Οι καλύτερες παιδικές παραστάσεις της σαιζόν

Επτά καταπληκτικές παιδικές παραστάσεις, γεμάτες μουσική, χιούμορ, τρυφερότητα και… μαγεία, που δεν πρέπει να χάσετε φέτος.
Οι καλύτερες παιδικές παραστάσεις της σαιζόν
Πολύχρωμα σκηνικά, φαντασμαγορικά οπτικά εφέ, εντυπωσιακά ταχυδακτυλουργικά κόλπα, χαρωπά τραγούδια, ξεκαρδιστικά αστεία και διδακτικές ιστορίες. Οι παιδικές σκηνές της πόλης βρίσκονται φέτος σε μεγάλα κέφια, κι εμείς το γιορτάζουμε μαζί τους, συγκεντρώνοντας μερικές από τις καλύτερες παιδικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε.

Τομ Σόγιερ
Στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου (Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ.: 212 2540300)
Σάββατο στις 11:30 και Κυριακή στις 11:30 και στις 14:45
Εισιτήρια: Πλατεία 13€, Εξώστης 11€, Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων 45€


Ο Τομ Σόγιερ, ο Χοκ Φιν, η θεία Πόλυ, η Μπέκυ, είναι ήρωες μιας μικρής κοινωνίας στις αρχές του 19ου αιώνα. Ένας κόσμος με τις καθημερινές του σκοτούρες, απεικονίζεται μέσα από τα παιδιά, με περίσσευμα τρυφερότητας, αγάπης και χιούμορ. Στη σκηνή του Ελληνικού Κόσμου στήνεται ένα ολόκληρο χωριό, που γεμίζει από τις χρωματιστές ζωές των ηρώων μας και πλημμυρίζει από υπέροχες μουσικές και τραγούδια. Θαυμάσιες ερμηνείες, θαυμάσια κοστούμια και εξαιρετική μουσική συνθέτουν αυτή την εξαιρετική παράσταση για παιδιά από 5 έως 10-11 χρόνων. Το διήγημα- ύμνος στην ξενοιασιά, το παιχνίδι και στο τι θα πει να είσαι "καλό παιδί" αποδίδεται έξοχα σε μια από τις καλύτερες φετινές παιδικές παραγωγές.

Ψαρόσουπα
Στο Θέατρο Ακροπόλ (Ιπποκράτους 9-11, τηλ 2103643700)
Σάββατο στις 15.00 και Κυριακή στις 11.30 και στις 15.00
Εισιτήρια: 12€ ενήλικες, 10€ παιδιά

Ένας παμπόνηρος μάγειρας βάζει σε εφαρμογή το καταχθόνιο σχέδιό του να μετατρέψει έναν μικρό όρμο της πανέμορφης Μήλου σε μια τεράστια Ψαρόσουπα. Για κακή του τύχη, τα νέα φτάνουν γρήγορα στο βυθό και τα ψάρια αναλαμβάνουν δράση. Όλα αυτά συμβαίνουν στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ, στο σύγχρονο οικολογικό παραμύθι του Γιώργου Λεμπέση «Ψαρόσουπα».

Ζέβρα Πυτζάμα
Στο Θέατρο Badminton (Άλσος Στρατού, Γουδή, τηλ. 210 8840600)
Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00
Εισιτήρια: 12€

Μια περιπέτεια γεμάτη μουσική και τραγούδια, αγωνία και γέλιο, όπου τα παιδιά και ο μαέστρος αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να υπάρχει φαντασία, συντροφικότητα και τόλμη. Η Ζέβρα πυτζάμα είναι ένα πνευματώδες οικολογικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Η Μαριανίνα Κριεζή της Λιλιπούπολης έγραψε τους στίχους και –μαζί με την Άννα Παναγιωτοπούλου– τα κείμενα της Ζέβρας πυτζάμας και η Άννα Παναγιωτοπούλου ανέλαβε τη σκηνοθεσία, μαζί με τον Φωκά Ευαγγελινό. Τη μουσική της Ζέβρας Πυτζάμας συνέθεσε ο Διονύσης Τσακνής.

