Tα καλοκαιρινά μπαράκια με τις καλύτερες μουσικές της πόλης

Και το φετινό καλοκαίρι το ζούμε αληθινά στα μπαράκια που παίζουν τις καλύτερες μουσικές της αθηναϊκής πιάτσας.
Tα καλοκαιρινά μπαράκια με τις καλύτερες μουσικές της πόλης

Καλοκαιράκι χωρίς κούνημα κορμού και πωπού (κι όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά), δεν γίνεται. Για αυτό λοιπόν παίρνουμε και πάλι το κορμί μας το φιδίσιο που είναι ίσιο μπρος και πίσω , όπως  λέει και μια μπούμερ ψυχή, και πάμε να ακούσουμε τις καλύτερες μουσικάρες της πόλης. Πιάσε δροσερό τραπεζάκι κι ερχόμαστε και εμείς.

Afrikana

Ιεροφαντών 13, Κεραμεικός 21 0341 0445



Πολύ κοντά στο μετρό του Κεραμεικού, η Afrikana με τους πολύχρωμους τοίχους και τα αναρριχητικά φυτά είναι το καλύτερο τζαζοστέκι της πόλης.

Η Afrikana φιλοξενεί ό,τι καλύτερο έχει να αναδείξει η εγχώρια σκηνή, και σου προσφέρει μαγικές κι αξέχαστες μουσικές βραδιές με μοναδικά live, τζαζ, άφρο, σόουλ, φάνκ, αλλά και φρέσκες εναλλακτικές μουσικές προτάσεις υψηλού επιπέδου, που σκοπό έχουν να αναδείξουν το ταλέντο και την ποιότητα των μουσικών μας.

Οι καλύτερες τζαζ μουσικές επιλογές της πιάτσας, συναντούν την καλύτερη εξυπηρέτηση. Καθαρά ποτά, μοναδικά κοκτέιλ, μπόλικες ψαγμένες ετικέτες κρασιών, λαχταριστές ποικιλίες αλλαντικών και τυριών από όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως η πιο εξωτική, ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα του Κεραμεικού. Το ποτό είναι στα 7€.

Σπίτι Art Bar

Ευπατρίδων 7, Κεραμεικός, τηλ.: 698 352 2217



Το σκηνικό έξω από το Σπίτι Art Bar μοιάζει σχεδόν κινηματογραφικό, αφού τα σιδερένια τραπεζάκια γεμίζουν με καλλιτεχνόκοσμο κάτω από τα ολάνθιστα φυτά του Τεχνόσπιτου που έχει φτιαχτεί στην καρδιά του Κεραμεικού. Στην παρέα του Σπιτιού θα βρεις συχνά-πυκνά κάποιους από τους καλύτερους μουσικούς και djs της χώρας σε οργιαστικούς τζαζ αυτοσχεδιασμούς κι όχι μόνο, όσο εσύ πίνεις τις μπύρες και τα ποτάκια σου. Στο Σπίτι ηχεί ο χτύπος της τζαζ καρδιάς της πόλης ενώ τα ποτά ξεκινούν από τα 7€ και τα κοκτέιλ από τα 8€.

Verve Music Café

Αγίων Αναργύρων 10, Ψυρρή, τηλ.: 21 1012 5750



Συνεχίζουμε την μπαρότσαρκά μας ακάθεκτοι και κατευθυνόμαστε προς το Verve κοντά στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων του Ψυρρή, μπας και προλάβουμε κανένα κενό τραπεζάκι στον πεζόδρομο. Εντός του μαγαζιού που τιμά τη μαύρη μουσική αλλά και τους ποπ και ροκ πιόνερους παλαιότερων δεκαετιών, αράζουν εξαιρετικοί djs που μιξάρουν εξαιρετικές μουσικές επιλογές για να συνοδέψεις το ποτό ή το κοκτέιλ σου, όσο απολαμβάνεις και την περαντζάδα του πεζόδρομου. Οι τιμές είναι πολύ καλές μιας και τα απλά ποτά κοστίζουν 6,5€.

