Νέα και ωραία εστιατόρια στην Αθήνα

Πού θα δοκιμάσετε burger με γεύση μουσακά; Ή sushi δίπλα σε ένα ιχθυοπωλείο; Ή pancakes με τσίλι; Οι νέες αφίξεις στην εστιατορική Αθήνα είναι πρωτότυπες.
Νέα και ωραία εστιατόρια στην Αθήνα
του Γιώργου Κόκουβα

Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας έχουν κάτι για όλα τα γούστα: Ελληνικά μεζεδάκια στην πλατεία. Brunch σε βιομηχανικό σκηνικό στην Κηφισιά. Ψαροφαγία στο Παγκράτι και δημιουργικές γεύσεις στο κέντρο της Αθήνας… μέχρι και burger με γεύση μουσακά στη Γλυφάδα. Διαλέξτε και δοκιμάστε πρώτοι.

Κυβέλη 
Επτανήσου 15, τηλ: 2108219406

Ένας όμορφος, φωτεινός χώρος, ένα ελληνικό μεζεδοπωλείο που απλώνει και τραπεζάκια στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, ένα μενού που «μυρίζει» παράδοση: Στην κυψελιώτικη Κυβέλη, δοκιμάζουμε παστουρμαδόπιτα και φρουτάλια, κοτόπουλο σε σούβλα, κοκκινιστό μοσχαράκι με κριθαράκι και τριμμένη μυζήθρα, μαριναρισμένα παϊδάκια κοτόπουλου και άλλα ωραία και ελληνικά. Τα συνοδεύουμε με τσίπουρο ή ελληνική μπύρα και υπολογίζουμε περί τα 15€ το άτομο.

Otto Resto bar
Καλαμιώτου 18 και Ευαγγελιστρίας 33, τηλ: 6987454777

Νέα άφιξη στην «γειτονιά» της Αγίας Ειρήνης, σε μία καίρια γωνιά στον «πίσω» πεζόδρομο της Καλαμιώτου: Το Otto διαθέτει έναν ρομαντικό, κομψότατο εσωτερικό χώρο με έπιπλα αντίκες, αλλά και τα απαραίτητα τραπεζάκια στο πλακόστρωτο για all day άραγμα, όπου μαζί με τα κοκτέιλ μας, δοκιμάζουμε μοντέρνες δημιουργικές γεύσεις με «κάτι από Ελλάδα». Όπως κινόα με καπνιστό σολομό, αβοκάντο, φλούδες παντζαριού και σκόνη μεσολογγίτικου αυγοτάραχου. Ή κροκέτες μπακαλιάρου με κρέμα σαντορινιάς φάβας, μελάνι σουπιάς και σφαίρες λεμονιού. Ή μπιφτέκι κοτόπουλο με κρέμα λεμονιού, ρόκα και κρητική γραβιέρα και γιουβέτσι με μαριναρισμένο κοτόπουλο, κρόκο Κοζάνης, μαρμελάδα σύκο και πεκορίνο Αμφιλοχίας. Για γεύμα με ποτό, υπολογίστε περί τα 18-23€ το άτομο.

Different Beast 
Κασαβέτη 19, Κηφισιά, τηλ: 2167004556

Δεν θα μπορούσαν οι νέες αφίξεις να μην περιλαμβάνουν και «ναούς» της αθηναϊκής μανίας του brunch. Το Different Beasts στην Κηφισιά είναι η νέα hip πρόταση σε αυτό το «μέτωπο», σε ένα σκηνικό μοντέρνο, με βιομηχανική αισθητική και ατμόσφαιρα λονδρέζικη, και συνδυάζει την ιεροτελεστία του καλού καφέ με μία multi ethnic κάρτα λιχουδιών (η οποία θα ανανεώνεται συχνά) για να τον συνοδεύσουμε: Pancakes με μπέικον και τσίλι, σαλάτα κινόα με κατσικίσιο τυρί και άλλες healthy επιλογές. Αν το επισκεφθείτε πιο αργά το απόγευμα, θα βρείτε ενδιαφέροντα evening bites πιάτα και κοκτέιλ. Για ένα χορταστικό brunch ή απογευματινό γεύμα υπολογίστε περί τα 20€.

