Σούπα βελουτέ με αρακά, πράσα και μαρούλι

Σούπα βελουτέ με αρακά, πράσα και μαρούλι
30'

Προετοιμασία

30'

Μαγείρεμα

1/5

Δυσκολία

6

Μερίδες

Υλικά:

  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο + λίγο ακόμη για το τηγάνισμα του ψωμιού
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
  • 500 γρ. καθαρισμένο νωπό αρακά (από περίπου 1 κιλό ακαθάριστο), ή κατεψυγμένο, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 2 μέτρια πράσα, κομμένα σε ροδέλες (το λευκό και όσο από το πράσινο μέρος είναι τρυφερό)
  • Αλατοπίπερο
  • 1,5 λίτρο σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κότας
  • Τα φύλλα από ένα μεγαλούτσικο μαρούλι, χοντροκομμένα
  • 6 κοφτές κ.σ. ξινή κρέμα ή κρέμα γάλακτος ή στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα
  • Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα (ή φύλλα άγριου σκόρδου)
  • 6 φέτες ψωμιού, κατά προτίμηση προζυμένιο
  • Ανθός αλατιού για το πασπάλισμα του ψωμιού

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v