Πέντε «τίμιες» στάσεις για φαγητό στο Χαϊδάρι

Ζωντανή μουσική, λαχταριστοί μεζέδες, μπόλικο κρασάκι και αρκετή συμπάθεια σε πέντε γευστικές στάσεις στην πιάτσα του Χαϊδαρίου.
Πέντε «τίμιες» στάσεις για φαγητό στο Χαϊδάρι
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το έχουμε πει αρκετές φορές, τα δυτικά προάστια δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το κέντρο της πόλης: προσφέρουν ισάριθμες προτάσεις εξόδου και άλλες τόσες νόστιμες εναλλακτικές για έξοδο μετά φαγητού.

Μεζεδοπωλεία με ζωντανή μουσική για μπόλικο κέφι, cosy ταβερνάκια με προσεγμένους μεζέδες και «αρχοντικά» πετρόκτιστα εστιατόρια με δημιουργική κουζίνα εγγυώνται για το καλό τους φαγητό και τις αρκετά χαμηλές τους τιμές.

Πες το κι έγινε
Στρ. Καραϊσκάκη 17, τηλ: 210 5820728

Στην πλατεία Ηρώων το συμπαθέστατο Πες το κι έγινε χωράει στον μικρό του χώρο μπόλικη μουσική και νοστιμότατους μεζέδες. Με φόντο το ξύλινο ντεκόρ του και διακόσμηση με παλιά γραμμόφωνα, πέτρα και διάφορα «παλιακά» καδράκια, θα δοκιμάσετε λαχταριστό σαγανάκι στο πήλινο, κολασμένες πατάτες με κρέμα γάλακτος και μπέικον, δροσερή σαλάτα μέσα σε καρβέλι, ωραία τηγανιά σμυρνέικη, πανσέτα «του μοναχού» με μαυροδάφνη και χαλούμι στο πήλινο και το πιάτο – hit του μαγαζιού, ωραιότατο μυρωδάτο κότσι. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έχει και ζωντανή μουσική, από πολύ καλούς μουσικούς. Ο λογαριασμός εδώ δεν ξεπερνά τα 17€ ανά άτομο, με κρασάκι.

Μεζεράκη
Στρ. Καραϊσκάκη 90, τηλ: 2105986701

Cosy μεζεδοπωλείο - στέκι για τους απανταχού καλοφαγάδες, αλλά και τις φοιτητοπαρέες. Η κουζίνα του αγαπά την ελληνική παράδοση με μια γευστική... κλίση προς την Κρήτη. Τι δοκιμάζουμε εδώ; Νοστιμότατο ψαρονέφρι με σαντορινιό κρασί Vinsanto, μαριναρισμένες πανσέτες, γεμιστή πατατούλα με τη φλοίδα της, την ομώνυμη σαλάτα του μαγαζιού, σιουφιχτά με απάκι και εξαιρετική πανακότα ούζου με καραμέλα. Μοναδικό μείον ο σχετικά μικρός χώρος. Για ένα λουκούλειο μεσογειακό γεύμα με κρασί ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 12€ ανά άτομο.

Το κάτι άλλο
Στρ. Καραϊσκάκη 26, τηλ: 210 5901455

Δύο δεκαετίες έχει κλείσει η παραδοσιακή αυτή ταβέρνα με ζωντανή μουσική και συνεχίζει ακάθεκτη να σερβίρει καλούς μεζέδες συνοδεία ζωντανής μουσικής. Στο «κάτι άλλο» θα πιάσετε θέση σε κάποιο από τα τραπεζάκια της ηλιόλουστης αυλής του και θα δοκιμάσετε νόστιμη κρεατοφαγία, αλλά και «ψιψιψόνια» από εκείνα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε ταβέρνες τέτοιου στιλ. Πιάτο – σήμα κατατεθέν το γεμιστό του μπιφτέκι, εξίσου νόστιμα τα πανσετάκια, αρκετά καλό το ψητό λουκάνικο, νόστιμη η μπριζόλα. Στα μείον του μαγαζιού, οι προτηγανισμένες πατάτες. Στα συν, οι τεράστιες μερίδες, επομένως παραγγέλνετε με… ρέγουλα. Ο λογαριασμός θα σας βρει χορτασμένους με κάτι λιγότερο από 17€ ανά άτομο με κρασί. Ζωντανή μουσική κάθε μέρα.

Διαχρονικό
Ν. Πλαστήρα 32, τηλ: 210 5815910

Στεγασμένο σε δύο όμορφα παλιά σπίτια τα οποία με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μεταμορφώθηκαν σε ''κελάρι'', το πετρόκτιστο Διαχρονικό φέρνει στο νου εικόνες από παλιά Αθήνα και στον ουρανίσκο αγαπημένες μαμαδίσιες γεύσεις χωρίς να αμελεί τη μοντέρνα κουζίνα. Εδώ η κουζίνα ετοιμάζει κάθε μέρα παραδοσιακές συνταγές όπως μπεκρή μεζέ, γιαννιώτικες πίτες, κεφτεδάκια με σως φέτας, «φωλιές» κοτόπουλου, Πυρομάδα με πανσέτα, μανιτάρια και διάφορα τυριά και φέτα σαγανάκι με σουσάμι και μέλι λεβάντας. Στο τέλος είθισται να κερνούν λαχταριστή μους σοκολάτας, ενώ ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 12-16€ ανά άτομο με κρασί.

Τρεις λαλούν
Στρ. Καραΐσκάκη 99, τηλ: 210 5325719

… και πολλοί χορεύουν σε αυτό το κεφάτο μεζεδοπωλείο με ζωντανή μουσική στην πιάτσα της Καραϊσκάκη, το οποίο διαθέτει εκλεκτούς μεζέδες και οικογενειακό περιβάλλον. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να απολαύσετε όμορφες μελωδίες και να δοκιμάσετε νοστιμιές όπως μαμαδίσια χορτοσπανακοπιτάκια, καγιανάς με σύγκλινο, γραβιέρα με μέλι, σταφίδες και περγαμόντο, εξαιρετικό κεμπάπ γιαουρτλού, ψαρονέφρι με σος μουστάρδας και μελωμένο κότσι. Ο χώρος είναι όμορφα διακοσμημένος με μινιατούρες στους τοίχους από μουσικά όραγανα, φωτιστικά – μέλισσες και μια όμορφη μικρή μπάρα. Η κομπανία του μαγαζιού, εμφανίζεται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σαββατοκύριακο, ενώ μπορείτε να πάρετε και φαγητό «πακέτο» για το σπίτι. Ο λογαριασμός μαζί με χύμα κρασί, δε ξεπερνά τα 15-17€ ανά άτομο.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v