Νεράντζι
Μητροπόλεως 72, τηλ: 2103315836

Στην καρδιά της Αθήνας, μια ανάσα από το Σύνταγμα, η νέα άφιξη μυρίζει… εσπεριδοειδή (τα έξω τραπεζάκια σκεπάζονται από νεραντζιές, ενώ το κέρασμα του μαγαζιού είναι γλυκό νεραντζάκι), έχει τον κομψό αέρα της παλιάς αριστοκρατικής Αθήνας και all day διάθεση που ενδείκνυται από τον πρωινό καφέ μας μέχρι και για το μεσημεριανό lunch break ή ένα καλό βραδινό γεύμα. Στα τραπέζια που απλώνονται στο πάτωμα-σκακιέρα του παλιού νεοκλασικού, καταφθάνουν πιάτα πρωινού, σαλάτες, ελληνικά παραδοσιακά πιάτα αλλά και φρεσκοψημένες πίτσες. Από τα ελληνικά πιάτα ξεχωρίζουν τα κεφτεδάκια, τα στριφτάρια, το γεμιστό χοιρινό με γραβιέρα και πιπεριές, το ψητό παντζάρι με απάκι και το ψητό καλαμάρι με πέστο φέτας. Για ένα χορταστικό γεύμα με κρασί υπολογίστε περί τα 18-20€.

Mikaello
Πανδώρας 14, Γλυφάδα, τηλ: 2108946668

Στη νέα γλυφαδιώτικη άφιξη θα βρείτε τα πιο πρωτότυπα burgers που έχετε δοκιμάσει. Οι ιδιοκτήτες ανέθεσαν στον Michelin star chef, Alain Parodi να βάλει τις δικές του πινελιές στο μενού, και το αποτέλεσμα είναι… πολύχρωμες δημιουργίες – τις οποίες δοκιμάσαμε και στο Burger Fest της Αθήνας: Red Moussaka Burger με κόκκινο ψωμί, μπιφτέκι από black angus και αρνί με σάλτσα μπεσαμέλ και μελιτζανοσαλάτα, Drunken Mexican Burger με κίτρινο ψωμί με black angus μπιφτέκι, κουρκουμά, τσένταρ, coulis κόκκινης πιπεριάς, τραγανά κρεμμύδια, ντομάτα, μαρούλι και κονφί πιπέρι και Dark Atlantic Burger με μαύρο ψωμί από μελάνι σουπιάς, τραγανό καβούρι, σπιτική wasabi ginger μαγιονέζα, σαλάτα wakame coriander, μαρούλι και κρεμμύδια είναι μερικές από τις πρωτότυπες συνταγές που μπορείτε να απολαύσετε στον μοντέρνο χώρο του Mikaello. Τα burgers κυμαίνονται στα 7-10€.

Fish Point
Αρχιμήδους 8, Παγκράτι, τηλ: 2107565321

Νέα άφιξη και στην πιο hot πιάτσα του Παγκρατίου, την πλατεία Πλαστήρα: Η πρωτότυπη ιδέα του Fish Point είναι το «πάντρεμα» ενός ιχθυοπωλείου με ένα εστιατόριο και sushi bar. Στο ιχθυοπωλείο θα μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα ψάρια για το σπίτι, ή να τα διαλέξετε και να τα απολαύσετε φρεσκοψημένα, με μία επιβάρυνση περί τα 2,70€/κιλό για το ψήσιμο. Στον όμορφο, μοντέρνο χώρο του εστιατορίου, θα δοκιμάσετε το fish burger του καταλόγου που αναμένεται να γίνει το hit του μενού, και άλλα τηγανητά ή ψητά ψάρια, συνοδεία μπύρας με θαλασσινό νερό ή καλού κρασιού. Τέλος, αν θέλετε κάτι πιο εξωτικό, θα κινηθείτε προς την sushi bar πλευρά του Fish Point, με maki και nigiri από 4€. Τα κυρίως… ψαροπιάτα κυμαίνονται στα 12€ - για ένα πλήρες γεύμα υπολογίστε περί τα 15-20€ αναλόγως επιλογών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v