Αβοκάντο και παλαιωμένο τυρί, μανιτάρια και σος μελιού. Η αγαπημένη μας γευστική αμαρτία δεν είναι πια ο βασιλιάς του junk food, κι εμείς το γιορτάζουμε, γυρνώντας τα «μπεργκεράδικα» της Αθήνας κι ανακαλύπτοντας τις καλύτερες εκδοχές της.
Ο Δήμος Αθηναίων το γλεντάει στη Βαρβάκειο και τη Φωκίωνος Νέγρη, τα Kitscherella parties επιστρέφουν, οι ψησταριές στήνονται και η τσίκνα απλώνεται παντού. Εσείς, τι θα κάνετε αυτήν την Τσικνοπέμπτη;
Απάκι κρητικό ή ντόπιος παστουρμάς; Σαλάμι Λευκάδας ή λουκάνικο Τρικάλων; Πικάντικο τυρί Νάξου ή ανθότυρο Ρούμελης; «Μεθυσμένοι» από μυρωδιές και γεύσεις, επισκεπτόμαστε δέκα γευσιγνωστικές διευθύνσεις με άρωμα Ελλάδας.
Κάνουμε… γύρους, δοκιμάζουμε καλαμάκια, διαφωνούμε για το αν οι καυτερές σάλτσες ταιριάζουν καλύτερα στις πίτες μας από το κλασικό τζατζίκι, και καταλήγουμε στα έντεκα αγαπημένα μας αθηναϊκά σουβλατζίδικα.
Η κρίση δεν πέρασε απαρατήρητη από την ελληνική γαστρονομία και τα οικονομικά μενού από περιφρονημένη εξαίρεση έγιναν – ευτυχώς- κανόνας στα περισσότερα εστιατόρια. Δείτε πού και με πόσα θα γευτείτε τα πιο προσιτά μενού της Αθήνας.
Η ινδική κουζίνα έχει αποκτήσει πλέον το δικό της fan club και συνεχίζει ακάθεκτη να παρασύρει την Αθήνα στην αρωματική θύελλα των καρυκευμάτων της. Ανακαλύψτε την μέσα από οκτώ διευθύνσεις με… tandoori.
Λουκουμάδες με τονοσαλάτα, fish and chips στην ελληνική τους εκδοχή, λουκουμάκια από λεμόνι και κις λορέν με κοκτέιλ ρακής. Τέσσερα στέκια προτείνουν γευστικές εξόδους μακριά από τα συνηθισμένα… κι εμείς απολαμβάνουμε.
Ένα κοινωνικό δίκτυο μας φέρνει σε επαφή με τους μάγειρες της γειτονιάς μας, μια παρέα φίλων μας καλεί σε δείπνα με αγνώστους, και μία μαγείρισσα μοιράζεται τα μυστικά της τέχνης της στην επόμενη σπιτική βραδιά με την παρέα μας. Τρεις τάσεις δείχνουν σαφώς τον δρόμο προς την κουζίνα… κι εμείς ακολουθούμε.
Φρεσκομαγειρεμένο, σπιτικό φαγητό, με μόνο 2,50€ ανά μερίδα –χωρίς να χρειάζεται να είσαι δημότης, άνεργος, πολύτεκνος, ή να εμπίπτεις σε οποιαδήποτε άλλη «κατηγορία». Συμβαίνει τώρα, σε τέσσερις δήμους δίπλα σας.
Πειραγμένα παραδοσιακά πιάτα, gourmet συνδυασμοί με τοπικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, οικονομικά μενού και μπόλικη διάθεση για γαστρονομικό πειραματισμό. Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα μας αρέσει και την ανακαλύπτουμε μέσα από επτά γαστριμαργικές διευθύνσεις.