάσεις και τα πιάτα που έμειναν χαραγμένα στη μνήμη του Nicholas Lander.

Παπαδάκης: Θαλασσινές γεύσεις και αγνά υλικά

Θαλασσινές γεύσεις στο κέντρο της Αθήνας; Αν και η ιδέα δεν είναι πρωτότυπη, φαίνεται δύσκολο να αποτελέσει πραγματικά καλή πρόταση. Ο ”Παπαδάκης” στο Κολωνάκι αριστεύει στον τομέα των γευστικών ιδεών και αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για έξοδο. Τα πιάτα του είναι πραγματικά καταπληκτικά και ”ψαγμένα”, φτιαγμένα με αγνά νησιώτικα υλικά, ενώ οι τιμές είναι σαφώς λογικότερες από ορισμένες αντίστοιχες προτάσεις.

Casual Dining: Η αμερικανική κουζίνα αντεπιτίθεται

Χαλαρή ατμόσφαιρα, upbeat μουσική, νεανική διακόσμηση, burgers, tex-mex και διεθνείς συνταγές, ευφάνταστα cocktails... Το casual dining εξελίσσεται ταχύτατα σε νέο trend, χαμογελώντας ειρωνικά στη δικτατορία του τρίπτυχου dress code- αυστηρό ύφος- ακριβό δείπνο. Γνωρίστε τέσσερις από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους, μέσα από το μίνι αφιέρωμα του in2life και επανεκτιμήστε την αξία του καλού, πλην ανεπιτήδευτου, εστιατορίου.

”Πειναλέων”: Ταβέρνα με χαρακτήρα και ιστορία

Στη Νεάπολη, σε μια από τις πιο... ταβερνιάρικες περιοχές της Αθήνας, ο ”Πειναλέων” εξακολουθεί να γράφει τη δική του ιστορία προσφέροντας από το 1974 καλό και ”τίμιο” φαγητό. Ανεπιτήδευτο το περιβάλλον, σωστή η εξυπηρέτηση και... πεντανόστιμες οι τιμές.

Nam’a: Γευστικό ταξίδι στη Νότια Ασία

Από την Κίνα στο Βιετνάμ και από εκεί στην Πολυνησία μας ταξιδεύει η multi culti κουζίνα του μικρού, πλην όμως πολλά υποσχόμενου, ασιατικού εστιατορίου της Αγίας Παρασκευής που ακούει στο όνομα Nam’a. Extra bonus οι κόκκινες αποχρώσεις της διακόσμησης, η παραδοσιακή ασιατική μουσική και το ”ψαγμένο” sushi bar.

Κανέλα: Το μαγειρείο γίνεται... μοντέρνο

Ελληνική κουζίνα, προσιτές τιμές, μικρή έως ανύπαρκτη λίστα κρασιών, clean cut περιβάλλον και διακόσμηση ”αλά κουζίνα μαμάς του ’50”. Η ”Κανέλα” στο Γκάζι δεν είναι μοναδική στο είδος της, αφού οι ”νεοταβέρνες” εξελίσσονται σε trend, αλλά σίγουρα είναι μία απο τις καλύτερες προτάσεις του είδους.

Τραπεζάκια έξω!

Τα τραπέζια των εν αθήναις φαγάδικων ”βγαίνουν έξω”, στην αυλή! Το in2life συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει εννέα από τις πιο όμορφες ταβέρνες με αυλή για να μην κλειστείτε μέσα. Για όσους, όπως ο ”Ιοβόλος”, δεν συμπαθούν τα bar restaurants ή για όσους απλώς πότε- πότε επιθυμούν να απολαύσουν ντοματοσαλάτα με πατάτες τηγανιτές, αντί για πατέ πεσκανδρίτσας.

Αbreuvoir: Διαχρονική γαλλική κουζίνα

Επί σαράντα ολόκληρα χρόνια, το Abreuvoir υποδέχεται τους Αθηναίους οπαδούς της γαλλικής κουζίνας με εκλεπτυσμένο μενού που ανανεώνεται συχνά, άψογη εξυπηρέτηση και μία λίστα κρασιών, που περιλαμβάνει ορισμένες από τις καλύτερες γαλλικές ετικέτες. Αν όλα αυτά δεν αποτελούν εγγύηση, να αναφέρουμε το γεγονός ότι το Abreuvoir έχει υπάρξει το αγαπημένο εστιατόριο πολλών επιφανών προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Oro Toro: ”Χρυσός ταύρος” στην αρένα της γεύσης

Από τα τελευταία πράγματα που ο ”παραδοσιακός” επισκέπτης της χασαποταβέρνας στη Βάρη θα περιμένει να συναντήσει εκεί, είναι ένα εστιατόριο σαν το Oro Toro. Η σωστή διακόσμηση και η πλήρης κάβα δεν θα σας εμποδίσουν να εστιάσετε στο Βασικό ”ατού” του Oro Toro: Το κόκκινο κρέας.

Το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου!

Πρόσφατα βραβευμένο ως το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, το El Bulli, στη βορειοανατολική ακτή της Καταλονίας, είναι σίγουρα το δημοφιλέστερο της Ευρώπης, αφού κάθε χρόνο οι... υποψήφιοι πελάτες πλησιάζουν το μισό εκατομμύριο. Καλωσήλθατε σε έναν κόσμο όπου το φαγητό δεν είναι ανάγκη... είναι εμπειρία!

Απόρρητο
v