10 ιδέες για όσους μείνουν τα Χριστούγεννα στην Αθήνα

Δέκα προτάσεις γιορτινής διασκέδασης για όλους εμάς που θα περάσουμε (υπέροχα) το τετραήμερο των Χριστουγέννων στην Αθήνα.
10 ιδέες για όσους μείνουν τα Χριστούγεννα στην Αθήνα
Θα ήταν ωραίο να βρισκόμασταν σε κάποια χιονισμένη πλαγιά, να χουζουρεύαμε πλάι στο τζάκι στο δωμάτιο ενός ξενώνα ή να παίρναμε το πρώτο αεροπλάνο για το στολισμένο Λονδίνο. Αλλά ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να περάσουμε εξίσου καλά τις γιορτές στην Αθήνα;

Δεν είμαστε λίγοι αυτοί που επιλέγουμε Χριστούγεννα στην πόλη. Και αυτή μας αποζημιώνει με δεκάδες επιλογές που θα μας κρατήσουν απασχολημένους και με τις απαραίτητες, γενναίες ενέσεις διασκέδασης στο αίμα μας. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε δέκα τέτοιες ιδέες ψυχαγωγίας, για ένα τετραήμερο γιορτών στην Αθήνα όπου δεν θα μας λείψει τίποτα.

Ρεβεγιόν έξω: Γκουρμέ μενού, όμορφα εστιατόρια, ταβερνάκια με ζωντανή μουσική και εορταστική ατμόσφαιρα. Εδώ σας έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες προτάσεις για το χριστουγεννιάτικο δείπνο στην εστιατορική Αθήνα, για όλα τα γούστα και τα πορτοφόλια.

Ρεβεγιόν… μέσα: Είτε τα οικονομικά σας δεν επιτρέπουν εστιατορική έξοδο, είτε απλώς προτιμάτε την σπιτική θαλπωρή για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα με τους δικούς σας ανθρώπους, εδώ σας έχουμε τις κατάλληλες συμβουλές για να οργανώσετε το εν οίκω ρεβεγιόν σας στην εντέλεια και εδώ όλες τις απαραίτητες συνταγές για γαλοπούλαγιορτινά πιάτα και finger food για να ικανοποιήσετε και να χορτάσετε τους καλεσμένους σας.

Η Αθήνα κάνει πάρτι: House parties, electronica DJ sets, trash events, βραδιές disco (που τελειώνουν την επόμενη μέρα), open bars και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Η νυχτερινή σκηνή της Αθήνας θα τα δώσει όλα αυτές τις ημέρες κι εμείς συγκεντρώνουμε τα καλύτερα πάρτι των μπαρ της πόλης για να μην μείνετε… απ’ έξω. Και κάτι παραπάνω: Εδώ θα βρείτε, πέρα από τα στέκια με τα βραδινά events, και τα café που «μυρίζουν Χριστούγεννα» για να μη σας λείψει το πνεύμα των γιορτών ούτε στον μεσημεριανό καφέ ή το απογευματινό κοκτέιλ σας. 

Χριστούγεννα με τα παιδιά: Αν η οικογένεια διαθέτει… λιλιπούτεια μέλη, τότε είναι ευκαιρία να γίνετε κι εσείς μαζί τους ξανά παιδιά. Στο Σύνταγμα θα παρακολουθήσετε μαζί συναυλίες, στην πλατεία Κλαυθμώνος θα πάρετε μέρος σε δημιουργικά γιορτινά εργαστήρια, στο Πεδίον του Άρεως θα απολαύσετε παιδικές παραστάσεις και στην Τεχνόπολη θα εξερευνήσετε το Εργοστάσιο των Χριστουγέννων. Μην ξεχάσετε τα δύο μεγάλα θεματικά πάρκα των γιορτών: Το Santa Claus Kingdom στο MEC Παιανίας θα συναντήσετε τον πραγματικό Άι Βασίλη σε έναν τεράστιο χώρο γεμάτο παιχνίδια και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, ενώ στο Christmas Star της Helexpo θα μάθετε στα παιδιά την σημασία της αλληλεγγύης και της φιλανθρωπίας διασκεδάζοντας. Για περισσότερο παιχνίδι, μπορείτε να επιδοθείτε οικογενειακώς σε τόλουπ στα παγοδρόμια που έχουν στηθεί στα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα. Τέλος, εδώ θα βρείτε συγκεντρωμένες τις παιδικές εκδηλώσεις που ετοιμάζουν οι δήμοι για τους μικρούς… συμπολίτες μας.

