Χριστούγεννα 2014: Οι παιδικές εκδηλώσεις των Δήμων

Εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι, παραστάσεις, μουσικοχορευτικά δρώμενα και άφθονο παιχνίδι, ετοιμάζουν για ακόμα μια χρονιά οι δήμοι της Αττικής για τα πιτσιρίκια. 
Χριστούγεννα 2014: Οι παιδικές εκδηλώσεις των Δήμων
του Νικόλα Γεωργιακώδη 

Η περίοδος των Χριστουγέννων ανήκει κατά μεγάλο ποσοστό δικαιωματικά στα πιτσιρίκια. Πλήθος παιδικών εκδηλώσεων, θεματικών πάρκων, παιχνιδιών και θεατρικών παραστάσεων στήνονται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο για να… τιμήσουν την ανεμελιά του πνεύματος των Χριστουγέννων και της παιδικής ηλικίας. 

Για ακόμα μια χρονιά λοιπόν, οι δήμοι της πόλης συσπειρώνονται με έναν κοινό στόχο: να προσφέρουν χαμόγελα και όμορφες αναμνήσεις σε κάθε πιτσιρίκι. Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από τις πλέον ενδιαφέρουσες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των δήμων, οι οποίες είναι αυστηρώς… κατάλληλες για παιδιά – και φυσικά εντελώς δωρεάν.

Πλήθος δωρεάν δράσεων για τα πιτσιρίκια σε γειτονιές και πλατείες της Αθήνας διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η γιορτή ξεκινά την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου με πληθώρα δράσεων όπως χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, μουσικοκινητική αγωγή, παρουσιάσεις παραμυθιών και παιδικές παραστάσεις για να ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Ιανουαρίου με καλλιτεχνικά εργαστήρια και θεατρικές παραστάσεις στις πλατείες της πόλης. 

Ξεχωρίσαμε, μεταξύ άλλων τη συναυλία του Αλκιβιάδη Κωσταντόπουλου «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα» στο Πεδίο του Άρεως το Σάββατο και την Κυριακή 27 και 28 Δεκεμβρίου και την Χριστουγεννιάτικη συναυλία Εθνικής Λυρικής Σκηνής στον ίδιο χώρο την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Δήμου εδώ

Ο δήμος του Πειραιά φορά και αυτός τα γιορτινά του και υποδέχεται παιδιά κάθε ηλικίας με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, εορταστικές μελωδίες, Χριστουγεννιάτικες γιορτές στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου. Τέσσερα μεγάλα πάρκα υποδέχονται τα πιτσιρίκια με παγοδρόμιο, καρουζέλ, τρενάκια και φουσκωτά παιχνίδια: ένα στην πλατεία Κανάρη, ένα στην πλατεία Τετρακόμων, ένα στον προαύλιο χώρο της Αγίας Σοφίας στα Μανιάτικα και ένα στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων στην Κοκκινιά. 

Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στην Δημοτική Πινακοθήκη παρουσιάζεται η δραματοποιημένη διασκευή από το παιδικό εργαστήριο του βιβλίου ‘Αν ο Χριστός γεννιόταν σήμερα’, ενώ από την Τρίτη 16 μέχρι και την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, όμορφες χριστουγεννιάτικες στιγμές θα περάσουν τα παιδιά που φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου μέσα από παιδικές παραστάσεις και μουσικοκινητικά χορευτικά. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. 

Στην Καλλιθέα, ο Δήμος στήνει το χωριό του Αϊ Βασίλη στην πλατεία Δαβάκη και διοργανώνει καθημερινά δρώμενα για πιτσιρίκια, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 17:00 μέχρι τις 21:00, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ζωγραφική για παιδιά από το εργαστήριο ζωγραφικής και αφήγηση παραμυθιών. Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο της Καλλιθέας θα παιχτεί «Ο Σάκος με τις 7 ευχές» με δωρεάν είσοδο, ενώ από τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου προγραμματίζουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ

Από την πλευρά του, ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου στήνει μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου εορταστικό σκηνικό με εργαστήρια κατασκευών, ατελιέ ξωτικών και πολλές εκπλήξεις για πιτσιρίκια στις κεντρικές πλατείες του Μοσχάτου και του Ταύρου, παραστάσεις θεάτρου σκιών, δημιουργική απασχόληση, εργαστήρια κατασκευών και βιωματικά εργαστήρια για παιδιά με ελεύθερη είσοδο. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα δημοσιευθεί τις προσεχείς ημέρες εδώ

Στη Νίκαια, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου τα πιτσιρίκια κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και δώρα, συμμετέχοντας σε θεατρικό παιχνίδι, ενώ την Κυριακή 21/12 δίνουν ραντεβού με τον Αϊ Βασίλη και παίζουν με φουσκωτά και ομαδικά παιχνίδια, συμμετέχουν σε διαγωνισμούς για όμορφα δώρα, σε ζωγραφική προσώπου και σε πολλά ακόμα happenings όπως ζογκλερικά, ταχυδακτυλουργικά και ελεύθερο παιχνίδι. Οι παιδικές εκδηλώσεις φιλοξενούνται τον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος». 

Στο εορταστικό παιχνίδι μπαίνουν και οι βιβλιοθήκες του Δήμου με κατασκευές χειροποίητων στολιδιών, στολισμούς δέντρων, αναγνώσεις παραμυθιών και αφιερώματα στον Άγιο Βασίλη. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Στο Χαλάνδρι, η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου προγραμματίζει χριστουγεννιάτικες κατασκευές στις 18 Δεκεμβρίου για… μικρά χεράκια και αναγνώσεις βιβλίων, ενώ στις 20 Δεκεμβρίου ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και καλεί τα παιδιά με πένα και μελάνι να γράψουν γράμμα στον Αϊ Βασίλη.

Παράλληλα, στις 24 και 30 Δεκεμβρίου ο δήμος στήνει ένα Τσίρκο του Δρόμου στην πλατεία, ενώ στις 22 Δεκεμβρίου, η παιδική παράσταση του Ευγένιου Τριβιζά «Εξι στολίδια ταξιδεύουν» παρουσιάζεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των παιδικών εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου. 

Στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, οι εορταστικές εκδηλώσεις για πιτσιρίκια έχουν ήδη ξεκινήσει και κορυφώνονται το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου με τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική Πλατεία, ενώ στις 21 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται η παράσταση «Χριστούγεννα στην πόλη: Το αερόστατο των ευχών» από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο εμπορικό κέντρο Venus. 

Στο Μαρούσι, έχει στηθεί μια μεγάλη πολύχρωμη γιορτή, με σημείο αναφοράς την αναβαθμισμένη πλατεία Αγίας Λαύρας, όπου την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου και κάθε μέρα μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου στήνεται ένα παιδικό πάρτι με face painting, καλλιτεχνικό εργαστήριο, μπαλονοκατασκευές, και ανιματέρ. Επίσης, τις ημέρες των γιορτών από τον σταθμό του ΗΣΑΠ ένα τουριστικό τρενάκι τριών συρόμενων βαγονιών με ελεύθερη είσοδο για όλους ξεκινά καθημερινά τα ταξίδια του με προορισμό όμορφες διαδρομές στο Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο. Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v