Τσικνοπέμπτη 2015: 7 κρεατοφαγικές διευθύνσεις

Μπριζολάκια στα κάρβουνα, καυτερό τζατζίκι, κοψίδια, φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες και – γιατί όχι;- σούπερ burger σε 7 τσικνο-διευθύνσεις στην Αθήνα.
Τσικνοπέμπτη 2015: 7 κρεατοφαγικές διευθύνσεις
Έφτασε η μέρα όπου οι απανταχού κρεατο-λάτρεις έχουν την τιμητική τους. Η παράδοση επιβάλλει την Πέμπτη να τσικνίσουμε και εμείς οφείλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτό το κάλεσμα επιλέγοντας τα top στέκια της πόλης για αυτόν τον σκοπό.

Μπριζολάκια στα κάρβουνα λοιπόν ή πανσέτα με φρεσκοκομμένες πατάτες; Λαχταριστό χοιρινό σουβλάκι ή μοσχαρίσιο γεμιστό μπιφτέκι; Μήπως παϊδάκια; Η τελική επιλογή ανήκει σε εσάς, εμείς θα σας παρέχουμε παρακάτω επτά διευθύνσεις για να απολαύσετε την ημέρα της τσίκνας όπως της αρμόζει: σε αναμμένα κάρβουνα.

Βλάχος
Καραμανλή 1 & 17 Νοέμβρη 11, Μελίσσια, τηλ.: 210 6130672

Σταθερή αξία για τσίκνισμα στα Βόρεια Προάστια, ο Βλάχος στα Μελίσσια κάνει δύο πράγματα και τα κάνει εξαιρετικά: σούπερ λεπτά μπριζολάκια και λαχταριστές χωριάτικες πίτες. Στεκόμαστε στα πρώτα και εξηγούμε. Η κάθε μερίδα περιλαμβάνει… τρία μεσαίου μεγέθους μπριζολάκια επάνω σε ένα βουνό από φρεσκοκομμένες πατάτες (και κοστίζει περίπου 9€) ή εναλλακτικά τέσσερα μπριζολάκια χωρίς πατάτες. Συνοδεύετε με τζατζίκι και χωριάτικη και πληρώνετε το πολύ 15€ το άτομο, μαζί με χύμα κρασί.

Τέλης
Ευριπίδου 86, Πλατεία Κουμουνδούρου, τηλ.: 210 3242775

Συνεχίζουμε με μπριζολάκια και μεταφερόμαστε στο κέντρο της πόλης. Ο Τέλης βρίσκεται στην ίδια θέση, στην πλατεία Κουμουνδούρου, από το 1978, και κάνει αποκλειστικά αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: ψήνει λεπτά, μαριναρισμένα, Τέλη-α χοιρινά μπριζολάκια, στα κάρβουνα. Θα τα συνοδεύσετε με τραγανές, κομμένες στο χέρι τηγανιτές πατάτες, μυρωδάτη χωριάτικη και φονικό τζατζίκι και δε θα πληρώσετε παραπάνω από 15€ ανά άτομο, με χύμα κρασί.

Κρητικός
Αιόλου 49, Κάντζα, τηλ: 210 6659061

Η ταβέρνα του Σταύρου αξίζει το «ταξίδι» μέχρι τη Κάντζα και είναι σίγουρο πως θα σας κάνει να… ερωτευτείτε ξανά το κρέας. Τα ορεκτικά, όπως το τηγανιτό τυροπιτάκι σε μπουκίτσες και η σπιτική σπανακόπιτα ανοίγουν ιδανικά την όρεξη για την κρεατοφαγία που θα ακολουθήσει και η οποία είναι επικών διαστάσεων: φοβερά μοσχαρίσια φιλετάκια, εξαιρετική χοιρινή μπριζόλα και σούπερ αρνίσια παϊδάκια, τρυφερά και μικροσκοπικά, τρώγονται μέχρι το κόκκαλο. Ο χώρος είναι λιτός και θυμίζει εξοχικό κέντρο, ενώ ο λογαριασμός για ένα χορταστικό γεύμα ανέρχεται στα 20-25€ ανά άτομο χωρίς κρασί.