Τhe Dude Bar

Καλαμιώτου 14, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 0322 7130



Σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία  του αθηναϊκού κέντρου, το αγαπημένο μας στέκι σε καλωσορίζει στον ριλαξάτο και σούπερκουλ κόσμο του Dude-ισμού τιμώντας τον εμβληματικό ρόλο του Τζεφ Μπρίτζες. Το Dude ροκάρει και δεν το κρύβει, μπουκώνοντας τα ηχεία του με αγαπημένα sing along τραγουδάκια που θα σου φτιάξουν τη διάθεση. Παράλληλα, στην ενημερωμένη κάβα του θα βρεις αρκετές ποτό-επιλογές, ενώ και τα κοκτέιλ του θα δώσουν μια δροσερή essence στην καθημερινότητά σου. Αν πεινάσεις το τίμιο burgerάκι του θα σε ικανοποιήσει και με το παραπάνω.

Τα ποτά ξεκινούν από 7 ευρώ, εκτός από τη ρακή που παίζει στα 4. 

Off the Chain

Ζωοδόχου Πηγής 25, Εξάρχεια τηλ.:21 3040 0369


Καλά Off the Chain καλοκαιριάτικαθα πει ο εξυπνάκιας της παρέας για να πάρει την απάντηση που του πρέπει από τους υπόλοιπους. Αφού ρε γκασμά τα παιδιά έχουν φτιάξει τούμπανη αυλίτσα για να αράζουμε και να ακούμε όλες τις ροκαμπιλάτες, χαρντκοράδικες κι άμα λάχει στονεράδικες τραγουδάρες που παίζουν συνέχεια στα ηχεία του Chain. Ό,τι πρέπει για αφτεροκατάσταση στα τιμημένα Εξάρχεια, το Off The Chain συνεχίζει να γράφει χιλιόμετρα στο κοντέρ της μουράτης ροκ διασκέδασης με τα απλά ποτά να κοστίζουν 7€ .

Κolokotroni 9

Κολοκοτρώνη 9, περιοχή; τηλ.: 21 0323 2795



Αν θα έπρεπε να περιγράψουμε το 9 με αριθμούς, θα λέγαμε απλά ότι εδώ θα βρείτε «14 Κοκτέιλ Που Τραγουδιούνται» (σαν το Cherry Blossom Girl και το Grapefruit Moon) με αλκοόλ και χωρίς για όλες τις ώρες, 500 βιβλία στις βιβλιοθήκες των δύο ορόφων του, 4 κρυμμένα πλανητικά συστήματα στο σκηνικό του, αρκετά έργα τέχνης και πολλές λεπτομέρειες που οι θαμώνες του δεν βαριούνται να ανακαλύπτουν διαρκώς, μιας που πριν απ’ όλα το 9 είναι στέκι. Αυτές τις μέρες θα παρουσιαστεί και το Nautilus κοκτέιλ μενού, το οποίο ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε συνοδεία των εξαιρετικών ηλεκτρονικών και Urban/ feelgood μουσικών που παίζουν οι djs του μαγαζιού. Τα ποτά ξεκινούν από τα 7€.

SIX D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ: 2103210510

Αν γυροφέρνεις στο κέντρο και ψάχνεις ένα υπέροχο χώρο με κήπο και τέλειες μουσικές, τότε το SIX D.O.G.S. μοιάζει μονόδρομος. Oι ηλεκτρονικές μουσικές έχουν την τιμητική τους, όμως από τα decks του μαγαζιού περνάει η αφρόκρεμα των Ελλήνων djs την ώρα που διοργανώνονται κάποια από τα πλέον μνημειώδη Live της γενιάς μας, με μικρές μπάντες να αγγίζουν το καλλιτεχνικό τους peak. Στον κατάλογό του δε, θα βρεις εκλεκτές επιλογές από μια πολύ ψαγμένη κάβα, όπως και ευφάνταστα κοκτέιλ. Αν πεινάσεις, οι φαγητοεπιλογές του μαγαζιού θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο.

Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v