Sushi τρως: 7 μέρη για sushi-γνωσία στην Αθήνα

Λαχταριστά maki, τραγανά rolls και φρέσκο nigiri σε επτά ιαπωνικά εστιατόρια στην Αθήνα που παίρνουν την υπόθεση sushi… πατριωτικά. 
Sushi τρως: 7 μέρη για sushi-γνωσία στην Αθήνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη 

Ξεκίνησε σαν έδεσμα των λίγων, όμως δεν άργησε να κυριαρχήσει στις γευστικές προτιμήσεις των… πολλών. Το sushi είναι σήμερα πιο προσιτό από ποτέ, ενώ οι διευθύνσεις για να το απολαύσουμε δεκάδες σε Αθήνα και προάστια. 

Παρακάτω συγκεντρώσαμε επτά από τις αγαπημένες μας, αρκετές από τις οποίες προσφέρουν και επιλογή μπουφέ στην περίπτωση που θελήσετε να το απολαύσετε σε απεριόριστη ποσότητα. 

Yoshi Sushi Bar
Πλάτωνος 7 (εμπορ. κέντρο Plaza), Χαλάνδρι, τηλ: 216 7006857

Φρέσκια άφιξη στο Χαλάνδρι, το Yoshi ντύνει το εσωτερικό του σε μοντέρνο στιλ σε τόνους ανακυκλωμένου ξύλου και σερβίρει sushi και ασιατική κουζίνα σε value for money τιμές και αρκετά ικανοποιητική ποικιλία. Μας αρέσει ιδιαίτερα το καρπάτσιο με τόνο, σολομό και λαβράκι σε σάλτσα βινεγκρέτ αλλά και το ταρτάρ τόνου με αβοκάντο, δύο ιδανικές επιλογές για να ξεκινήσετε το γεύμα σας. Στα του sushi τώρα, τα ρολάκια sake maki με σολομό και wasabi, όπως επίσης και το Yoshi roll με σολομό, λαβράκι και τόνο από έξω, λαχανικά από μέσα και σάλτσα honey miso και χελιού δείχνουν ότι η ομάδα του Yoshi πειραματίζεται «πειράζοντας» τις κλασσικές συνταγές με ιδιαίτερα γευστικό αποτέλεσμα. Εξίσου νόστιμα και τα uramaki με καβούρι και μαγιονέζα. Υπολογίστε περί τα 20€ ανά άτομο για ένα χορταστικό γεύμα στο Yoshi. Δείτε το μενού αναλυτικά εδώ

Wasabi
Μεταμορφώσεως 1 & Πεντέλης 104, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6006696

Στην πιάτσα του Χαλανδρίου, σε έναν μίνιμαλ και μοντέρνο χώρο το Wasabi σερβίρει γεύσεις από την ευρύτερη Ασία, δίνοντας έμφαση στο sushi και χρησιμοποιώντας φρέσκες πρώτες ύλες. Εδώ θα δοκιμάσετε ικανοποιητική ποικιλία σε sashimi (πολύ καλό το maguro με τόνο και το sake ikura με φρέσκο σολομό), nigiri (ξεχωρίζει το ebi με γαρίδα), maki (αγαπημένο μας το California με αβοκάντο) και temaki (εξαιρετικό το Philadelphia με καπνιστό σολομό, τυρί κρέμα και αγγουράκι). Από το υπόλοιπο μενού, μας άρεσε ιδιαίτερα το chilli chicken με μανιτάρια και baby καλαμπόκι και η πάπια με φρούτα. Για ένα πλήρες γεύμα στο Wasabi με sushi και ορεκτικά, υπολογίστε περί τα 25€ ανά άτομο. Σημειώστε ότι κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο Wasabi μπορείτε να φάτε όσο sushi θέλετε με 19€ ανά άτομο.

Υoko Sushi & Bento
 

Πατριάρχου Ιωακείμ, 39 Κολωνάκι, τηλ: 2103424654

Άνοιξε πέρυσι στο Κολωνάκι τις πύλες του στους απανταχού sushi fans με φιλοσοφία take away και βιτρίνα για να επιλέξετε τα αγαπημένα σας. Λίγο αργότερα πρόσθεσε και μερικά τραπεζάκια έξω, ενώ πλέον κάνει και delivery στις γύρω περιοχές. Η ποικιλία του είναι άκρως ικανοποιητική και περιλαμβάνει επιλογές όπως maki crunchy tuna με τόνο και καυτερή μαγιονέζα, salmon tartar με σολομό, ρυζάκι και αγγούρι και πεντανόστιμο nigiri με γιαπωνέζικη ομελέτα. Οι τιμές των sushi κυμαίνονται από 1,5€ μέχρι 3€ η δυάδα, ενώ διαθέτει και ζεστά πιάτα όπως το γευστικότατο Asian style beef με μοσχάρι, καρότα, κρεμμύδι και brown sauce. Τα ζεστά πιάτα κοστίζουν 7-8€.
N’ama
Κύπρου 50, Αγία Παρασκευή, τηλ: 210-6008936, 6932588100

