Φαγητό δίπλα στο κύμα μέχρι 25€ το άτομο

Είσαι μερακλής και θες τραπεζάκι πάνω στο κύμα για ψαροκατάσταση χωρίς να ξεπαραδιαστείς. Σου βρήκαμε τα καλύτερα spots της πιάτσας.
Φαγητό δίπλα στο κύμα μέχρι 25€ το άτομο

Καλοκαιράκι πια για τα καλά κι όσο ο υδράργυρος ανεβαίνει τόσο περισσότερο λιμπιζόμαστε μια έξοδο για ψαρομεζέδες πάνω στο κύμα, να πάρουμε μια essence διακοπών που μας είναι απαραίτητη. Από την άλλη η ακρίβεια κι οι αυξήσεις σφυροκοπούν το πορτοφόλι μας, επομένως το μπάτζετ μας περιορίζεται και δεν μας επιτρέπει σπατάλες. Μη σκιάζεσαι ωστόσο και μην ανησυχείς. Υπάρχουν οικονομικές λύσεις για ψαροκατάσταση πάνω στο κύμα κι επειδή είμαστε μεγάλες καρδιές στις παρουσιάζουμε. Εσύ παράγγειλε τα τσιπουράκια κι άσε τα υπόλοιπα σε μας.

Τα βράχια της Πειραϊκής

Ακτή Θεμιστοκλέους 300, Πειραιάς τηλ.: 21 0453 8461



Αν πέσει η ιδέα για ψαράκι πλάι στο κύμα, μια ανάσα από την Αττική και δεν σκεφτείς ενστικτωδώς την Πειραϊκή κάποιο προβληματάκι το έχεις, να τα λέμε κι αυτά. Τα θρυλικά βραχάκια που έχουν τερματίσει τα hashtags και τα ταγκαρίσματα στα social media σε περιμένουν σε κάποιο από τα γραφικά και παραδοσιακά μαγαζάκια τους για εκλεκτούς ψαρομεζέδες που μυρίζουν αλμύρα. Τα βράχια της Πειραϊκής παραμένουν μια εξαιρετικά τίμια επιλογή που θα βγάλει εσένα και την παρέα σου ασπροπρόσωπους χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία

Οφείλεις να δοκιμάσεις γαριδομακαρονάδα, μύδια σαγανάκι ή αχνιστά, καλαμαράκια και αν το βαστάει η τσέπη σου φρέσκο ψαράκι. Θα δώσεις περίπου στα 22-25 25€ το άτομο μαζί με την απαραίτητη ουζοποσία.



Θαλασσάκι

Ακτή Θεμιστοκλέους 301, Πειραιάς, τηλ.: 2104181616



Παραμένουμε στην Πειραΐκή και πάμε στο Θαλασσάκι που από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι στην κουζίνα του ετοιμάζονται μπόλικες ψαρο-θαλάσσινολιχουδιές για να ικανοποποιήσουν και τον πλέον απαιτητικό ουρανίσκο.

Μην τυχόν δεν δοκιμάσεις σαρδέλα παντρεμένη, σκουμπρί καπνιστό, καλαμάρι σχάρας, σταμναγκάθι, ψαρόσουπα ημέρας, καβουροσαλάτα, μύδια αχνιστά και γαρίδες με μουστάρδα λεμόνι κι άνηθο, γαρίδες τυλιγμένες σε τραγανό φύλλο με λιαστή ντομάτα και θυμάρι. Για ένα γενναίο τσιμπολόγημα μετά ουζακίων να υπολογίζεις 18 με 20€ το άτομο, αν αποφύγεις την πάντα ακριβότερη επιλογή του φρέσκου ψαριού.

Φύκι Φύκι

Λεωφ. Γρέγου 45, Πόρτο Ράφτη, τηλ: 22990 76333

Αν θες να συνδυάσεις το μπανάκι με πεντανόστιμο φαγητό τότε βάλε στο gps το Πόρτο Ράφτη. Αφού κάνεις τις βουτιές σου μετά επιβάλλεται να μεταφερθείς λίγα μέτρα πάνω από την παραλία της περιοχής και να πιάσεις τραπεζάκι στο Φύκι Φύκι.

