Θεσσαλονίκη: 8 διευθύνσεις για φαγητό «κάπου καλά»

Οκτώ εστιατόρια για ρομαντικά δείπνα ή business lunch με γκουρμέ πιάτα και δημιουργική κουζίνα, αν θελήσετε να φάτε «κάπου καλά» στη Θεσσαλονίκη.
Θεσσαλονίκη: 8 διευθύνσεις για φαγητό «κάπου καλά»
Ποτέ το φαγητό δεν είναι κακό στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι άγραφος νόμος. Αλλά για μια ξεχωριστή περίσταση, για ένα επαγγελματικό γεύμα, ένα ρομαντικό δείπνο ή την επέτειό σας, ίσως θέλετε το «κάτι παραπάνω»: Γκουρμέ πιάτα, νότες δημιουργικής κουζίνας, πολυτέλεια και ατμοσφαιρικό φωτισμό. Αυτά, μαζί με υπέροχες γεύσεις θα τα απολαύσετε στις παρακάτω οκτώ διευθύνσεις της συμπρωτεύουσας, σε τιμές πιο «τσιμπημένες» από την low budget φήμη της πόλης, αλλά που αξίζουν τα εξτρά έξοδα. 

b. restaurant 
Λεωφόρος Γ’ Σεπτεμβρίου 2, τηλ: 2310869695

Είναι το εστιατόριο που εγκαινίασε την τάση του museum dining στην Θεσσαλονίκη, στήνοντας έναν ζεστό, όμορφο χώρο στο Βυζαντινό Μουσείο στην καρδιά της πόλης και σερβίροντας μεσογειακές γεύσεις με νότες γαλλικής και ιταλικής κουζίνας, σε κάρτα που ανανεώνεται ανά λίγους μήνες, υπό την επίβλεψη του βραβευμένου σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου. Αυτόν τον Φεβρουάριο, «τρέχουν» θεματικά μενού ανά ημέρα, όπως τα tapas τις καθημερινές, το sushi κάθε Πέμπτη και ο συνδυασμός pasta & wine από Δευτέρα ως Πέμπτη με δώρο ένα ποτήρι κρασί για κάθε πιάτο ζυμαρικών. Τα μεσημέρια, ο χώρος είναι ό,τι πρέπει για business γεύματα (μάλιστα με lunch menus των 15, 20 και 25€), ενώ το βράδυ, με τα αναμμένα κεριά, δημιουργείται η ιδανική ατμόσφαιρα για ρομαντικό δείπνο. Υπολογίστε περί τα 25-30€ κατ’ άτομο. 

Thymare Sea Food 
Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, τηλ: 2310897197

Όμορφη θέα στον Θερμαϊκό και δημιουργική προσέγγιση στις θαλασσινές γεύσεις συνδυάζει το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Μακεδονία Palace. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το ζεστό χρώμα του ξύλου και οι μοντέρνες διακοσμητικές νότες, ενώ στο τραπέζι καταφθάνουν μυλοκόπι με ρατατούι λαχανικών και λεμόνι yozu, χαβιάρι με κρεμ φρες και φέτες τηγανητής πατάτας, μπακαλιάρος με χειροποίητα νιόκι, και όστρακα με σπαγγέτι, σκόρδο και μαϊντανό. Συνδυάστε με κάποιο από τα κρασιά της ενδιαφέρουσας wine list και υπολογίστε περί τα 30-35€ για ένα γκουρμέ αλλά χορταστικό γεύμα. 

Canteen 
Δημητρίου Γούναρη 7, τηλ: 2310228520

Στη γειτονιά του Λευκού Πύργου, το πρώην Banquet προτείνει ευφάνταστα πιάτα δημιουργικής κουζίνας στην ατμοσφαιρική σάλα του. Θα δοκιμάσετε πεντανόστιμα ριζότο με κρέμα μαύρης τρούφας, μοσχαράκι με μανιτάρια και πατατίνια, ταρτάρ σολομού, ψητό κατσικάκι με Syrah, χοιρινή bistecca γαλλικής κοπής, καθώς και ευφάνταστα burger. Για το κλείσιμο, μη χάσετε τους κύβους σοκολάτας με πιπέρι καγιέν, ή τα λαχταριστά pancakes. Υπολογίστε περί τα 25€ κατ’ άτομο. 

Αγιολί 
Λεωφόρος Νίκης 15, τηλ: 2310262888

Το μπαλκόνι του «Αγιολί», που μεταφέρθηκε από την πλατεία Αριστοτέλους στην παραλία, με τον Θερμαϊκό… στο πιάτο, διεκδικεί επάξια τον τίτλο του πιο ρομαντικού μέρους στο κέντρο. Εδώ, θα δοκιμάσετε μικρά ραβιολόνε με κρέμα ψητών μανιταριών ή με γαρίδες σωτέ, μπρουσκέτα σχάρας με ταρτάρ ντομάτας και λεμονόφλουδες, φρέσκια βιολογική τσιπούρα ή λαυράκι φιλέτο στη σχάρα με λεμονάτο ριζότο μανιταριών, παπαρδέλες με μοσχαράκι ραγού, καθώς και ειδικά διαμορφωμένα μενού για κάθε γούστο: Fitness, για υγιή καρδιά, vegetarian και παιδικό, με ολοκληρωμένο γεύμα περί τα 20-25€. 

