Νόστιμες ιδέες για τσιμπολόγημα πριν η μετά το θερινό

Σου ήρθε η όρεξη για τσιμπολόγημα κι έπειτα ταινιούλα θερινό κι όχι απαραίτητα και αυτή τη σειρά; Εμείς είμαστε εδώ για σένα.
Νόστιμες ιδέες για τσιμπολόγημα πριν η μετά το θερινό

Όσες μέρες διακοπές κι αν έχεις κάποια στιγμή δυστυχώς θα τελειώσουν, επομένως θα πρέπει να συμβιβαστείς με το καλοκαιράκι στην Αττική και να το απολαύσεις σε κάθε ευκαιρία που σου δίνεται. Για αυτό η συνδυαστική έξοδος για μεζεδοκατάσταση κι έπειτα για ταινιάκι σε ένα από τα δροσερά θερινά της πόλης, μοιάζει ως η καλύτερη επιλογή μέσα στο αττικό θέρος.

Σινέ Μελίνα και Μήπως

Μελίνα

Σωκράτους 65, Δραπετσώνα, τηλ: 21 0432 4501

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 4€

Η γειτονιά της Δραπετσώνας έχει γίνεται θερινοκινηματογραφότοπος μια και σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων υπάρχουν 3 θερινά σινεμά για τους κινηματογραφόφιλους. Το Μελίνα είναι σε πολύ κεντρικό σημείο, κι έχει στον κατάλογό του εξαιρετικές ταινίες, καλύπτοντας τις πρόσφατες κυκλοφορίες αλλά και αφιερώματα σε σπουδαίους Έλληνες και ξένους δημιουργούς. Σε έναν πράσινο χώρο με χαλικάκι απλώνονται μπόλικες καρέκλες για να καλύψουν όλους τους επισκέπτες. Αν δεν είχες κανονίσει φαγητό πριν τότε θα την έκανες ταράτσα με τα καλοψημένα καλαμάκια του κυλικείου (χοιρινό και κοτόπουλο).

Μήπως

Πλατωνος 89, Κερατσίνι τηλ: 210 4616850

Πολύ κοντά στο Μελίνα στα σύνορα Κερατσινίου- Δραπετσώνας, το Μήπως κρατά ψηλά τη σημαία των μεζεδοπωλείων της περιοχής, απλώνοντας τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Πλάτωνος. Ο κατάλογος έχει υπέροχες λιχουδιές αλλά εμείς ξεχωρίζουμε το μπιφτέκι στο γκριλ γεμισμενο με σπανάκι, φέτα και φρέσκα μυρωδικά, το αρνάκι με σφέλα τυλιγμένο σε αμπελόφυλλο με αυγολέμονο και λεμονοθύμαρο, τα αυγουλάκια τηγανητά με απακι, στακα απ'τα Χανιά και πούδρα μπέικον, το φιλέτο μπακαλιάρου με αγιολί και ψητά παντζάρια και την κρεμμυδόπιτα. Υπολόγισε στα 17-20€ το άτομο για πλήρες γεύμα συνοδεία κρασιού.

Σινέ Ριβιέρα και Όξο Νου

Ριβιέρα

Bαλτετσίου 46, Εξάρχεια



7,00€ φοιτ., άνεργοι & άνω των 65 € 6,00. Κάθε Κάθε Τετ. γεν. είσ. € 5,00. Προπώληση εισιτηρίων στο www. summercinemas.gr και viva.gr

Κλασικό και πολυαγαπημένο εξαρχειώτικο κινηματογραφικό σποτ η Ριβιέρα, έχει γίνει σημείο αναφοράς εδώ και χρόνια για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Η υπέροχη χαλικόστρωτη καταπράσινη αυλίτσα και οι διαλεχτές επιλογές φιλμ κι αφιερωμάτων αρκούν για ένα υπέροχο βράδι στην καρδιά του καλοκαιριού.

Όξο Nου

Εμμανουήλ Μπενάκη 63, τηλ.: 21 0380 1778



Λίγα μέτρα μακριά από τη Ριβιέρα, επί της Μπενάκη το Όξο Νου φιλεύει τους θαμώνες του μεζεδάκια από τους γευστικούς θησαυρούς της κρητικής κουζίνας συνοδεία ρακών ή μαρουβά.

Εδώ τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχει η κρητική παράδοση, όπως αποτυπώθηκε στην τοπική κουζίνα εδώ και δεκάδες χρόνια. Τα καλτσούνια, το γαμοπίλαφο, την κρεατότουρτα, το μπουρέκι, τα παραδοσιακά ζυμαρικά σούζουμα, οι χοχλιοί και το αρνί τσιγαριαστό στην κατσαρόλα ξεχωρίζουν από τον πλούσιο κατάλογο. Μαζί με τις συνοδευτικές ρακές, με 15 έως το 18 ευρώ το άτομο, τρως βασιλικά.

Σινέ Λαΐς και Σευχέλλες

Λαΐς

Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός, τηλ: 21 0361 2046

€ 7,00, φοιιτ., μαθητές, άτομα άνω των 65 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ (ισχύει και για έναν/μία συνοδό), δάσκαλοι-καθηγητές, ατέλειες € 5,00. Κάθε Πέμ. 2 άτομα με ένα εισιτήριο € 7,00.

