Οι καλύτερες ταράτσες του φετινού καλοκαιριού

Την είδαμε ταρατσάτοι και πήραμε φαλάγγι τις πιο όμορφες ταράτσες της πόλης. Σε αυτές δηλαδή που θα ξεκαλοκαιριάσουμε φέτος!
Οι καλύτερες ταράτσες του φετινού καλοκαιριού

Ελληνικό καλοκαίρι χωρίς ταράτσα δεν υπάρχει. Όλοι το γνωρίζουν για αυτό και ξαμολιούνται σε κάποιες από τις πιο όμορφες ταράτσες της πόλης είτε για φαγητό είτε για ποτάρες. Εμείς στηρίζουμε το κίνημα των ταρατσάτων όπως είναι γνωστό, και πιάνουμε στασίδι από νωρίς σε καταπράσινες, ολάνθιστες ακόμη και industrial ταράτσες ψάχνοντας το παιδί να παραγγείλουμε γιατί όπως φαντάζεσαι γίνεται ένας χαμός.

Andaman

Αλόπης 65 & Πυλάδου 1, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 211 2104939



Το Andaman Thai Bar Restaurant αποτελεί το σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της αυθεντικής Ταϋλανδέζικης κουζίνας. Θέλει να μας ταξιδέψει σε εξωτικές γεύσεις με μεθυστικά χρώματα και αρώματα που αναδύονται από μια κουζίνα που εξελίσσεται σε βάθος χρόνου. Είναι σύντομη στην παρασκευή της χωρίς την έντονη χρήση μπαχαρικών και σε ισορροπημένες δόσεις υλικών, από έμπειρους Ταϊλανδούς μάγειρες.

Πέρα από το γεγονός ότι κατέχει την τέχνη του Ταϋλανδέζικου, το Andaman έχει μια υπέροχη ταράτσα για να απολαύσεις θέα όσο τσιμπάς τα ασιατικά μεζεδάκια του. Μια αδυναμία παραπάνω την έχουμε στη σαλάτα με glass noodles με γαρίδες, κόλιανδρο και lime, μαριναρισμένο κιμά  και ελαφριά βιετναμέζικη σως και στο γλυκό με μαύρη σοκολάτα, γάλα καρύδας και τζίντζερ, σερβιρισμένο με μάνγκο και μία Κρέμα τυριού με mascarpone και γλυκό του κουταλιού σύκο. Για ένα πλήρες γεύμα υπολόγισε στα 25-30 ευρώ το άτομο.

L’AmiralAthens

Πανός 6, Πλάκα τηλ.: 21 0010 0641



Το L’Amiral είναι ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια στην ευρύτερη περιοχή της Πλάκας. Βρίσκεται στη βάση της Ακρόπολης, λίγα βήματα από την πλατεία Μοναστηρακίου, τα Αναφιώτικα, την Πύλη της Αθηνάς και τον Πύργο των Αέρηδων, επομένως, όπως καταλαβαίνεις, η θέα της ταράτσας του είναι τουλάχιστον υπέροχη. Η φάση στο L’Amiral είναι all day, επομένως ξεκινάς με καφέ και μπορείς να καταλήξεις με ποτάρες την ώρα που στην κουζίνα του μπορεί να βρεις διαλεχτές μεζεδολιχουδιές όπως κριθαρότο με κρέμα παντζαριού, κολοκυθάκια, πράσο, αρακά, πεκορίνο Αμφιλοχείας, αρωματικό γιαούρτι και θρυμματισμένο μπισκότο από παντζάρι και σεβίτσε θαλασσινών. Για ποτό μετά τσιμπήματος υπολόγισε στα 25-30€ το άτομο.

Couleur Locale 

Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ: 2167004917



Σαν βγεις στον πηγαιμό για το Couleur Locale να εύχεσαι να έχουν μείνει τραπεζάκια στην ταράτσα. Αν είσαι τυχερός και βρεις, θα απολαύσεις τον πιο ωραίο ταρατσάτο καφέ της πόλης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Couleur Locale είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα και χιλιοφωτογραφημένα ταρατσο-σποτ του Αθηναϊκού κέντρου που θα σε κάνουν να αγαπήσεις λίγο πιο πολύ την πρωτεύουσα. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,80€.