Clochard 
Προξένου Κορομηλά 4, τηλ: 2310239805

Διακριτική πολυτέλεια, ευγενικό σέρβις, ατμοσφαιρικός χώρος με κλασική διακόσμηση και κουζίνα που ισορροπεί μεταξύ παράδοσης και ανατολίτικης, διεθνούς και σύγχρονης κουζίνας συνθέτουν την γαστριμαργική εμπειρία του πολυβραβευμένου Clochard. Από τα ορεκτικά ξεχωρίζει το καρπάτσιο σολομού με νιφάδες λαχανικών, το ταρτάρ από ψάρι ημέρας με πιπεριά τσίλι και λάιμ και η ψαρόσουπα. Για την συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε από ζυμαρικά όπως το σπιτικό ραβιόλι με ουρά και μάγουλο μοσχαριού, από ψάρια, όπως φιλέτο φαγκρί με πουρέ σελινόριζας και κρέμα λεμονιού-δενδρολίβανου και από το μενού των κρεατικών, ξεχωρίζει το συκώτι μόσχου με αρωματική σως πόρτο και η ταλιάτα με λάδι τρούφας και πουρέ γλυκοπατάτας. Με κρασί, υπολογίστε περί τα 50€ κατ’ άτομο. 

Grada Nuevo
Καλαποθάκη 14, τηλ: 2310271074

Το wine restaurant του κέντρου φροντίζει να ικανοποιεί τους πιο απαιτητικούς φίλους του κρασιού, αλλά και να συνοδεύει την οινογνωσία με δημιουργική κουζίνα στον ατμοσφαιρικό χώρο για δείπνο υπό το φως των κεριών. Εδώ θα δοκιμάσετε καβούρι με σως ταρτάρ και ζελέ λεμόνι, ταρτάρ ροφού με τζίντζερ και λάιμ, βελουτέ σιφνέικης ρεβιθάδας με λάδι τρούφας, πεσκανδρίτσα με σαφράν και λευκό κρασί, φιλέτο μόσχου με φουά γκρα και ουρά μόσχου με καπνιστή μελιτζάνα. Πολύ καλές είναι και οι επιλογές σε πιάτα ζυμαρικών, ενώ για το τέλος αφήστε χώρο για την πικρή σοκολάτα σε σούπα σοκολάτας. Υπολογίστε περί τα 30-40€ κατ’ άτομο. 

Μόλυβος 
Καποδιστρίου 1 και Ίωνος Δραγούμη 31, τηλ: 23100555952

Στον πρώτο όροφο ενός γοητευτικού νεοκλασικού κτιρίου, η Μυτιλήνη συναντά την διεθνή κουζίνα και η ζεστή ατμόσφαιρα την καλαισθησία στην διακόσμηση. Στον ιδιαίτερα ρομαντικό χώρο του Μόλυβου, θα δοκιμάσετε όμορφα παρουσιασμένα πιάτα – χωρίς αυτό να μεταφράζεται σε εξωφρενικές τιμές – από τα πιο παραδοσιακά, όπως κοκκινιστά, σπετζοφάι θαλασσινών, μπουρέκια και πολίτικες συνταγές, μέχρι κοτόπουλο ταντούρι, σολομό σχάρας με σως σαμπάνιας, γαριδομακαρονάδες, ψαρονέφρι με απαλή σάλτσα τυριών και λευκή μελιτζάνα με χταπόδι. Μαζί με κρασί από το κελάρι των ιδιοκτητών, υπολογίστε περί τα 25€ κατ’ άτομο. 

Villa Luna 
Αναλήψεως 40, Πανόραμα, τηλ: 2310340440

Το μπιστρό του Πανοράματος είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μέρη με την ωραιότερη θέα στη Θεσσαλονίκη. Μαζί με την πανοραμική θέα, ανάμεσα στα πεύκα όμως θα απολαύσετε και πολύ καλή, εξεζητημένη διεθνή κουζίνα, με γκουρμέ πιάτα ασιατικών και μεσογειακών πινελιών. Δοκιμάστε ψαρονέφρι γεμιστό με σύκα, σάλτσα ψητού και πουρέ γλυκοπατάτας, φιλέτο κότας γεμιστό με ταρτάρ γαρίδα και αρωματισμένο κους κους, φιλέτο μοσχαριού με πατάτες ντοφινουάζ, αργοψημένα τοματίνια Σαντορίνης και θυμάρι, ριζότο σουπιάς και στριγκολόνι μοσχαράκι με καπνιστή πάπρικα. Υπολογίστε περί τα 25€ κατ’ άτομο με κρασί, ενώ τις Κυριακές «ψηφίστε» το brunch menu από 10€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v