Ξεχωριστοί μεζέδες, φρέσκα θαλασσινά και ψαράκι κυριολεκτικά πάνω στο κύμα θα σε ανταμείψουν και με το παραπάνω.

Για τους κρεατοφάγους θα βρείτε ποικιλία κρεατικών και νόστιμων πιάτων όπως φρέσκο μοσχαρίσιο συκώτι, ψητά σουτζουκάκια από αγριογούρονο, χυλοπίτες με σπιτικό καβουρμά, και πολλά ακόμα. Αν δεν μας πιστεύεις τότε καλό θα ήταν να δοκιμάσεις τις χανιώτικες μακαρούνες με καπνιστό ψαρονέφρι και κρητικό ανθότυρο, αλλά και το «πιπινογαριδάκι» στο τηγάνι, τις παπαρδέλες με κοτόπουλο και φρέσκα μανιτάρια, και το κριθαρότο με θαλασσινά. Μαζί με τα απαραίτητα ουζάκια υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο.

Φόρος

Θορικό Λαυρίου, τηλ.: 22920 28018

Το Λαύριο το αγαπάμε ιδιαίτερα γιατί μπορεί με έναν μοναδικό τρόπο να συνδυάζει το αστικό με θαλασσινό τοπίο. Πέρα από τις γύρω παραλίες και την όμορφη περατζάδα του λιμανιού, εκεί θα βρεις ωραία μαγαζάκια που μοιάζουν να έχουν ξεφύγει από κάποιο γραφικό νησάκι. Ο Φόρος είναι ένα από αυτά που απλώνει τα τραπεζάκια του ακριβώς πάνω από τη θάλασσα, σε ένα τοπίο ιδανικό για θαλασσινό αγνάντι. Όπως μπορείς να καταλάβεις ο κατάλογος είναι ψαροκεντρικός και περιλαμβάνει όλα τα κλασικά κι αγαπημένα μας μεζεδάκια σε πολύ καλές τιμές.

Αν είσαι μερακλής θα ενδώσεις και μια και δις μην σου πούμε στην πατατοσαλάτα με καπνιστό ψάρι και στις σουπιές με κρεμμύδι. Στα πολύ θετικά του μαγαζιού ότι ο λογαριασμός δεν πρόκειται να σου κόψει την χολή καθώς δεν πρόκειται να ξεπερνά μαζί με τα ουζάκια τα 15-18€ το άτομο. Στο τέλος θα σκάσει μύτη και γλυκό κερασμένο για να ολοκληρωθεί η απόλαυση.

Γιάννος

Ποσειδώνος 45, Παραλία Μαραθώνα τηλ.: 2294 055216



Πάνω στην παραλία του Μαραθώνα ο Γιάννος ετοιμάζει εδώ και λίγα χρόνια τους κατάλληλους μεζέδες για ένα θαλασσινό τσιμπούσι που θα θυμάσαι για καιρό. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις τις σπεσιαλιτέ του καταστήματος που είναι γαριδομακαρονάδα , γαρίδες σαγανάκι, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά , εποχιακές σαλάτες με θέα τον Ευβοικό. Αν είσαι κρεατοφάγος μην απελπιστείς γιατί ο Γιάννος δουλεύει καλά και τη σχάρα, ενώ φτιάχνει μια σένια χοιρινή τηγανιά να γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Συνοδεία των απαραίτητων ουζακίων για να γίνει σωστή κατάσταση υπολόγισε περί τα 15-18€, ενώ να ξέρεις ότι θα παίξει κέρασμα με χειροποίητο γλυκό από το κατάστημα στο τέλος για να ολοκληρωθεί το τσιμπούσι όπως πρέπει.

 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v