5 νέες αφίξεις για νόστιμο φαγητό στο Χαλάνδρι

Ταβερνάκια, μεζεδοπωλεία, κομψά bar restaurants, sushi bars και άλλες γευστικές αφίξεις: Το Χαλάνδρι έχει νέα, και είναι πεντανόστιμα.
5 νέες αφίξεις για νόστιμο φαγητό στο Χαλάνδρι
του Γιώργου Κόκουβα

Μεζεδοπωλεία από τα παλιά, αυθεντικές ψαροταβέρνες, αμερικάνικα diners, sushi bars και εστιατόρια γαστριμαργικών πειραματισμών. Απ’ όλα έχουν οι νέες αφίξεις στο Χαλάνδρι και μας προτρέπουν να δοκιμάσουμε γεύσεις μοντέρνες ή παραδοσιακές για όλα τα γούστα και τα βαλάντια. 

Ψαράκια και Θαλασσινά 
Κώστα Βάρναλη 5, τηλ: 2106855932

Μετά από την Κηφισιά και την Βάρκιζα, το… καλό τρίτωσε, αυτή τη φορά στο Χαλάνδρι. Το νέο «αδερφάκι» των ψαρομεζεδοπωλείων «Ψαράκια και Θαλασσινά» άνοιξε τις πόρτες του την πρώτη εβδομάδα του 2015 και μας υποδέχεται σε ένα υπέροχο παλιό νεοκλασικό, που αποπνέει αρχοντιά, ζεστασιά και σπιτική ατμόσφαιρα. Αμέσως καταφθάνει ο δίσκος με τα ορεκτικά, τα οποία συνοδεύετε με τσίπουρο ή κρασάκι, ενώ από τον μαυροπίνακα επιλέγετε ψαράκια στη σχάρα ή στο τηγάνι. Από λαβράκι, γαύρο και τσιπούρα μέχρι πιο «σπέσιαλ» πιάτα όπως ο σολομός, η γαριδομακαρονάδα και το φοβερό γιουβέτσι με γαρίδες, οι γεύσεις δεν θα απογοητεύσουν τους φανατικούς ψαροφάγους. Συμβουλή: Μη χάσετε την ωραιότατη ψαρόσουπα. Υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο με κρασί ή τσίπουρο. 

Brooklyn 
Παράσχου 8, τηλ: 2130351374

Το ξέρουμε, έχετε… μπουκώσει με την παρέλαση και επέλαση των burgers που κατακτούν εκ νέου την Αθήνα το τελευταίο διάστημα. Αλλά αν βρεθείτε στο Χαλάνδρι, αξίζει να αφήσετε χώρο στο στομάχι σας για να επισκεφθείτε το νέο αμερικάνικο εστιατόριο των βορείων προαστίων, που γίνεται σιγά-σιγά talk of the town. Εδώ η παραγωγή του… taste factory, όπως αυτοσυστήνεται το εστιατόριο, ξεκινά από νωρίς με την πληρέστατη λίστα brunch, η οποία περιλαμβάνει αυγά πολλών ειδών, φουρνιστά τοστ, κοτόπιτες και λαχταριστά pancakes. Το τσιμπούσι συνεχίζεται με American style chicken (που μπορείτε να παραγγείλετε ¼, μισό ή ολόκληρο όπως στα αμερικάνικα diners, βαρβάτα t-bone και bio ribe-eye, και φυσικά burgers, όπως το Egg Project με αυγό και spicy mayo, το chicken meatball με κεφτεδάκια, Philadelphia, πιπεριά Φλωρίνης και jack sauce ή το χορτοφαγικό burger με ψητά λαχανικά, Philadelphia, σκόρδο και θυμάρι. Θα βρείτε επίσης παιδικό μενού, milkshakes και παγωμένα daiquiri ή μαργαρίτες για να συνοδεύσετε το γεύμα. Υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο. 

