Σούπα βελουτέ με καρότα, κόκκινες φακές και πορτοκάλι

Σούπα βελουτέ με καρότα, κόκκινες φακές και πορτοκάλι
10'

Προετοιμασία

30'

Μαγείρεμα

1/5

Δυσκολία

6

Μερίδες

Υλικά:

  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 1 κ.γλ. σπόροι κύμινο
  • 1 κ.γλ. σπόροι κόλιανδρου
  • 1 κ.γλ. κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 κομμάτι φρέσκο ginger, ψιλοκομμένο (ή 1 κ.γλ. σε σκόνη)
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 6 μεγάλα καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 200 γρ. κόκκινες φακές
  • 2-3 λίτρα σπιτικό ζωμό λαχανικών (ή νερό, αν δεν έχουμε, όχι κύβο του εμπορίου)
  • Χυμός από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • Ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός για το σερβίρισμα

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v