Χάνσελ και Γκρέτελ: Το μυστικό του Σοκολατόδεντρου
Στο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, τηλ.: 211 1000365)
Σάββατο στις 14:30 και Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00
Εισιτήρια: 10€

Η Σταχτοπούτα, η Χιονάτη και οι Νάνοι, ο Τζακ με τη φασολιά του, η μαμά της Τοσοδούλας, η Πεντάμορφη, ο Πρίγκιπας της Ωραίας Κοιμωμένης και άλλοι ήρωες παραμυθιών μας υποδέχονται στο Θέατρο Παλλάς, στο χρωματιστό Ζαχαροπλαστείο του Χάνσελ και της Γκρέτελ, αποφασισμένοι να μας προσφέρουν μια συναρπαστική εμπειρία γέλιου, συγκίνησης και αληθινής ψυχαγωγίας. Το Σοκολατόδεντρο είναι μια φαντασμαγορική παράσταση με «έξτρα δόση» μαγείας και ταχυδακτυλουργικά κόλπα. Όλος ο θεατρικός χώρος μεταμορφώνεται με special effect και αληθινή μυρωδιά σοκολάτας σ’ ένα «σύμπαν» που θα ξυπνήσει όλες τις αισθήσεις των παιδιών.

Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης
Στο Θέατρο Πορεία (Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλ. Βικτωρίας, τηλ.: 210 8210991)
Κάθε Κυριακή στις 12.00
Εισιτήρια: 8€

Τέσσερις φίλοι, η Τζέλα, η Λέλα, ο Κόρνας και ο Κλεομένης, δημιουργούν χώρο εκεί που δεν υπάρχει. Μεταμορφώνουν το αφιλόξενο και εχθρικό για τα παιδιά αστικό τοπίο σε ένα απέραντο φανταστικό παιχνιδότοπο. Ταξιδεύουν ανάμεσα σε κάδους, αυτοκίνητα, πολυκατοικίες και φωνές γειτόνων με οδηγό και καύσιμο την φαντασία και την φιλία τους. Σκηνοθετούν οι Λίλλυ Μελεμέ, Βασίλης Κουκαλάνι (σκηνοθέτης του αριστουργηματικού Μια Γιορτή στου Νουριάν). Στο ίδιο ευρύτερο κλίμα με τον Νουριάν, η παράσταση είναι ελαφρώς πολιτικοποιημένη και μπορεί να προκαλέσει ενδιαφέρουσες συζητήσεις ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους για το τι είναι η αστυνομία, τι κάνει για τους πολίτες και πώς μπορεί να υπάρχουν... εμπλοκές. Η έξοχη μουσική της παράστασης είναι του Φοίβου Δεληβοριά.

Σρεκ, το μιούζικαλ
Στο Εθνικό Θέατρο – Κεντρική Σκηνή (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, τηλ. 210 5288170)
Σάββατο και Κυριακή στις 11:00 και στις 15:00 (στις 15 και 16 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μόνο η παράσταση των 11:00)
Εισιτήρια: 12€ ενήλικες, 10€ παιδικό

Σ’ ένα μακρινό και κάπως ασυνήθιστο βασίλειο, η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, όταν την κατάλληλη στιγμή εμφανίζεται ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών για να σώσει τη δυναμική πριγκίπισσα. Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο όταν στην ιστορία εμπλέκονται ένας πολυλογάς γάιδαρος, ένας νευρικός Κακός, ένα σνομπ μπισκότο και καμιά δεκαριά παραστρατημένοι ήρωες παραμυθιών. Μια πολυπρόσωπη παραγωγή με ζωντανή μουσική και πρωταγωνιστή τον ήρωα που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσα από την βραβευμένη το 2001 με Όσκαρ καλύτερης animation κινηματογραφικής παραγωγής «Σρεκ».

Οι Ακροβάτες της Τύχης
Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (Συγγρού 143, τηλ.: 210 9315600)
Κάθε Κυριακή στις 11:30 το πρωί και στις 3:00 το μεσημέρι
Εισιτήρια: 12€ και 10€ για τους συνοδούς

Δύο νέοι πρίγκιπες ξεκινούν ένα μακρύ ταξίδι για τη σωτηρία της χώρας τους ακολουθώντας αντίθετους δρόμους και ταλαντεύονται ανάμεσα σε μυθικά τέρατα κι ευγενικά ξωτικά, σκοτεινές σκιές και σοφούς γέροντες. Η Ευρυδίκη, ο Ορέστης Τρίκας και οι Νικόλας Μπράβος, Αντώνης Πασβάντης, μεταξύ άλλων, ως «Ακροβάτες της τύχης» ξεδιπλώνουν σε μια φαντασμαγορία εναέριων χορογραφιών και ζωντανής μουσικής αλήθειες και μύθους που ψυχαγωγούν και διασκεδάζουν με αστείρευτο χιούμορ και σκηνές δράσεις τους μικρούς θεατρόφιλους και τους συνοδούς τους.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v