Γιορτές στο θεατρικό σανίδι: Χριστούγεννα και υπερθέαμα στις θεατρικές σκηνές πάνε πακέτο. Αυτή τη χρονιά, αν θέλετε να νιώσετε λίγη από τη θεατρική μαγεία, έχετε να επιλέξετε μεταξύ άλλων από το China Dream, το φαντασμαγορικό θέαμα του Εθνικού Θεάτρου Ακροβατών της Κίνας στο Badminton, την υπέροχη «Σταχτοπούτα» με την αριστουργηματική μουσική του Σεργκέι Προκόπιεφ στο Μέγαρο, τον Ηρακλή να επιδίδεται στους άθλους του στην μεγάλη παραγωγή του Πάνθεον, την Έντα Γκάμπλερ του Ερρίκου Ίψεν στη Στέγη και την παράσταση μαροκινών ακροβατικών «Azimut», επίσης στη Στέγη, το κλασικό μιούζικαλ «Η Μελωδία της Ευτυχίας» στο Παλλάς, τον «Καρυοθραύστη» ή την «Φρουτοπία» στο Ρεξ, διά χειρός Κωνσταντίνου Ρήγου. Δείτε περισσότερες προτάσεις στη στήλη του Θεάτρου και βρείτε εδώ τις παιδικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε οικογενειακώς.

Πάρτι στις πλατείες: Ένα πλούσιο γιορτινό πρόγραμμα έχει ετοιμάσει φέτος ο Δήμος Αθηναίων, με 46 συναυλίες, 30 θεατρικές παραστάσεις, πολλά και διαφορετικά προγράμματα για τα πιτσιρίκια, και 21 ακόμα εκδηλώσεις στις γειτονιές της πόλης, τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ

Χριστούγεννα μετά μουσικής: Οι μουσικές σκηνές της πόλης φορούν τα γιορτινά τους και μας υποδέχονται για ατμοσφαιρικά live: Στον Σταυρό του Νότου στις 25/12 την Κεντρική Σκηνή αναλαμβάνει ο Δήμος Αναστασιάδης, στις 26/12 ο Παντελής Θαλασσινός και στις 27/12 ο Λεωνίδας Μπαλάφας (είσοδος 12€ με ποτό). Στο πειραιώτικο Passport θα κατηφορίσουμε στις 27/12 για το live των Imam Baildi, ενώ στην Ιερά Οδό την Παρασκευή 26/12 και το Σάββατο 27/12 οι αγαπημένοι μας Άγαμοι Θύται υπόσχονται σάτιρα μέχρι δακρύων (είσοδος 12€ με κρασί ή μπύρα, και 8€ το δεύτερο ποτό). Δείτε περισσότερες προτάσεις και ιδέες στη στήλη της Μουσικής.

Βόλτες γιορτινές: Ελεύθερο χρόνο έχετε, ήλιο επίσης θα έχετε άπλετο –σύμφωνα τουλάχιστον με τις προγνώσεις της ΕΜΥ– τι άλλο θέλετε για να φορέσετε τα αθλητικά σας και να περπατήσετε την πόλη, για να σταματήσετε επιτέλους να γκρινιάζετε ότι δεν σας αρέσει επειδή τη βλέπετε μόνο μέσα από το παράθυρο του αυτοκινήτου; Ξεκινήστε από την Πλάκα και τα Αναφιώτικα, μην αμελήσετε όμως να τιμήσετε και τα Πετράλωνα, τον Εθνικό Κήπο, το Μετς ή και το Μεταξουργείο. Εδώ έχουμε συγκεντρώσει πέντε ωραιότατες χειμωνιάτικες βόλτες, κι εδώ πέντε ωραίες αθηναϊκές διαδρομές για να κάνετε στο φεγγαρόφωτο. Αν δεν χορταίνετε με τίποτα, άλλες εννιά έχουμε εδώ

Ταινιο-μαραθώνιοι: Θέλετε να μείνετε σπίτι; Να βουλιάξετε στον καναπέ, να κλείσετε τα τηλέφωνα, να φορέσετε τις πιτζάμες σας, να πάρετε αγκαλιά την καλύτερη σπιτική παρέα σας και να «λιώσετε» με χριστουγεννιάτικες ταινίες, κρασί και ποπ κορν; Και γι’ αυτό σας έχουμε προτάσεις: Εδώ έχουμε συγκεντρώσει τις αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες ταινίες… που δεν είναι χριστουγεννιάτικες ταινίες, κι εδώ θα βρείτε τις αντίστοιχες προτάσεις μας που είναι… κατάλληλες για όλους, αν η σπιτική σας συντροφιά περιλαμβάνει και πιτσιρίκια.

Πλάθω κουλουράκια: Κι όταν αποφασίσετε να σηκωθείτε από εκείνον τον καναπέ, γιατί δεν δοκιμάζετε να φτιάξετε λαχταριστά χριστουγεννιάτικα γλυκά; Ακόμα και αν δεν καταφέρετε σπουδαία πράγματα από γευστικής άποψης (ναι, είναι αρκετά δύσκολο), το βέβαιο είναι ότι θα διασκεδάσετε (ειδικά αν δεν το έχετε ξανακάνει) και θα αρωματίσετε το σπίτι για ώρες. Εδώ έχουμε τις βασικές συνταγές για να ξεκινήσετε με μελομακάρονα, κουραμπιέδες και πάει λέγοντας, κι εδώ τρία πιο ιδιαίτερα διεθνή χριστουγεννιάτικα γλυκά.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v