Τι να κάνω τον 15αύγουστο στην Αθήνα;

Τα έφερε έτσι η ζωή και ξώμεινες μόνος/η στην Αθήνα 15αυγουστιάτικα; Μη βαρυγκομάς γιατί υπάρχουν τρόποι κι επιλογές για να περάσεις υπέροχα.
Τι να κάνω τον 15αύγουστο στην Αθήνα;
Σε λίγες μέρες το ημερολόγιο θα δείξει 15 Αυγούστου και η Αθήνα θα αδειάσει. Τι θα αδειάσει δηλαδή, μπάλα θα παίζεις στις κεντρικές της λεωφόρους μιας και οι περισσότεροι θα διακοπάρουν σε θάλασσες, ακτές,–εμείς δεν κρίνουμε, όπως βολεύεται ο καθένας- βουνά και πανηγύρια σε χωριά. Ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα κρατήσουν Θερμοπύλες και θα ξωμείνουν στα αθηναϊκά πέριξ. Ο κλήρος δυστυχώς φέτος έπεσε και σε σένα. Μην απελπίζεσαι ωστόσο και μην στεναχωριέσαι. Αρχικά απόλαυσε τη δυνατότητα να παρκάρεις κάτω από το σπίτι σου και να μην συναντάς ουρές στο ταμείο του σούπερ μάρκετ κι έπειτα τσέκαρε τη λίστα που σου ετοιμάσαμε για να την περάσεις ζάχαρη Δεκαπενταυγουστιάτικα.

Τα θερινά θα μας σώσουν

Στο μυαλό μας ο θερινός σινεμάς είναι μια μηχανή προβολής, μια παλιά μπομπίνα, καμιά 50ρια πλαστικές καρέκλες και αυτό το μαγικό πανί, που δίνει σε έρωτες, πάθη, μάχες, λάθη, γέλιο και δάκρυ, πνοή. Δεν υπάρχει λοιπόν καλύτερος τρόπος για να περάσεις τον Δεκαπενταύγουστο σου στην Αθήνα από το να δεις ένα αγαπημένο ταινιάκι σε ένα από τα θερινά της πόλης. Έχουμε και ταρατσάτα, έχουμε κι άλλα μια ανάσα από τη θάλασσα. Αν είσαι και μερακλής μπορείς να συνδυάσεις την έξοδο σου σε ένα θερινό, με το απαραίτητο τσιμπολόγημα μεζέδων σε υπέροχα μαγαζάκια. 

Πλάτσα πλάτσα πλούτσα

Ποιος σου είπε ότι δεν έχει όμορφες παραλίες η Αττική για να πλατσουρίσεις μακριά από την πολυκοσμία φέτος το Δεκαπενταύγουστο;

Στο Πόρτο Γερμενό, η μεσαία παραλία (από τις πέντε συνολικά γιατί έχουμε και πληθώρα επιλογών βεβαίως, βεβαίως) με τα αρμυρίκια που προσφέρουν υπέροχη σκιά ακόμη κι όταν ο υδράργυρος βαράει κόκκινο, είναι μια σταθερή κι αγαπημένη επιλογή.

Στο Προσήλι σαν βρεθείς παθαίνεις πλάκα με τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά του με αποτέλεσμα να τσιμπιέσαι κάθε λίγο και λιγάκι για να διαπιστώσεις ότι βρίσκεσαι σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα.

Αν τώρα είσαι πευκολάγνος καλό είναι να κάνεις δεύτερο σπίτι σου το Πευκοδάσος στο Σχοινιά. Σταθερά αγαπημένη επιλογή είναι το Σέσι που τα τελευταία χρόνια ζει στιγμές δόξας αλλά και η Αλθέα πηγαίνοντας προς το λατρεμένο Σούνιο. Αν θες πάλι περισσότερες επιλογές πάρε να έχεις . Αν πάλι είσαι του οργανωμένου έχουμε τη λίστα μας και για του λόγου σου, με μπόλικες παραλίες να διαλέξεις ανάλογα με το πορτοφόλι σου 

Βραδινό 15αυγουστιάτικο μπάνιο

Ένα από τα πράγματα που αγαπάμε πολύ το καλοκαίρι στην Αθήνα είναι οι βουτιές στο φεγγαρόφωτο. Τον 15αύγουστο στην άδεια Αθήνα οι επιλογές πληθαίνουν μιας και ο κόσμος στριμώχνεται σε νησιωτικούς και παραθαλάσσιους προορισμούς της επαρχίας. Αν ψάχνεις την ιδανική παραλία για βραδινά αθηναϊκά μακροβούτια τότε σου έχουμε την καλύτερη λίστα για να διαλέξεις με την άνεσή σου.

Ηλιοβασιλέματα στην Αθήνα

Αν είσαι ρομαντική ψυχούλα τότε αξίζει να «κυνηγήσεις» να δεις κάποιο από τα σχεδόν κυκλαδίτικα ηλιοβασιλέματα στην Αττική τον Δεκαπενταύγουστο. Στο Καβούρι, στο ΚΠΙΣΝ, στον Λόφο του Φιλοπάππου, στον Λόφο του Στρέφη και στο Σούνιο, ο χρυσοκόκκινος ουρανός που θα σου χαρίσει ο ήλιος στη δύση του θα σου μείνει αξέχαστος.

Έλα να βολτάρουμε στην πόλη

Η Αθήνα είναι μια πόλη που συνεχίζει να κρύβει ομορφιές σε γωνιές του χάρτη της, παρά την πολύβουη καθημερινότητά της. Για πολλά μπορείς να την κατηγορήσεις, μα θα πεις ψέματα αν δεν παραδεχθείς πως παραμένει ερωτεύσιμη. Ειδικά όταν αδειάζει από την πολυκοσμία σε καλεί να την περπατήσεις και να την γνωρίσεις ξανά. Από τα Αναφιώτικα στην Πλάκα, κι από εκεί στα στενάκια του Ψυρρή κι από τον Πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου μέχρι το Ζάππειο και την Καπνικαρέα η Αθήνα σε περιμένει να την περπατήσεις να την φωτογραφήσεις και να κάνεις γευστικότατες στάσεις στα στενά της.
Ταβερνάκια πάνω στο κύμα

Μπορεί να μην βρισκόμαστε στο νησί η μάνα σου, εμείς κι εσύ αλλά θα μπορούσες να μας βγάλεις έξω σε ένα από τα υπέροχα ταβερνάκια πάνω στο κύμα, που θα σε κάνουν να μυρίσεις αρμύρα και θάλασσα κοντά στην Αττική. Για άλλη μια φορά σου έχουμε και πρόχειρη λίστα για να διαλέξεις ποιο ψαροταβερνάκι σου ταιριάζει καλύτερα. 

Ένα ποτό ρε παιδιά

Ήρθε η ώρα να σταματήσεις τη γκρίνια που απέμεινες μόνος στην Αθήνα και να πάρεις όποιον άλλο δουλεύει στην πόλη και να πάτε για ποτάρες ώστε να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Θέλεις ταράτσα και υπέροχη θέα να απλώνεται μπροστά από το ποτήρι σου; Μήπως θες κήπους και αυλές για να απλώνεις την αράδα σου μαζί με την κοκτειλάρα σου στα δροσερά τραπεζάκια τους; Αν πάλι θες να ακούσεις τις μουσικάρες σου και να το κουνήσεις το κορμάκι σου, έχουμε κι εδώ τη λύση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v