Δωρεάν γιορτές: Χριστούγεννα χωρίς λεφτά στην Αθήνα

Συναυλίες στο κέντρο, παιδικά εργαστήρια στην Κλαυθμώνος, σινεμά στο Περιστέρι και πολλές ακόμα δωρεάν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη.
Δωρεάν γιορτές: Χριστούγεννα χωρίς λεφτά στην Αθήνα
Η πόλη στολίζεται με τα γιορτινά της, οι δήμοι γιορτάζουν, οι πλατείες και οι πεζόδρομοι πλημμυρίζουν μουσικές, κι εμείς συγκεντρώνουμε τις καλύτερες δωρεάν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα.

Εν αρχή ην οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων

Σαράντα έξι συναυλίες με διακόσιους συνολικά μουσικούς, τριάντα θεατρικές παραστάσεις, πολλά και διαφορετικά προγράμματα για τα πιτσιρίκια, και εικοσιμία ακόμα εκδηλώσεις στις γειτονιές της πόλης σχεδιάζει ο Δήμος Αθηναίων για τα φετινά Χριστούγεννα. Οι εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει από την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου (δείτε τις όλες αναλυτικά κατεβάζοντας το πρόγραμμα από τη δεξιά στήλη, Σχετικά Έγγραφα), ενώ μερικά highlights είναι τα εξής:

- Η Φιλαρμονική και η Big Band του Δήμου Αθηναίων οργώνουν τις γειτονιές παίζοντας μουσική σχεδόν καθημερινά (στις 15/12 στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, στις 18 στους Αμπελόκηπους, στις 19 στο κεντρικό κτίριο του ΟΠΑΝΔΑ και στον Άγιο Παύλο, στις 20 στη Βουκουρεστίου, στις 24 στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και το Πεδίο του Άρεως).

- Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων μας καλεί να γίνουμε διευθυντές της, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία του Μοναστηρακίου.

- Στην Πλατεία Κλαυθμώνος στήνονται χριστουγεννιάτικα, μουσικά και θεατρικά εργαστήρια για τα πιτσιρίκια: Κατασκευή στολιδιών, χιονάνθρωπων, ψηφιδωτών και χριστουγεννιάτικων δέντρων, μαθήματα ζαχαροπλαστικής, θεατρικές παραστάσεις και άλλα πολλά. Καθημερινά, από τις 20 Δεκεμβρίου, από τις 11.00 το πρωί ως τις 17.00 το απόγευμα.

Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες μελωδίες στο Μουσείο της Ακρόπολης

Τις Κυριακές 21 και 28 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, το Μουσείο θα καλωσορίσει για πρώτη φορά την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία θα παρουσιάσει χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες μελωδίες, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Πλωτάρχη Γεώργιου Τσιλιμπάρη. Θα ερμηνεύσουν η σοπράνο Ευδοκία Μωυσίδου και ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος.

Γιορτές με γεύσεις από τα Τρίκαλα και την Ολυμπία

Ο Εκδοτικός Οίκος Μέλισσα διοργανώνει δύο Χριστουγεννιάτικες γιορτές με γεύσεις από τα Τρίκαλα και την Ολυμπία και μας καλεί για ένα ποτήρι κρασί στο βιβλιοπωλείο του (Σκουφά 58). Μαζί με τη μουσική, την ημέρα εκείνη θα μας περιμένουν όλα τα βιβλία του με εκπτώσεις έως 50%. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου η τοπική κουζίνα των Τρικάλων συνδυάζεται με αρωματικά κρασιά και πολλές άλλες λιχουδιές, ενώ ο μικρός Μύλος των Ξωτικών φέρνει απευθείας από τα Τρίκαλα ξωτικά και ταχυδακτυλουργούς για να παίξουν με τα πιτσιρίκια και να ζωγραφίσουν σε σεντόνια με πρωτότυπα υλικά. Στις 21 Δεκεμβρίου, η παραδοσιακή πελοποννησιακή κουζίνα συνδυάζεται με κρασιά από ντόπιους παραγωγούς. Παράλληλα, οι πολυβραβευμένοι δημιουργοί του παιδικού βιβλίου “Ο μικρός αρχιτέκτονας και η στρουθοκάμηλος Ρωξάνη” (συγγραφέας Χρήστος Μπουλώτης και εικονογράφος Βασίλης Παπατσαρούχας)μας παρουσιάζουν με λόγια και εικόνες το νέο τους τρυφερό παραμύθι και τα μυστικά της τέχνης τους. Και οι δύο εκδηλώσεις ξεκινούν στις 12.00 το μεσημέρι.

Χριστούγεννα στον Δήμο Ζωγράφου

Μια σειρά συναυλιών προγραμματίζει ο Δήμος Ζωγράφου στο Cine Αλέκα (3ης Ορ. Ταξιαρχίας 13, τηλ: 210 7773608). Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στις 21.00 οι Encardia αναλαμβάνουν να μας ξεσηκώσουν με τις μελωδίες τους από την Κάτω Ιταλία, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 στις 17.30 το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Η κοιμωμένη ξύπνησε», διασκευασμένη από την Ξένια Καλογεροπούλου και τον Θωμά Μοσχόπουλο, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, ενώ τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στις 20.30 η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου ερμηνεύει γιορτινές μελωδίες, με τη σύμπραξη της Orchestra Mobile και τη συμμετοχή μικτής χορωδίας. Σε όλες τις εκδηλώσεις, αντί εισιτηρίου, ο Δήμος Ζωγράφου μας καλεί να συνεισφέρουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό του Παντοπωλείο.

Γιορτές στον Δήμο Περιστερίου

Ένας από τους πιο δραστήριους δήμους της Αθήνας, πιστός στο εορταστικό ραντεβού του και φέτος ετοιμάζει πολλές δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Δημαρχείου το πάρτι για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου ξεκινά νωρίς, από τις 18.30, με παρέλαση μουσικών δρόμου, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, κάλαντα από τους τοπικούς συλλόγους και μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία. Την Κυριακή 14/12 στις 19.30 η Φιλαρμονική του Δήμου ερμηνεύει ελληνικές και ξένες μελωδίες στο Θέατρο Πολιτών (Παπαρρηγοπούλου 94), ενώ στο Κινηματοθέατρο Έφη (Βασιλικών 6) οι δωρεάν προβολές και παραστάσεις (για τις οποίες σας τα είπαμε εδώ) συνεχίζονται μέχρι και τις 29/12.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v