Λουκούμι

Πλ. Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0323 4814



Καλές οι ταράτσες δεν λέμε, αλλά η θέα πληρώνεται, με αποτέλεσμα οι τιμές τους να είναι λίγο τσιμπημένες. Για αυτό όταν βρούμε πιο οικονομικές ταράτσες σπεύδουμε να τις τιμήσουμε, όπως συμβαίνει με το αγαπημένο μας Λουκούμι.

Με θέα την Ακρόπολη και το Αστεροσκοπείο, το Λουκούμι Restaurant αποτελεί ιδανικό προορισμό για καφέ, πρωινό ή brunch, μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα, ποτό και κοκτέιλ.

Παράλληλα με την όμορφη ταράτσα, ο vintage πρώτος όροφος, φιλοξενεί live μουσικές βραδιές, bazaars και εκθεσιακές δράσεις που μαζεύουν πολύ κόσμο. Οι τιμές του είναι εξαιρετικές: Από 7€ (το ποτό) και από 8€ (τα κοκτέιλ). Οι μπίρες από 4€ το μισόλιτρο σε βαρέλι.

Βύρωνος Πολιτεία

Κωνσταντινουπόλεως 97, Βύρωνας, 21 0765 9992



Στη μαγκιόρικη γειτονιά του Βύρωνα η Πολιτεία του περηφανεύεται πως προσφέρει στους θαμώνες της, την πιο εντυπωσιακή θέα της πόλης. H ταράτσα της ονομάζεται «Άνω Πόλις» και μας περιμένει από νωρίς το απογευματάκι για φαγητό, ποτό και δροσερά κοκτέιλ με πανοραμική θέα τον Υμηττό. Πολύ συχνά διοργανώνει και θεματικά μουσικά πάρτι, ενώ οι djs του έχουν μια αδυναμία παραπάνω στο RNB. Όσο εμείς γράφουμε, εσύ παραγγέλνεις κι ερχόμαστε να σε βρούμε. Το απλό ποτό στα 7€.

Manor House

Αιμιλίου Βεάκη 36, Περιστέρι, τηλ. 210-5744060



Εσύ που μένεις στα δυτικά προάστια και ψάχνεις ταρατσάτες επιλογές δεν θέλουμε να μείνεις παραπονεμένος. Το Manor House που βρίσκεται πάνω στην πολυσύχναστη Βεάκη έχει την πιο όμορφη Περιστεριώτικη ταράτσα η οποία σφύζει από κόσμο που συρρέει από το πρωί για καφέ brunch αλλά και πιο αργά για ποτάκια και signature κοκτέιλ μέχρι τελικής πτώσεως. Οι τιμές του παραμένουν εξαιρετικά τίμιες, καθώς τα ποτά ξεκινούν από τα 7€.

Buena Vista Social Bar

Αγίου Φιλίππου 7, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3210017



Αν είσαι φαν του λατινοαμερικάνικου ταμπεραμέντου και των εκρηκτικών γεύσεων, τότε επιβάλλεται να κάνεις μια στάση στο Buena Vista Social Club και να απολαύσεις το ποτό σου στη δροσιά της πανέμορφης ταράτσας του. Το φαγητομενού έχει έθνικ χαρακτήρα με tapas, tacos, fajitas, και burgers ενώ στα κοκτέιλ οι επιλογές του καταλόγου θα σε εκπλήξουν. Πιες στην υγειά μας το γλικόξινο Down in Mexico με τεκίλα, ροδάκινο και μπαχαρικά ή το Coco Caliente με βότκα, κονιάκ, λάιμ και γάλα καρύδας. Το απλό ποτό κοστίζει 7€ και τα κοκτέιλ από 9€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v