Αυτά τα θερινά έχουν άρωμα από θάλασσα

Υπάρχουν πολλές σινεφίλ απολαύσεις. Καμία δεν συγκρίνεται ωστόσο με ταινιούλα σε θερινό σινεμαδάκι που δίπλα του σκάει το κύμα.
Αυτά τα θερινά έχουν άρωμα από θάλασσα
Κάθε μέρα που την περνάς σε ένα θερινό σινεμά είναι μια όμορφη μέρα. Όλοι το ξέρουν αυτό. Άλλωστε δεν το έχουμε κρύψει ποτέ ότι γουστάρουμε τα θερινά, με τις παλιές νέον επιγραφές και τις παγωμένες μπύρες και εκείνες τις καρέκλες σκηνοθέτη, που μας επιτρέπουν να χυνόμαστε κάποιο ήσυχο βράδυ του Αυγούστου και κάποιο ατίθασο απόγευμα του Ιούλη

Βλέπεις έχει από όλα ο θερινός, ο σινεμάς. Και μπαξέδες με λουλούδια, και παγωμένες σπιτικές βυσσινάδες και δέντρα με ίσκιο και απαγορευμένους έρωτες και κωμωδία με ολίγον δράμα, και δράμα με μπόλικα αστεία. Για αισθηματίες και ρομαντικούς, βιαστικούς και αργοπορημένους, γελαστούς και λυπημένους, κυνηγημένους και ερωτοχτυπημένους, σινεφίλ και άλλους που έχουν μια πιο επιδερμική σχέση με τον κινηματογράφο.

Σκέψου τώρα να υπήρχε και κάποιος θερινός κινηματογράφος πλάι στη θάλασσα, σε απόσταση αναπνοής από τον γλυκό ήχου του παφλασμού των κυμάτων. Κι όμως υπάρχουν φίλε/η μας για αυτό άσε τις δικαιολογίες, τσέκαρε το πρόγραμμά τους και προς ολοταχώς για όποια προβολή προλαβαίνεις. Τα λέμε στο κυλικείο!

Cine Βοτσαλάκια (Καστέλλα, Παραλία Βοτσαλάκια)


Ντύσου πρόχειρα και βγάλε ή βάλε κιόλας (ό,τι βολεύεσαι) το κραγιόν σου κι έλα να πάμε μια βόλτα προς Καστέλλα. Εκεί που λες, έχει μια παραλία την οποία λένε Βοτσαλάκια κι έναν από τους ωραιότερους θερινούς σινεμάδες της Αττικής.

Απλώνοντας τις καρέκλες του πάνω σε λευκό βοτσαλάκι, παίζει εξαιρετικές ταινίες όπως το που κυριολεκτικά μυρίζουν θάλασσα. Να πας από νωρίς για να βρεις θέση, μιας και όπως καταλαβαίνεις στο peak του καλοκαιριού είναι είδος υπό εξαφάνιση. Αν είσαι τυχερός και καβατζώσεις μάλιστα κάποια από τις θέσεις του εξώστη, θα έχεις θέα μέχρι την Αίγινα. Από εμάς είναι σίγουρα ναι! Η γενική είσοδος είναι στα 7€, εκτός Τρίτης και Τετάρτης που η τιμή διαμορφώνεται στα 5€.

Cine Άλιμος (Καλαμάκι)


Άλλο ένα παραλιακό σινεμά που λατρεύουμε είναι εκείνο του Άλιμου, που μοιάζει με παραθαλάσσιο γήπεδο χάρη στο καταπράσινο γρασίδι του. Παράλληλα έχει κι εκείνη την πελώρια φουσκωτή οθόνη που έχει γίνει σήμα κατατεθέν για τους σινεφίλ της περιοχής, οι οποίοι σχεδόν πλατσουρίζουν τα πόδια τους στις προβολές, όταν δεν ανεβάζουν φωτογραφίες στον Instagram λογαριασμό τους. Αφού φορτώσεις παγωμένες μπύρες από το κυλικείο μαζί με τα απαραίτητα ψιψιψόνια, κάτσε αναπαυτικά και περίμενε να αρχίσει η προβολή. Τα εισιτήρια κοστίζουν 4€ ευρώ ανεξαρτήτου μέρας και ώρας προβολής.

Cine Φλοίσβος (Μαρίνα Φλοίσβου)


Μόλις εννιά (ούτε καν δέκα) μέτρα από τη θάλασσα στη Μαρίνα του Φλοίσβου θα βρεις το ομώνυμο σινεμά που έχει χαρίσει υπέροχες καλοκαιρινές σινεφίλ στιγμές πλάι στο κύμα στους φανατικούς θαμώνες του. Στην οθόνη του θα παίξουν όλες οι επίσημες πρεμιέρες για τις ταινίες του καλοκαιριού. Στον υπαίθριο χώρο μας λειτουργεί café snack bar για όσους θέλουν να απολαύσουν το ποτό και το φαγητό τους σε ένα καταπράσινο περιβάλλον αλλά και παιδότοπος για τους λιλιπούτειους επισκέπτες του Cine Φλοίσβος. Τα εισιτήρια κοστίζουν 8€, εκτός Τρίτης όταν η γενική τιμή εισόδου διαμορφώνεται στα 6€.

Τα Χρόνια της Αθωότητας Λ. Σουνίου 6, Λαύριο

Αφού πούμε ένα ηχηρό kudos στους ιδιοκτήτες του χώρου για το πιο νοσταλγικά εμπνευσμένο όνομα θερινού κινηματογράφου, θα συνεχίσουμε πλέκοντας το εγκώμιο αυτού του πανέμορφου παραλιακού σινεμά. Όλο το σκηνικό μοιάζει βγαλμένο από περασμένα καλοκαίρια που ξεροσταλιάζαμε με ένα μισολιωμένο παγωτό για να προλάβουμε θέση στον αγαπημένο μας κινηματογράφο. Η παραλία είναι σε απόσταση ενός τετραγώνου επομένως, θα πάρεις και την απαιτούμενη δόση αρμύρας που χρειάζεσαι. Το εισιτήριο έχει 7€ (παιδικό και φοιτητικό 5€).

Ρία (Αφροδίτης 8, Βάρκιζα)

Μια ανάσα κυριολεκτικά από την παραλία της Βάρκιζας ο θερινός κινηματογράφος Πία στέκει αγέρωχος από το 1963 και περιμένει τους σινεφίλ θαμώνες του, όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι. Ζευγάρια, φίλοι αλλά και οικογένειες με παιδιά συρρέουν στη Ρία για να δουν κάποια από τις πρεμιέρες της. Το άρωμα από το γιασεμί και το νυχτολούλουδο σας συντροφεύει σε κάθε προβολή, με τη θαλασσινή αύρα να έρχεται και να επιβεβαιώνει τη μαγεία των θερινών σινεμά. Αν πάλι πεινάσεις το μενού στο κυλικείο δεν θα σε αφήσει παραπονεμένο μιας και έχει από ποπ κορν και νάτσος μέχρι χοτ ντογκ και ζουμερά σουβλάκια. Τα εισιτήρια κοστίζουν 8€, εκτός Τρίτης όταν η γενική τιμή εισόδου διαμορφώνεται στα 6€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v