5 αθηναϊκά café που… μυρίζουν Χριστούγεννα

Πέντε στέκια έβαλαν τα γιορτινά τους, γέμισαν με γκι, λαμπιόνια και γλυκίσματα και δημιούργησαν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να μπούμε στο κλίμα των Χριστουγέννων.
5 αθηναϊκά café που… μυρίζουν Χριστούγεννα
του Γιώργου Κόκουβα

Ψηλά δέντρα στέκονται πλάι στα τραπεζάκια. Χριστουγεννιάτικες μουσικές συνοδεύουν τον καφέ μας. Γιορτινά γλυκίσματα μας βάζουν σε πειρασμό και bazaar με δωράκια μας δίνουν μια επιπλέον αφορμή να καθίσουμε για καφέ ή ποτάκι σε πέντε αγαπημένα αθηναϊκά στέκια που στολίστηκαν για τα καλά και μας βάζουν με την διακόσμηση, τα λαμπιόνια και τα events τους στο mood των γιορτών. 

Key Bar 
Πραξιτέλους 37, τηλ: 2103230380
Μικρό και τρισχαριτωμένο, το Key (και το αδερφάκι του, το… Apo key bar) στολίστηκε πληθωρικά από τις 3 Δεκεμβρίου και ήδη μπήκε με φόρα στον χορό των γιορτών με ένα «Santa Dirla» all night party το περασμένο σαββατοκύριακο. Έπονται εορταστικά aperitivo με κερασμένα χριστουγεννιάτικα εδέσματα κάθε Δευτέρα απόγευμα μαζί με το ποτό μας, και εξίσου εορταστικά DJ sets με άρωμα ηλεκτρονικής μουσικής τα βράδια. 

Cap Cap 
Πανόρμου 26, Αιγάλεω, τηλ: 2105904116

Σαν να μην είναι αρκετά παραμυθένιο την υπόλοιπη χρονιά, το Cap Cap από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι το τέλος των γιορτών δημιουργεί ένα ακόμη πιο ονειρεμένο σκηνικό για να απολαύσουμε ζεστά ροφήματα και υπέροχα cupcakes και γλυκίσματα. Από τα κάγκελα του πάνω ορόφου μέχρι το δέντρο του ισογείου, «πάγος» και χιόνι μεταμορφώνουν τη σάλα σε σκηνικό… «Frozen», ενώ από την οροφή κρέμονται νιφάδες και χιονόμπαλες. Φυσικά, η χριστουγεννιάτικη αίσθηση μεταφέρεται και στα γλυκά του Cap Cap, όπως τα cupcakes-έλατα ή αυτά με τον σοκολατένιο Άι Βασίλη, τα Santa Treats (μπισκότα με γάλα), το Buttered Rum, το Fireplace cake βανίλιας με καστανή ζάχαρη, γλυκά μήλα, κρέμα τυρί και ρευστή καραμέλα, το ιταλικό πανετόνε και το οικογενειακό ψωμάκι σοκολάτας και πραλίνας διακοσμημένο με γκι. 

Αρμπαρόριζα  
Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, τηλ: 210 7019530

Στην πόρτα μας υποδέχεται ένα στεφάνι από γκι με έναν χιονάνθρωπο. Στα τραπεζάκια μας περιμένουν… «bonsai» ελατάκια με κόκκινα στολίδια. Ο χώρος λάμπει χάρη στα πολύχρωμα φωτάκια, τα φαναράκια με τα ρεσό και τα αγιοβασιλιάτικα κηροπήγια, ενώ ακόμη και ο κήπος έχει στολιστεί γιορτινά. Αυτό το σκηνικό θα συναντήσετε στο αγαπημένο φοιτητοστέκι του Παγκρατίου που μας σερβίρει καφέδες, φθηνά ποτά (εξαιρετικά κοκτέιλ από 4,50€) αλλά και ωραιότατους μεζέδες, από ρολάκια με κοτόπουλο μέχρι πατάτες με τυρί και μπέικον, με θέα την πλατεία Πλαστήρα. 

Καπάκι Café 
Αθηναΐδος & Πλατεία Αγίας Ειρήνης 6, τηλ. 210 3243096

Είναι από τα ήσυχα, «χουχουλιάρικα» και όμορφα στέκια της πολύβουης πλατείας Αγίας Ειρήνης, που μας έχει κερδίσει μεταξύ άλλων για την πολύχρωμη διακόσμηση και τις άνετες πολυθρόνες του. Αυτή την περίοδο, γίνεται ακόμη πιο cozy, χάρη στα λαμπιόνια που φωτίζουν όλο το περιμετρικό πατάρι, αλλά και τα ατμοσφαιρικά κόκκινα κεριά στα τραπέζια, τυλιγμένα με γκι. 

Ciccus 
Αδριανού 31, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3210420

Σε ένα από τα αγαπημένα μας στέκια στην Αδριανού, τα φαναράκια φωτίζουν ατμοσφαιρικά την μπάρα, οι χριστουγεννιάτικες μπάλες αιωρούνται πάνω από τις άνετες μαξιλάρες και από το μπαλκόνι και τα παράθυρα, απολαμβάνουμε όχι μόνο την απίστευτη θέα προς την Ακρόπολη και το Αστεροσκοπείο, αλλά και τα στολίδια και το γκι που αγκαλιάζει τα κάγκελα. Αγαπημένο μας σημείο, το «χειμωνιάτικο» αίθριο με τα χρυσά αστέρια που κρέμονται και τα λαμπιόνια που κάνουν παρέα με τα αναρριχώμενα φυτά. Εκεί, δοκιμάζουμε εξαιρετικό καφέ αλλά και μεσογειακά πιάτα αν πεινάσουμε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v