Παλιό Ταχυδρομείο 
Σοφοκλή Βενιζέλου 9, τηλ: 2111838890

Η περίτεχνη είσοδος. Το μωσαϊκό. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός. Το παλιό ραδιόφωνο. Οι μεγάλοι καθρέφτες, τα ξύλινα τραπέζια, τα υφαντά κουρτινάκια και η μεγάλη αυλή. Όλα «μυρίζουν» Αθήνα παλιάς αρχοντιάς σε αυτό το μεζεδοπωλείο που φιλοξενείται στο κτίριο του παλιού χαλανδριώτικου ταχυδρομείου. Εδώ θα πιείτε κρασάκι, ρακόμελο ή τσίπουρο, με συνοδεία άφθονων μεζέδων από τοπικά προϊόντα της ελληνικής γης. Δοκιμάστε σαλάτα με φακή, ρεβιθάδα, συκώτι-«λουκούμι», τραχανά με λουκάνικο, τσιγαριστά χόρτα και άλλους παραδοσιακούς μεζέδες, απολαμβάνοντας την φιλική, ανεπιτήδευτα παρεΐστικη ατμόσφαιρα στην οποία βοηθά ιδιαίτερα και η ελληνική μουσική, ενίοτε ζωντανή. 

Hide and Seek 
Λεωφόρος Κηφισίας 254, τηλ: 2106776747

Είναι παράξενο πόσο όμορφοι και ήσυχοι κήποι μπορούν να κρύβονται στις «όχθες» της πολύβουης λεωφόρου Κηφισίας. Όπως αυτός του νέου all day cocktail restaurant που άνοιξε τις κομψές πόρτες του στο ύψος του Χαλανδρίου. Σίγουρα, όταν φτιάξει ο καιρός, ο πίσω κήπος θα μας απασχολήσει περισσότερο, αλλά προς το παρόν, βολευόμαστε και στον ζεστό, ατμοσφαιρικό εσωτερικό του χώρο, εκεί όπου μπορούμε να δοκιμάσουμε από νωρίς καφέ και πρωινό (αυγά benedict, scrambled ή American, ομολέτες, αυγοφέτες, τοστ, club sandwich κ.α.) και αργότερα πολύ προσεγμένα κοκτέιλ, συνοδεύοντάς τα με τσιμπολόγημα από το finger food bar. Όσο για το κυρίως γεύμα, θα δοκιμάσετε crispy κοτόπουλο με ψητό καλαμπόκι και φασολάκια, σολομό σχάρας με ginger και ψητά λαχανικά, μπιφτεκάκια με baby πατάτες και μενταγιόν χοιρινού με σάλτσα γλυκού κρασιού πάνω σε πουρέ βασιλικού. Οι τιμές είναι αρκετά τσιμπημένες – υπολογίστε περί τα 30€ κατ’ άτομο. Δείτε εδώ ολόκληρο το μενού.  

Yoshi 
Πλάτωνος 7 (εμπορ. κέντρο Plaza), τηλ: 216 7006857

Τα sushi bars επιστρέφουν δυναμικά στην γαστρονομική σκηνή της πόλης – ευτυχώς, προς το οικονομικότερό τους. Το Yoshi Sushi bar στο Χαλάνδρι μας υποδέχεται στον μοντέρνο χώρο του για να μας μυήσει στα μυστικά της απω-ανατολίτικης κουζίνας, με γέυσεις όπως καρπάτσιο με τόνο, σολομό και λαβράκι σε σάλτσα βινεγκρέτ, ταρτάρ τόνου με αβοκάντο, και φυσικά maki, nigiri και yoshi rolls που πειραματίζονται ελαφρώς πάνω στις βασικές συνταγές sushi, δημιουργώντας μεγάλη ποικιλία επιλογών. Υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο, μαζί με ασιατική μπύρα ή κοκτέιλ με βάση το sake. Αν είστε «πρωτάρηδες», ποντάρετε στα nigiri yoshi combo (12€) ή nigiri sasimi yoshi combo (22€) για να δοκιμάσετε… λίγο απ’ όλα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v