Από τα παλαιότερα εστιατόρια-εκπροσώπους της αυθεντικής κινέζικης κουζίνας, η αλυσίδα Golden Phoenix παραμένει πάντα πιστή στην ανατολίτικη παράδοση, με εκπληκτικές σπεσιαλιτέ και όμορφο περιβάλλον.
Ένα νέο, μοντέρνο ουζερί έρχεται να προστεθεί στην ήδη εκτενή παλέτα της Πειραϊκής. "Τίμια" μεζεδάκια, λογικότατες τιμές, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και εξαιρετική θέα στη θάλασσα και τα φώτα της πόλης είναι τα δυνατά χαρτιά του.
Ικανοποιητική επιλογή για καθημερινό βράδυ με περίπου 22- 25 ευρώ το άτομο αποτελούν τα εστιατόρια "Αγορά". Μεσογειακά, χορταστικά και σε λογικές τιμές. Πήγαμε σε αυτό του Hilton και καταγράψαμε τις γευστικές εμπειρίες μας.
Μεσημέρι στην πόλη και θέλουμε σπιτικά μεζεδάκια, "ψαγμένο" ούζο, θέα και μυρωδιά από θάλασσα, και όλα αυτά χωρίς να πληρώσουμε πολλά. Γίνεται; Στο Καρσί του Πειραιά γίνεται.
Με καλοκαιρινή διάθεση και υπέροχες γευστικές προτάσεις ο όμιλος Yes! Hotels και τα ξενοδοχεία Semiramis και Twentyone ξορκίζουν τη ζέστη σε κάποιους από τους ομορφότερους χώρους της πόλης, όλες τις ώρες της ημέρας.
Δημιουργική κουζίνα βασισμένη σε μεσογειακές συνταγές και υλικά, λιτό και απέριττο προφίλ, άριστη σχέση ποιότητας τιμής και υπέροχη θέα στα καταγάλανα νερά της λίμνης. Το Fragma του Μαραθώνα δεν είναι ένα ακόμη καλό εστιατόριο –είναι, από μόνο του, προορισμός.
Το εστιατόριο του Ivan Ottaviani επιστρέφει, μετά από αρκετό καιρό, στις μυκονιάτικες ρίζες του, για να σηματοδοτήσει την έναρξη των καλοκαιρινών openings στο νησί των ανέμων με τον ολοκαίνουριο, απαράμιλλης αισθητικής χώρο και τις gourmet δημιουργίες του.
Στο πιο... ριψοκίνδυνο δείπνο της ζωής μας μάς προσκαλεί το El Pecado Isla, που φέρνει για δύο ημέρες, στις 9 και 10 Μαΐου, τους πιο τρελούς σερβιτόρους του κόσμου, τους Cafe Kolbert, για να εξηπυρετήσουν κάθε τρελή επιθυμία μας.
Νέο στέκι για τους θαμώνες της δημοφιλούς Χάρητος στο Κολωνάκι φαίνεται πως θα αποτελέσει το ομώνυμο lounge bar του city hotel Periscope, προσφέροντας πρωινό και καφέ, αλλά και κοκτέιλ με γευστικά σνακ όλες τις ώρες της ημέρας.
Αυτήν την εβδομάδα αφήνουμε τη δίαιτα στην άκρη, κλείνουμε τραπέζι στο αγαπημένο μας εστιατόριο-ψησταριά και το τσικνίζουμε... παραδοσιακά, αργεντίνικα, με πολυτέλεια ή μετά μουσικής. Η τελική επιλογή είναι δική σας.