ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Όσα θα δούμε στη Λυρική τη σαιζόν 2019-20

Τα 80 της χρόνια γιορτάζει φέτος η Εθνική Λυρική Σκηνή, με ένα πρόγραμμα-έκπληξη, γεμάτο παραστάσεις που δεν θέλεις να χάσεις.

Ο Δ. Καραντζάς σκηνοθετεί τις Νεφέλες στην Επίδαυρο

Με έναν all star θίασο (Γιώργος Γάλλος, Νίκος Καραθάνος, Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) οι αριστοφανικές Νεφέλες ξεκινούν περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία από το ΚΘΒΕ

Ο εννιάχρονος Βικτόρ τη μέρα των γενεθλίων του αποφασίζει να αποτινάξει την ταυτότητα του υποδειγματικού γιου...

Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας για 3 παραστάσεις στην Αθήνα

Το εξαιρετικά δημοφιλές έργο θα παρουσιαστεί σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και με πρωτότυπη μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα.

«Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη στην Επίδαυρο

Η τραγωδία «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, η μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2019.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σκηνοθετεί Οιδίποδα Τύραννο

Ο Δημήτρης Λιγνάδης και η Αμαλία Μουτούση πρωταγωνιστούν στον κατά Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη Οιδίποδα που έρχεται στην Επίδαυρο στις 12 και 13 Ιουλίου.

«Οι πέτρες μιλούν» - Ο θεσμός της πόλης της Αθήνας

Θεατρικά δρώμενα βασισμένα στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία ζωντανεύουν στο Μουσείο Ακρόπολης, στο Βυζαντινό Μουσείο και στην Αρχαία Αγορά από τις 5 Ιουλίου.

Cirque du Soleil: Πανευρωπαϊκή πρεμιέρα στην Αθήνα με Bazzar

To Cirque Du Soleil BAZZAR κάνει την Ευρωπαϊκή του πρεμιέρα στην Αθήνα.

Όσα δεν πρέπει να χάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών

Θέατρα, χορός, Tindersticks στο Ηρώδειο, sold out παραστάσεις να κλαίμε που τις χάσαμε, και όλα τα καταπληκτικά που συμβαίνουν τον Ιούλιο στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Ικέτιδες του Ευριπίδη από τον Στάθη Λιβαθινό

Οι Ικέτιδες του Ευριπίδη είναι ένα έργο-εγκώμιο των Αθηνών, του δημοκρατικού πολιτεύματος και των χρηστών ηγετών και πολιτών, βαθιά ανθρώπινο και οξυδερκές μέσα στους αιώνες.

"Η Τέχνη είναι το πιο ωραίο από όλα τα ψέματα."

Claude Debussy, 1862-1918, Γάλλος μουσικός

  • 1912 - Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις τουρκικές Αρχές και ανακηρύσσουν την Ικαριακήν Πολιτείαν, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, οπότε άγημα του Ελληνικού Στόλου αποβιβάζεται στη νήσο και την απελευθερώνει οριστικά.
    1913 - Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων, για τη σύναψη ειρήνης, στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος.
    1945 - Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY