Τα ωραιότερα brunch… τρώγονται το Σάββατο

Τέσσερις ιδέες για λαχταριστό τσιμπολόγημα μαζί με το καφεδάκι μας το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αθήνα.
Τα ωραιότερα brunch… τρώγονται το Σάββατο
Δροσερό καφεδάκι, καλή παρέα και τσιμπολόγημα ως το απόγευμα: Ποτέ κανείς δεν έμεινε απογοητευμένος από αυτή την «συνταγή», γι’ αυτό και τα brunch έγιναν δημοφιλή όχι μόνο την Κυριακή, αλλά και τα Σάββατα στην πόλη. Πιάνουμε λοιπόν τραπέζι σε τέσσερις αγαπημένες γειτονιές της Αθήνας και δοκιμάζουμε ομελέτες, burgers, pancakes και σαντουιτσάκια, συνοδεία καφεΐνης.

Underdog 
Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ: 2130365393

Το πιο hip, βιομηχανικό και urban café του Θησείου βρίσκεται στον ωραιότερο πεζόδρομο της περιοχής και στα πολλά επίπεδά του και την μικρή του πίσω αυλή σερβίρει ωραιότατο brunch από τις 11.00 ως τις 17.00 τα σαββατοκύριακα. Στο μενού περιλαμβάνονται σαλάτες (φακής ή κινόα), αυγά (τηγανητά, ομελέτα, scrambled, benedict), σάντουιτς (κροκ μαντάμ, ανοιχτό με bresaola και burgers μοσχαριού ή κοτόπουλου) και λαχταριστά pancakes (με μέλι ή με πραλίνα φουντουκιού). Οι τιμές των πιάτων κυμαίνονται στα 5-8€.

Penny Lane
Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, τηλ: 2106800217

Το comfort food είναι η ειδικότητα αυτού του αυθεντικού brunchάδικου (σερβίρει brunch μενού κάθε μέρα – όλη μέρα) με την ανοιξιάτικη αυλή στο Χαλάνδρι. Κι αυτό μεταφράζεται σε τραπέζια που γεμίζουν με κροκ μαντάμ, πίτσες, pancakes, ομελέτες με τραγανιστό μπέικον, δυναμωτικές σαλάτες και burgers. Μας αρέσουν ιδιαίτερα τα street food πιάτα, όπως το Louisiana Pulled Pork με σιμογαγειρεμένο χοιρινό σε μπριός, ή το Pulled Beef Brisket, ήτοι μοσχάρι μαγειρεμένο για 4 ώρες συνοδεία σαλάτας coleslaw και τηγανητής πατάτας. Τα πιάτα του μενού κυμαίνονται στα 5-6€ έκαστο.

Osterman
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 10, τηλ: 2103243331

Επιθυμήσατε σαββατιάτικο χάζι στην πιο πολυσύχναστη πλατεία της Αθήνας; Το Osterman με το πολυτελές βιομηχανικό του σκηνικό ετοιμάζει brunch cocktails (από 7€), όπως το French 75 με προσέκο, τζιν, λεμόνι και ζάχαρη ή το σπιτικό Bloody Mary, ωραίους καφέδες (στα 3,50€ ο freddo), σπιτικές λεμονάδες και άλλα ροφήματα με τα οποία θα συνοδεύσουμε το brunch τσιμπολόγημα που σερβίρεται ως τις 17.00. Στο μενού περιλαμβάνονται τηγανητά αυγά με πικάντικη σάλτσα και καπνιστό μπέικον, αυγά και μανιτάρια σωτέ με κρέμα και λάδι τρούφας, κρομ μαντάμ και μεσιέ, σάντουιτς με Black Angys, σως τσίλι και πατάτες τηγανητές, ή με παστράμι, έμενταλ και λάχανο τουρσί. Τα πιάτα κυμαίνονται στα 6,50 με 10€.

Κύριος Χου
Δημοφώντος και Υπερίωνος 1, Πετράλωνα, τηλ: 2103423972

Σε μία από τις αγαπημένες μας γειτονιές, αυτή την Πετραλώνων, ο Κύριος Χου ξεχωρίζει για την παρεΐστικη ατμόσφαιρά του, την ωραία του αυλή, τις ωραίες μουσικές, αλλά και το brunch που σερβίρει κάθε Σαββατοκύριακο από τις 11 ως τις 16.00: Εδώ τρώμε αλμυρές τάρτες, κολασμένα pancakes, υπέροχα cheesecake ή αυγά, συνοδεύουμε με καφεδάκι και πληρώνουμε περί τα 10€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v