Κιτσαρώνας
Παπαδημητριου 2, Αχαρνές, τηλ: 210 2465141

Από τις πιο παλιές χασαποταβέρνες της Αττικής, ο Κιτσαρώνας μετρά την ιστορία του σε πέντε (και βάλε) δεκαετίες, δε θεωρεί το κοτόπουλο κρέας και φέρνει στο τραπέζι μας μερίδες που χρεώνονται πάντα με το κιλό. Κρεατικά σχάρας που παραδίδουν… μαθήματα ψησίματος και νοστιμάδας όπως η φοβερή χοιρινή μπριζόλα και τα εκπληκτικά αρνίσια παϊδάκια, χωριάτικο λουκάνικο, αμελέτητα, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα και γεμιστό μπιφτέκι με γραβιέρα συγκαταλέγονται στις top επιλογές του περιορισμένου, αλλά «τίμιου» μενού. Στον Κιτσαρώνα θα φάτε και θα χορτάσετε με το παραπάνω, πληρώνοντας κάτι λιγότερο από 20€ ανά άτομο.

Τζίτζικας και Μέρμηγκας στα Κάρβουνα
Πλ. Παπαδιαμάντη 4, Άνω Πατήσια, τηλ.: 210 2232376

«Αδερφάκι» της γνωστής αλυσίδας μεζεδοπωλείων, αλλά με ειδίκευση στη σχάρα, ο Τζιτζικομέρμηγκας των Άνω Πατησίων μας σερβίρει χοιρινά μπριζολάκια, ζουμερά καλαμάκια, τρυφερό ψαρονέφρι και γιγάντιες σταβλίσιες μπριζόλες στα τραπεζάκια που απλώνει έξω στην πλατεία, αλλά και στο χαριτωμένο α λα παλιό μπακάλικο εσωτερικό του. Πριν φτάσετε στο… ψητό, θα δοκιμάσετε κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και μυρωδικά, πίτα Καισάρειας, γραβιέρα τηγανητή με σουσάμι και μαρμελάδα ντομάτας και άλλα χειροποίητα μεζεδάκια. Οι τιμές κυμαίνονται στα 15€ το άτομο.

Έλβις
Πλαταιών 29 (Λεωνίδου), Κεραμεικός, τηλ: 21 0345 5836

Ο Βασιλιάς ζει και φτιάχνει την καλύτερη «ιπτάμενη πανσέτα» που έχουμε δοκιμάσει στην πόλη, ενισχύοντάς τη με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανιτές, σάλτσα μουστάρδας και φρέσκο ψωμάκι. Στον Έλβις δε θα κάτσετε όπως στα παραπάνω κρεατοφαγάδικα (υπάρχουν 2-3 τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο έξω, τα οποία είναι συνήθως πιασμένα), όμως θα ήταν αμαρτία μια τέτοια ημέρα να μη δοκιμάσετε τα εξαιρετικά του κρέατα, ακόμα και στο όρθιο. Κορυφαίες επιλογές μετά την πανσέτα, τα χοιρινά σουβλάκια, το κεμπάπ και το λουκάνικο. Για μια γενναία μερίδα πανσέτας, θα πληρώσετε 5€, ενώ τα καλαμάκια κοστίζουν 1,30€ έκαστο με πατάτες και ψωμάκι. Ανοίγει από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά, για τους ξενύχτηδες.

Μπαρ Μπεε Κιου
Φρεαττύδος 13, Πειραιάς, τηλ: 2104518129

Επειδή και τα μπιφτέκια έχουν ψυχή την Τσικνοπέμπτη, πόσο μάλλον όταν βρίσκουν καταφύγιο σε τόσο υπέροχο ψωμί, ιδού και μια όχι και τόσο «τσικνιστή» επιλογή για την ημέρα. Το πειραιώτικο μπεργκεράδικο μας ταξιδεύει από τον Πειραιά στην Αμερική και σερβίρει γκουρμέ αλλά σπιτικό burger από ιρλανδέζικο κρέας angus με λεπτή τηγανητή πατάτα κομμένη στο χέρι και χειροποίητα υλικά σε τεράστιες μερίδες που αποκαλούνται «μπιφτεκόψωμα». Για τους φίλους των καυτερών γεύσεων, το πιάτο του «Βελζεβούλη» ή το burger Βεζούβιος αποτελεί εγγυημένη επιλογή, ενώ το «Ντο-ρί-το» - μπιφτέκι από μοσχάρι με τσένταρ, κιμά, τραγανά πατατάκια Doritos και παχύρρευστη σάλτσα τσένταρ θα λατρευτεί από πολλούς. Οι γιγάντιες μερίδες στοιχίζουν περί τα 8,50€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v