Πού να φάω πρωινό στη Θεσσαλονίκη

Αχνιστός καφές, φρέσκοι χυμοί, ομελέτες, μπαγκέτες και λαχταριστά μπουγατσάν σε έξι χορταστικές διευθύνσεις για καλό πρωινό στη Θεσσαλονίκη.
Πού να φάω πρωινό στη Θεσσαλονίκη
του Γιώργου Κόκουβα

Μπουγατσάν και ντόνατς, μάφιν και ολόφρεσκα αλμυρά bagel, ομελέτες και pancakes, φρεσκοστυμμένοι χυμοί και αχνιστός εσπρέσο. Ακολουθούμε την γευστική ιεροτελεστία του πρωινού σε έξι αγαπημένες διευθύνσεις για όσους ξυπνούν νωρίς στη Θεσσαλονίκη. 

Albeta 
Μητροπόλεως και Ίωνος Δραγούμη, τηλ: 2310548547

Η αλυσίδα μοντέρνων αρτοποιείων άνοιξε άλλα τέσσερα υποκαταστήματα στην πόλη, αλλά το αγαπημένο μας είναι αυτό της οδού Μητροπόλεως, στο πανέμορφο γωνιακό κτίριο των Λαδαδίκων, που απλώνει και τραπεζάκια, όπου απολαμβάνουμε αχνιστό καφέ, κουλούρια κάθε είδους, λαχταριστά muffins κρέμας ή ινδοκάρυδου, σάντουιτς με πολύσπορο ψωμάκι ή μπαγκέτες αλλαντικών, και όλα αυτά από τις 6.30 το πρωί. 

Το Τσάι 
Καρόλου Ντηλ 27, τηλ: 2310265650

Ο παράδεισος του τσαγιού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες του κάθε πρωί στις 9.00 και, πέρα από μια απίστευτη ποικιλία σπάνιων τσαγιών από όλο τον κόσμο, σας προσφέρει τη δυνατότητα να το συνοδεύσετε με υπέροχες τάρτες, αυθεντικές ή πειραγμένες κις λορέν (και πολλές ακόμα κις), χειροποίητες μπάρες δημητριακών, αλλά και γλυκίσματα ημέρας, όπως το εξαιρετικό marble cake τσαγιού με αρωματική γκανάς μαύρης σοκολάτας, cupcakes τσαγιού, μηλόπιτες και κέικ. 

Estrella 
Παύλου Μελά 48, τηλ: 2310272045

Με κάρτα πρωινού που ανανεώνεται διαρκώς (και αισίως μετρά 28 διαφορετικά πιάτα), η Estrella μας κακομαθαίνει όχι μόνο με τα ζεστά bagel από 1,50€, τις αυγόφετες γεμιστές με τυρί κρέμα και μαρμελάδα ή σοκολάτα/μπανάνα (από 4€), τις ομελέτες, τα αυγά στο φούρνο και το κέικ ημέρας, αλλά και με τους γαστριμαργικούς πειραματισμούς του σεφ: Εδώ θα βρείτε το «θρυλικό» πια μπουγατσάν (κρουασάν με κρέμα μπουγάτσας σε διάφορες εκδοχές) αλλά και τα ολοκαίνουρια pretty eclaire (από 4€). Συνοδεύστε με καφέ ή φρέσκους χυμούς φρούτων, «πράσινα» Smoothie και δυναμωτικά μίξερ φρούτων με ταχίνι (3€). 

b. restaurant 
Γ’ Σεπτεμβρίου 2, τηλ: 2310869695

Το all day café restaurant του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού ανοίγει τις πόρτες του καθημερινά στις 8.00 και προτείνει πρωινή κάρτα με πλούσια ποικιλία ροφημάτων και χυμών, μαζί με μπαγκέτες, club sandwich και ομελέτες για να ξεκινήσετε χορταστικά την ημέρα σας στον καλαίσθητο χώρο του café. Μη χάσετε τα αφράτα κέικ, την ελληνική μπαγκέτα με μανούρι, ντομάτα, ρόκα, ελαιόλαδο και μαύρες ελιές, την τάρτα κολοκυθιού και πράσου και το φοβερό cheesecake μανταρίνι για το κλείσιμο – οι τιμές των πιάτων πρωινού κυμαίνονται στα 3-10€. 

Flavors bistrot 
Καρόλου Ντηλ 23, τηλ: 2310226999

Από τις 8.00 το πρωί, η Καρόλου Ντηλ μοσχομυρίζει εσπρέσο, από την «gourmet» ποικιλία που χρησιμοποιεί το Flavors για να μας ξυπνήσει με τον πιο γευστικό τρόπο. Τα σάντουιτς και οι “DIY” μπαγκέτες είναι απολαυστικά όσο και χορταστικά, ενώ προσφέρονται επίσης και αφράτα muffins, κέικ, cookies, κις λορέν, γιαούρτι με φρούτα, γάλα με δημητριακά και «bread breakfast», ήτοι καλάθι με ζυμωτό ψωμί, φρέσκο βούτυρο και σπιτικές μαρμελάδες. Δοκιμάστε επίσης φυσικό χυμό ροδιού, milkshakes, υπέροχη λευκή σοκολάτα ρόφημα και μιξ φρούτων εποχής. Οι τιμές κυμαίνονται στα 1,50-3,50€ για κάθε πιάτο ή ρόφημα. 

Mia Feta Bar 
Παύλου Μελά 14, τηλ: 2310221120

Τα γαλακτοκομικά έχουν την τιμητική τους σε αυτόν τον μικρό, μοντέρνο χώρο που ωστόσο τιμά και με το παραπάνω την παράδοση της Ελλάδας, αφού τα προϊόντα που προσφέρει είναι όλα από πρώτες ύλες, γάλατα και τυριά της ελληνικής επαρχίας. Στον τεράστιο πάγκο του καταστήματος μπορείτε να απολαύσετε από τις 9.00 το πρωί καφέ μαζί με χειροποίητες πίτες (εξαιρετική η γαλατόπιτα), αυγόφετες, ομελέτες, ρυζόγαλο, χυμούς, βιολογικό γάλα και σοκολατούχα ροφήματα. Μη χάσετε τα σφηνάκια… ζεστής κρέμας βανίλιας, τις μπουκίτσες ανεβατού και το χωριάτικο ψωμί ζέας από τα Φάρσαλα. Υπολογίστε πως θα απολαύσετε ένα χορταστικότατο πρωινό με καφέ και χυμό με περί τα 10€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v