Σταθερή αξία στην Αγία Παρασκευή για κινέζικη, βιετναμέζικη, ιαπωνική και πολυνησιακή κουζίνα, το N’ama τιμά την ασιατική κουζίνα και φυσικά το sushi. Πολύ καλό το California maki με crabstick και αβοκάντο, καθώς επίσης και τα ebi maki με γαρίδα και αγγουράκι τουρσί και το spicy με τόνο, σολομό, μαγιονέζα, λαχανικά και tabasco. Από τα rolls ξεχωρίζουν εκείνα με τον καπνιστό σολομό και το αγγουράκι και το Crab maguro με αγγούρι, καβούρι, σπανάκι και τόνο. Για ένα χορταστικό γεύμα στο N'ama θα πληρώσετε περί τα 30€, ενώ κάθε Δευτέρα και Τρίτη έχει μπουφέ με 20€ ανά άτομο με μεγάλη ποικιλία από rolls και nigiri. 

Furin Kazan
Απόλλωνος 2, Σύνταγμα, τηλ: 210 3229170

Από τα πλέον «τίμια» και καταξιωμένα σουσάδικα του κέντρου, το Furin Kazan στήθηκε από οικογένεια Ιαπώνων και σερβίρει ποιοτική ιαπωνική κουζίνα σε ανταγωνιστικές τιμές. Εδώ θα βρείτε όλη την γκάμα των sushi (αγαπημένα μας τα chirasi με ποικιλία ψαριών, τα California style με σολομό και τόνο, το Ikura με μπρικ σολομού και χέλι και το buri με μαγιάτικο) και εξαιρετικά maki (ξεχωρίζουν τα salmon avocado και unagi με μαριναρισμένο βραστό χέλι), καθώς επίσης και αρκετά αυθεντικά ιαπωνικά πιάτα σε περίπτωση που θελήσετε να ξεφύγετε από το τρίπτυχο sushi/maki/nigiri. Για ένα χορταστικό γεύμα συνοδεία ζεστού sake θα πληρώσετε 25€ ανά άτομο. 

Square Sushi
Δηληγιάννη 56, Κεφαλάρι, τηλ: 210 8081881 - 210 8081512

«Παλιά καραβάνα» στον χώρο, το Square Sushi έχει αναλάβει εδώ και χρόνια την… σίτιση των φαν του sushi στα βόρεια προάστια. Από τα αγαπημένα μας στο μενού τα California Maki με καβούρι, αγγούρι και αβοκάντο, τα Alaskan Roll με σολομό, αγγούρι, και αβοκάντο, τα Kidai με συναγρίδα και φρέσκο κρεμμυδάκι, τα Red Maki με τόνο και μαύρο ρύζι και το Fytomaki με σολομό, λευκό και μαύρο ρύζι. Από τα nigiri συνιστούμε ανεπιφύλακτα τα Chirashi με χέλι σουσάμι, σπαράγγι και σος τεριγιάκι, καθώς επίσης και τα orange tobico με αυγά χελινοδόψαρου. Μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία στο Square Sushi του Κεφαλαρίου θα σας κοστίζει περί τα 30€, χωρίς ποτό. 

The Sushi Bar 

Αλυσίδα εστιατορίων σε τρία σημεία στην Αθήνα (Ψυχικό, Παγκράτι, Φάληρο), η πρώτη που ειδικεύτηκε απoκλειστικά στο συγκεκριμένο είδος, με μεγάλη ποικιλία από sushi για κάθε γούστο και με κάθε υλικό, όπως επίσης και λαχταριστά ορεκτικά και κυρίως πιάτα πάλι με βάση το ωμό ψάρι. Ξεχωρίζουν η σαλάτα Salmon Tartar με πικάντικη σάλτσα, τα τρυφερά κομματάκια από κοιλιά τόνου Maguru Butsu, ο καψαλισμένος τόνος Nagao με πιπεριά Jalapeno και κόλιανδρο και το εξαιρετικό Mediterranean Sashimi με μαριναρισμένο λαυράκι. Για ένα πλήρες γεύμα με sake θα πληρώσετε περί τα 40€ ανά άτομο, ενώ αν θέλετε να… χορτάσετε sushi χωρίς να «πονέσει» η τσέπη σας μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις προσφορές all you can eat με απεριόριστη κατανάλωση sushi rolls με 22€. Δείτε εδώ ποιες ώρες και ποιες μέρες ισχύουν

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v