Πού να πάω διακοπές το καλοκαίρι;

Για πού θα… κινήσετε φέτος το καλοκαίρι; Για όσους ήδη σκέφτονται μπροστά, προτείνουμε προορισμούς για κάθε γούστο.
Πού να πάω διακοπές το καλοκαίρι;
Το καταλαβαίνουμε: λίγο ο ήλιος, λίγο η άνοιξη, λίγο τα ουζάκια που σας προτείνουμε- παρασέρνουμε να πάτε, λίγο και οι οικονομίες που έχετε κάνει από την αρχή του χρόνου, συμβάλλουν στο γενικότερο «πλάνο καλοκαιρινών διακοπών 2016», ακόμα και αν μεσολαβούν κάμποσες ημέρες μέχρι το καλοκαιράκι.

Ε και; Όσο νωρίτερα προγραμματίσετε τις εξορμήσεις σας, τόσο πιο φθηνές τιμές θα βρείτε και τόσο πιο οργανωμένα θα περάσετε τις διακοπές σας. Αν λοιπόν βρίσκεστε ήδη από τον Απρίλη σε δίλημμα καλοκαιρινό, δείτε τις προτάσεις μας για κάθε τύπο καλοκαιρινού ταξιδιώτη.

Αραχτοί και λάιτ

Μουσείο, επισκέψεις σε μνημεία, τουρισμός στο έπακρο, πάμε και σε αυτό το ιστορικό σπίτι πάμε και στο άλλο. Αν τα παραπάνω σενάρια σας ακούγονται σαν καταναγκαστικά έργα, τότε οι διακοπές που σας αρμόζουν είναι chill out και – ευτυχώς- η Ελλάδα προσφέρει μπόλικους τέτοιους προορισμούς για το καλοκαίρι. Μπορείτε λοιπόν εύκολα να προγραμματίσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές στα Κουφονήσια ή στις «Μικρές Κυκλάδες» εν γένει (Ηρακλειά, Δονούσα, Σχοινούσα), στην Ανάφη, στο Αγκίστρι– γιατί όχι; - στην Γαύδο (υπάρχει μεγαλύτερη ηρεμία από το να γνωρίζεις ότι βρίσκεσαι στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης;), ή στην βασίλισσα της χαλάρωσης Ικαρία, και την μυστηριακή Φολέγανδρο.

Κάντε κλικ πάνω στα ονόματα των νησιών για αναλυτικές πληροφορίες διαμονής, βουτιών, διασκέδασης και φαγητού.

Οικογενειακή υπόθεση

Παιδιά, σκυλιά, γατιά και ένα σωρό αξεσουάρ σας συνοδεύουν στις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις. Είστε οικογενειάρχες και θέλετε να πάτε διακοπές. Σας αξίζουν για αυτά που αντέχετε ολημερίς και οληνυχτίς και οι επιλογές που έχετε για family friendly νησιά στην Ελλάδα είναι μπόλικες. Η Σκόπελος, η Κρήτη, η Νάξος, η Κεφαλονιά είναι πολύ καλές επιλογές νησιών για εσάς και τη φαμίλια σας, ενώ η Χαλκιδική δεν είναι καθόλου κακή ιδέα αν προτιμάτε τις «στεριανές» θάλασσες. Αν πάλι προτιμάτε βουνό (και θάλασσα έτσι;), το Πήλιο είναι η χρυσή τομή, που συνδυάζει τις βουνίσιες διακοπές με τις ωραίες παραλίες σε απόσταση βολής.

Δείτε περισσότερους οικογενειακούς προορισμούς εδώ.

Κάντε κλικ πάνω στα ονόματα των νησιών για αναλυτικές πληροφορίες διαμονής, βουτιών, διασκέδασης και φαγητού.

Party all the time

Είστε τύποι παρτάκηδες. Όχι ότι σας νοιάζει η πάρτη σας, όμως σας νοιάζουν τα… πάρτι σας, αυτά που θα συμμετέχετε με όλο σας το είναι μαζί με την παρέα το καλοκαίρι, δίπλα σε αιθέριες παρουσίες για φλερτάρισμα και… ό,τι ήθελε προκύψει. Το σημειώνουμε, σας μεταφέρουμε τα συγχαρητήρια των απανταχού δεσμευμένων που δεν παρτάρουνε (σχεδόν) ποτέ και σας προτείνουμε εκλεκτές επιλογές καλοκαιρινής κοινωνικοποίησης: Μύκονος, Ίος, Σαντορίνη και Πάρος είναι σίγουρες επιλογές, ενώ μακριά από τις Κυκλάδες, δεν θα σας απογοητεύσουν η Ρόδος, η Σίφνος, η Σκιάθος και η Λευκάδα.

Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες για τα κορυφαία εργενο-νήσια και κάντε κλικ πάνω στα ονόματα των παραπάνω νησιών για αναλυτικές πληροφορίες διαμονής, βουτιών, διασκέδασης και φαγητού.

Yolo!

Ανήκετε σε εκείνην την κατηγορία ταξιδιωτών που φιλοσοφούν συχνά πάνω στην έννοια του Yolo (=μια ζωή την έχουμε) και δεν σας φοβίζει ο πειραματισμός; Θα πηγαίνατε άνετα διακοπές σε ένα εξωτικό νησί;  Συγχαρητήρια, είστε το 2% της Ελλάδας, αλλά εμείς είμαστε για ακόμα μια φορά μαζί σας. Σας σφίγγουμε το χέρι και προτείνουμε ευρωπαϊκούς προορισμούς που έχουν κοντά τους θάλασσα (Βαρκελώνη, Λισαβόνα, Μαρόκο), αλλά και μερικούς εξωτικούς προορισμούς που δεν… χαρίζονται και προσφέρουν απλόχερα εμπειρίες που θα σας καρφωθούν στο μυαλό για μια ζωή. Ή και δύο, αν πιστεύετε στην μετενσάρκωση. Δείτε τους εδώ.

Νικόλας Γεωργιακώδης 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v