Ελαφριά τάρτα με ανθότυρο, άγρια σπαράγγια, αρακά και μυρωδικά

Ελαφριά τάρτα με ανθότυρο, άγρια σπαράγγια, αρακά και μυρωδικά
20'

Προετοιμασία

40'

Μαγείρεμα

1/5

Δυσκολία

4

Μερίδες

Υλικά:

  • Ζύμη για τάρτες (κουρού ή σφολιάτα), έτοιμη του εμπορίου ή σπιτική
  • 400 γρ. νωπό αλατισμένο ανθότυρο ή μανούρι, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με όλα του τα λιπαρά (προτιμότερο το παραδοσιακό γιαούρτι σακούλας)
  • 4 κ.σ. λεπτοτριμμένη ώριμη, πικάντικη γραβιέρα π.χ. Νάξου, Τήνου, Σύρου, Κρήτης
  • 300 γρ. φρέσκο αρακά (καθαρό βάρος 150 γρ.) ή κατεψυγμένο, βιολογικό κατά προτίμηση, που τον έχουμε ξεπαγώσει
  • 1 μάτσο άγρια σπαράγγια, ωμά (ή κοινά πράσινα, καθαρισμένα και ελαφρώς ζεματισμένα)
  • 2 αυγά
  • 1 κοφτή κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • Αλατοπίπερο
  • 1 μεγάλη χούφτα ανάμικτα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά βότανα π.χ. άνηθο, δυόσμο, βασιλικό
  • Λίγα τρυφερά φύλλα από φρέσκα κρεμμυδάκια (το κάτω πράσινο μέρος τους) ή από άγρια σκόρδα (προαιρετικά)
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v