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, φιλοξενεί στην ταράτσα του Λαΐς ένα από τα πιο όμορφα θερινά της πόλης, με πιάτο ολόκληρη την Αθήνα. Αν ανήκεις στην κατηγορία των σινεφίλ είναι βέβαιο ότι κάθε καλοκαίρι πιάνεις στασίδι στο Λαΐς για να δεις κάποια από τις εξαιρετικές ταινίες που προβάλλει στη σκιά του φεγγαριού.

Σεϋχέλλες

Κεραμεικού 49, τηλ.: 21 1183 4789



Αν κάποιος από την παρέα μετά το τέλος της ταινίας φωνάξει τώρα πάμε για γαστρονομικές τρέλες στις Σεϋχέλλες είναι πολύ φίλος μας και την επόμενη φορά θα κανονίσουμε να πάμε όλοι μαζί εκεί. Δεν θα γράψουμε πολλά παινευτικά μα θα αφήσουμε τον κατάλογο να μιλήσει από μόνος του.

Σκορπίνα, πιλάφι και σιτακε, παπαρδέλες με καβουρμά, γουρουνάκι, πατάτες στη γάστρα και τυροκαυτερή, παϊδάκια κατσικίσια και καπνιστή μελιτζάνα, μακαρούνες και σιτάκα Κάσου, μυλοκοπι, φάβα από μπιζέλια, αρακάς και μπέικον μαύρου χοίρου, Αθερίνα τηγανιτή και χούμους παντζάρι, θα φέρουν έναν οργασμό στον ουρανίσκο σου. Λογαριασμός στο τέλος με κρασί, στα 20-22€ το άτομο.

Zέφυρος και Ραντεβού

Ζέφυρος

Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 2103462677

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 8€, φοιτητικό/ανέργων 6€

Ο Ζέφυρος είναι ένα από τα σινεφίλ hot spots του αθηναϊκού καλοκαιριού στο οποίο δίνουν ραντεβού κάθε χρόνο πολλοί κινηματογραφόφιλοι για να απολαύσουν κάποια από τις ψαγμένες επανεκδόσεις κλασικών κι υπεραγαπημένων ταινιών που παίζουν στην τεράστια οθόνη του.

Ραντεβού

Καλλισθένους 85, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0347 7961



Δεν είναι τυχαίο ότι τα Άνω Πετράλωνα ριμάρουν με τους μεζέδες που στο Ραντεβού άλωνα. Αν μάλιστα βρεθείς εκεί μετά από κάποιο ταινιάκι στον Ζέφυρο τότε μπορείς να του δώσεις να καταλάβει, διαλέγοντας κάποιο από τα εξαιρετικά μεζεκλίκια του καταλόγου.

Το ψητό σουτζούκι, το θράψαλο γιουβέτσι, η ψητή πατάτα με γιαούρτι, τα αυγά με στάκα, το ταμπουλέ και η αρμένικη ομελέτα είναι ωστόσο τα must του μενού. Για να τα συνοδεύσεις όλα αυτά, έχεις να διαλέξεις από άπειρες ετικέτες ούζου. Στο τέλος θα πληρώσεις γύρω στα 12-15€ το άτομο και θα είσαι χορτάτος/η.

Τριανόν και Κυβέλη

Τριανόν

Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101)

€ 7,00, Φοιτ. & άνω των 65 € 6,00, παιδ. € 5,00. Άνεργοι, ΑμεΑ (ισχύει και για έναν/μία συνοδό), Νέοι κάτω των 25 € 4,00. Κάθε Τετ. τα δύο άτομα € 9,00. Online αγορά εισιτηρίων στο www.viva.gr.

Η χειμερινή αίθουσα του Τριανόν ξεσκεπάζεται φέτος το καλοκαίρι κι η οροφή της ανοίγει για να καλωσορίσει τον αθηναϊκό ουρανό. Έτσι λοιπόν μετράμε ακόμη ένα θερινό στο κέντρο της Αθήνας, για να μας γεμίσει με καλοκαιρινές κινηματογραφικές αναμνήσεις.

Κυβέλη

Επτανήσου 15, Κυψέλη, τηλ.: 21 0821 9406



Στην πολυσύχναστη πλατεία Αγίου Γεωργίου απλώνει τα τραπεζάκια της η Κυβέλη, προσφέροντας πεντανόστιμα πιάτα και λαχταριστά μεζεδάκια. Δίπλα σχεδόν από το Τριανόν πολύς κόσμος πιάνει θέση στην Κυβέλη από νωρίς μέχρι αργά το βράδυ. Από τον κατάλογο επιβάλλεται να δοκιμάσεις

καγιανά με σύγκλινο Μάνης, ταλαγάνι στη σχάρα με μαρμελάδα και πιτάκια, τηγανιά με συκωτάκια, γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο, κοτόπουλο περασμένο σε σούβλα και ταμπουλέ με μαύρες φακές. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 18€ το άτομο, μαζί με τα απαραίτητα αλκοολούχα συνοδευτικά. Στο τέλος θα βγει και γλυκάκι να φύγει η μεζεδίλα από το στόμα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v