Άγιος Βαλεντίνος 2015: Τα μενού του… έρωτα

Τι γεύση να έχει άραγε φέτος η ημέρα των Ερωτευμένων; Την ανακαλύπτουμε μέσα από οκτώ αφροδισιακά μενού για όλα τα budget.
Άγιος Βαλεντίνος 2015: Τα μενού του… έρωτα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αν δε βγάζετε καντήλες και μόνο στο άκουσμα της λέξης «Βαλεντίνος», τότε γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Ημέρα των Ερωτευμένων οφείλει να κλείσει ιδανικά με ένα ρομαντικό, αφροδισιακό δείπνο για δύο.

Οι επιλογές που έχετε για να το απολαύσετε είναι δεκάδες σε όλη την Αθήνα και για κάθε γευστικό γούστο. Θέλετε βελουτέ σούπες και καλωσόρισμα με σαμπάνια; Λαχταριστά χοιρινά φιλετάκια συνοδεία κόκκινου κρασιού και ατμοσφαιρικής μουσικής; Veggie Valentine μενού χωρίς ίχνος ζωικού προϊόντος; Θέλετε να δώσετε το κάτι παραπάνω; Θέλετε κάτι πιο οικονομικό;

Όποιες και αν είναι οι απαιτήσεις σας, έχουμε οκτώ προτάσεις που θα ικανοποιήσουν γευστικά τόσο εσάς, όσο και το εκλεκτό σας ταίρι.

* Τα πιο ρομαντικά μενού σε δύο εξίσου ρομαντικά εστιατόρια του Ομίλου Καστελόριζο ετοιμάζει ο σεφ Νίκος Μαγγανάς. Στους – πιο ρομαντικοί δε γίνονται- Ορίζοντες το μενού των ερωτευμένων περιλαμβάνει βελούδινη σούπα σελινόριζας, κριθαρότο με καραβίδες και αυγά αχινού, τρυφερά φύλα πράσινης σαλάτας, χοιρινά φιλετάκια σε μυστική κρούστα μυρωδικών και έναν σοκολατένιο πειρασμό για επιδόρπιο (39€ ανά άτομο).

Στο Όμικρον στην Κηφισιά, το μενού θα έχει βελούδινη σούπα παντζαριού, τραγανή μπρουσκέτα με μαριναρισμένη τσιπούρα, φρεσκοκομμένη σαλάτα εποχής με ανθότυρο, σιγοψημένο χοιρινό με λαχανικά και επιδόρπιο μια σοκολατένια αμαρτία με φράουλες (28€ ανά άτομο).

* Στο μοντέρνο εστιατόριο Αλεξάνδρα στο Πάρκο Παναθήναια, το προσιτό μενού των ερωτευμένων θα ξεκινά με χορτόσουπα με μαραθόριζα και σαλάτα με σος μπαλσάμικου, ενώ για κυρίως θα μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ του χοιρινού μενταγιόν με μοσχολέμονο και μανιτάρια, πένες με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα ή κριθαρότο με γαρίδες. Μαζί με μια λαχταριστή πανακότα για επιδόρπιο, το μενού κοστίζει 22€ ανά άτομο με ένα ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί.

* Το ξενοδοχείο Metropolitan επιστρατεύει και τα δύο του εστιατόρια για τον Άγιο Βαλεντίνο με τον σεφ Ηλία καριώτογλου να αναλαμβάνει το μενού στο Avenue Bistro και τον μπουφέ του Le Trocadero να αποκτά ξεχωριστό μπουφέ, ειδικά σχεδιασμένο για την ημέρα, από τον σεφ Γιάννη Τσούνα. Στο Avenue, το γκουρμέ μενού πέντε πιάτων με καλωσόρισμα σαμπάνιας κοστίζει 50€ ανά άτομο, ενώ ο μπουφές του Trocadero 35€.

* Στο Μέγαρο Μουσικής το Fuga μπαίνει σε ρυθμούς… αγάπης και ετοιμάζει ένα σούπερ ρομαντικό μενού με μαριναρισμένο σολομό, βελουτέ μανιταριών, ριζότο με κρέμα παλαιωμένης παρμεζάνας, μαριναρισμένο κοκοράκι και μπάρα σοκολάτας με καραμελωμένο φύλλο φουντουκιού. Το μενού των 4 πιάτων κοστίζει 39€ ανά άτομο, ενώ εκείνο με τα πέντε 47€.

* Στην Τραπεζαρία, ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος τιμά τον θεό Έρωτα με βασιλικό χτένι με νιόκι παντζάρι, κρέμα αβοκάντο και σεβίτσε γαρίδας, μοςσχαρίσιο μάγουλο με γλυκοπατάτα, κόκκορα μπρεζέ και κανελόνι, και ετοιμάζει το απόλυτο επιδόρπιο με σοκολάτα γάλακτος, γεμιστά δαμάσκηνα και σορμπέ βατόμουρο. Το κόστος του μενού ανέρχεται στα 35€ ανά άτομο, ενώ έχετε την επιλογή να προσθέσετε και το ανάλογο κρασί σε ποτήρι με κάθε πιάτο με έξτρα χρέωση 20€ ανά ζευγάρι.

* Στο παραδοσιακό εστιατόριο Θεσσαλία στην Κηφισιά, η Ημέρα των Ερωτευμένων θα βρει στο τραπέζι σας σαλάτα σίτρους με ανάμεικτες σαλάτες εποχής και καραμελωμένα κρεμμύδια, μια ποικιλία από ορεκτικά, κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και χοιρινό φιλέτο με σάλτσα από ολόφρεσκα βότανα και ξύσμα φρέσκου λεμονιού. Μαζί με ένα κρασί και επιδόρπιο πανακότα με γλυκό βύσινο, το κόστος για το άκρως οικονομικό μενού ανέρχεται στα 35€ ανά ζευγάρι.

* Ο έρωτάς σας είναι… χορτοφάγος; Κανένα πρόβλημα. Το Breeder Feeder στην γκαλερί του Μεταξουργείου έχει μεριμνήσει για εσάς και έχει στήσει ένα… προκαταρκτικό μενού δια χειρός Χριστίνας Κοτσιλέλου. Το ερωτικό μενού περιλαμβάνει αποξηραμένο βερίκοκο με κατσικίσιο τυρί, θυμάρι και φουντούκι, σούπα κάστανο με μανιτάρια πορτσίνι και εστραγκόν, σαλάτα με φινόκιο, γκρέιπφρουτ, αμύγδαλο, μέντα και τσίλι και νιόκι γλυκοπατάτας με φασκόμηλο και παρμεζάνα. Μαζί με επιδόρπιο μια πάβλοβα με σοκολάτα, βανίλια και σιρόπι φραμπουάζ, το κόστος για ένα ολοκληρωμένο δείπνο με το vegetarian amore σας ανέρχεται στα 30€ ανά άτομο.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v