Αμπελοφάσουλα με τζίντζερ, κουρκουμά και κάσιους

Αμπελοφάσουλα με τζίντζερ, κουρκουμά και κάσιους
15'

Προετοιμασία

10'

Μαγείρεμα

1/5

Δυσκολία

4

Μερίδες

Υλικά:

  • 600 γρ. αμπελοφάσουλα, κομμένα σε κομμάτια μήκους περίπου 8 εκ.
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας ή λάδι μουστάρδας
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1-2 ξεσποριασμένες, ψιλοκομμένες νωπές πιπερίτσες τσίλι ή λίγο μπούκοβο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη ή τριμμένη στον λεπτό τρίφτη ή πολτοποιημένη με το ειδικό εργαλείο
  • 1 κομμάτι νωπό τζίντζερ ίσο με το μεγάλο μας δάχτυλο, πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο στον λεπτό τρίφτη (εναλλακτικά 1 γεμάτο κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη)
  • 1 κομμάτι νωπό κουρκουμά ίσο με τον δείκτη μας, πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο στον λεπτό τρίφτη (εναλλακτικά 1 κοφτό κ.γλ. κουρκουμά σε σκόνη)
  • 2 κ.γλ. σιναπόσπορους
  • 2 χούφτες χοντροκομμένα κάσιους (ωμά και ανάλατα που θα χρειαστεί να τα καβουρδίσουμε και να τα αλατίσουμε, ψημένα και ανάλατα που θα χρειαστεί να τα αλατίσουμε ή μίγμα ψημένων και ανάλατων με ψημένα και αλατισμένα που δεν θα χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον αλάτι)
  • Ψιλοκομμένο νωπό κόλιανδρο ή/και βασιλικό για το σερβίρισμα
  • Φέτες lime για το σερβίρισμα
  • Βρασμένο ρύζι basmati ή jasmine για συνοδευτικό ή ινδικές πίτες ή αραβικές πίτες

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v