Ο γύρος του κόσμου σε 7 αθηναϊκά εστιατόρια

Τι τρώνε στην Αιθιοπία; Τι πίνουν με το φαγητό οι Ουκρανοί; Τι εννοούμε όταν λέμε ”περσική κουζίνα”; Ανακαλύψτε τις έθνικ κουζίνες της Αθήνας, ακολουθώντας τον οδηγό του In2life και φάτε στα καλύτερα.

Meson el Mirador: Burritos από... σπίτι

Μπορεί η μεξικάνικη κουζίνα να είναι σπιτική; Όταν η σεφ είναι Μεξικάνα και το εστιατόριο λέγεται Meson el Mirador, μπορεί. Προσθέστε τα εξαιρετικά κοκτέιλ, το ζεστό περιβάλλον, τις λογικές τιμές και την εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη και έχετε τη συνταγή για το καλύτερο μεξικάνικο εστιατόριο της Αθήνας.

Brachera: Πρωταγωνιστής η γεύση!

Εξαιρετικά νόστιμη Ελληνική και μεσογειακή κουζίνα σε περιβάλλον που αν μη τι άλλο είναι αρκετά πάνω από το μέτριο και με λογικές τιμές, το Brachera στο Μοναστηράκι μπορεί να μην είναι ”σταρ”, είναι όμως ειλικρινές.

Financial Times: Τα καλύτερα εστιατόρια του 2006

Μια μοναδική περιήγηση στα καλύτερα εστιατόρια της Ιταλίας, της Ισπανίας, των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και φυσικά της Αγγλίας, από τον συντάκτη γεύσης των Financial Times. Οι νέες τάσεις και τα πιάτα που έμειναν χαραγμένα στη μνήμη του Nicholas Lander.

Παπαδάκης: Θαλασσινές γεύσεις και αγνά υλικά

Θαλασσινές γεύσεις στο κέντρο της Αθήνας; Αν και η ιδέα δεν είναι πρωτότυπη, φαίνεται δύσκολο να αποτελέσει πραγματικά καλή πρόταση. Ο ”Παπαδάκης” στο Κολωνάκι αριστεύει στον τομέα των γευστικών ιδεών και αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για έξοδο. Τα πιάτα του είναι πραγματικά καταπληκτικά και ”ψαγμένα”, φτιαγμένα με αγνά νησιώτικα υλικά, ενώ οι τιμές είναι σαφώς λογικότερες από ορισμένες αντίστοιχες προτάσεις.

Casual Dining: Η αμερικανική κουζίνα αντεπιτίθεται

Χαλαρή ατμόσφαιρα, upbeat μουσική, νεανική διακόσμηση, burgers, tex-mex και διεθνείς συνταγές, ευφάνταστα cocktails... Το casual dining εξελίσσεται ταχύτατα σε νέο trend, χαμογελώντας ειρωνικά στη δικτατορία του τρίπτυχου dress code- αυστηρό ύφος- ακριβό δείπνο. Γνωρίστε τέσσερις από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους, μέσα από το μίνι αφιέρωμα του in2life και επανεκτιμήστε την αξία του καλού, πλην ανεπιτήδευτου, εστιατορίου.

”Πειναλέων”: Ταβέρνα με χαρακτήρα και ιστορία

Στη Νεάπολη, σε μια από τις πιο... ταβερνιάρικες περιοχές της Αθήνας, ο ”Πειναλέων” εξακολουθεί να γράφει τη δική του ιστορία προσφέροντας από το 1974 καλό και ”τίμιο” φαγητό. Ανεπιτήδευτο το περιβάλλον, σωστή η εξυπηρέτηση και... πεντανόστιμες οι τιμές.

Nam’a: Γευστικό ταξίδι στη Νότια Ασία

Από την Κίνα στο Βιετνάμ και από εκεί στην Πολυνησία μας ταξιδεύει η multi culti κουζίνα του μικρού, πλην όμως πολλά υποσχόμενου, ασιατικού εστιατορίου της Αγίας Παρασκευής που ακούει στο όνομα Nam’a. Extra bonus οι κόκκινες αποχρώσεις της διακόσμησης, η παραδοσιακή ασιατική μουσική και το ”ψαγμένο” sushi bar.

Κανέλα: Το μαγειρείο γίνεται... μοντέρνο

Ελληνική κουζίνα, προσιτές τιμές, μικρή έως ανύπαρκτη λίστα κρασιών, clean cut περιβάλλον και διακόσμηση ”αλά κουζίνα μαμάς του ’50”. Η ”Κανέλα” στο Γκάζι δεν είναι μοναδική στο είδος της, αφού οι ”νεοταβέρνες” εξελίσσονται σε trend, αλλά σίγουρα είναι μία απο τις καλύτερες προτάσεις του είδους.

Τραπεζάκια έξω!

Τα τραπέζια των εν αθήναις φαγάδικων ”βγαίνουν έξω”, στην αυλή! Το in2life συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει εννέα από τις πιο όμορφες ταβέρνες με αυλή για να μην κλειστείτε μέσα. Για όσους, όπως ο ”Ιοβόλος”, δεν συμπαθούν τα bar restaurants ή για όσους απλώς πότε- πότε επιθυμούν να απολαύσουν ντοματοσαλάτα με πατάτες τηγανιτές, αντί για πατέ πεσκανδρίτσας.

v