Πάσχα στην Αθήνα: Ιδέες για όσους… μείνουν πίσω

Τα εστιατόρια που θα σερβίρουν μαγειρίτσα και αρνάκι σουβλιστό, και τα πάρτι στα οποία θα κάψουμε εν συνεχεία τις θερμίδες.
Πάσχα στην Αθήνα: Ιδέες για όσους… μείνουν πίσω
της Ηρώς Κουνάδη

Κόντρα στον ευρύτατα διαδεδομένο μύθο, η Αθήνα το Πάσχα δεν θυμίζει απαραίτητα σκηνικό από ταινία καταστροφής, την επόμενη μέρα της εισβολής των εξωγήινων στη Γη. Αρκεί να ξέρεις πού να ψάξεις –ή να έχεις ρίξει μια ματιά στην παρακάτω λίστα, και να ξέρεις εκ των προτέρων πού θα φας και πού θα πιείς το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Τα εστιατόρια που θα είναι ανοιχτά


Κούβελος (Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι, τηλ.: 211 4052418): Η εδώ και χρόνια αγαπημένη μας αυλή στο Κουκάκι, ετοιμάζει ήδη τις μαρμίτες για την αναστάσιμη μαγειρίτσα, η οποία θα σερβίρεται το βράδυ του Σαββάτου, μαζί με κρεατόσουπα, αλλά και ρουμελιώτικο κοκορέτσι και κρεατότουρτα Χανίων. Τα δύο τελευταία θα σερβίρονται και την Κυριακή του Πάσχα, μαζί με το γνωστό και πάντα λαχταριστό μενού του Κούβελου. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20€ το άτομο, με κρασί.

Ροζαλία (Βαλτετσίου 59, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3302933): Η κλασικότερη των εξαρχειώτικων αυλών ετοιμάζει για το Πάσχα τσιμπούσι που θα περιλαμβάνει αρνάκι και κοκορέτσι την Κυριακή του Πάσχα, αλλά και μαγειρίτσα το βράδυ του Σαββάτου, μετά την Ανάσταση. Υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο, κρασιού περιλαμβανομένου.


Μονοκατοικία (Φιλικής Εταιρείας 39, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6819109): Στην σούπερ ατμοσφαιρική αυλή της, αλλά και στο υπέροχο εσωτερικό (για όσους δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ότι καλοκαίριασε) η Μονοκατοικία θα σερβίρει παραδοσιακή μαγειρίτσα, με τη συνταγή της γιαγιάς το βράδυ του Σαββάτου, αλλά και αρνάκι με πατάτες στον φούρνο και κόκκινα αυγά τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20-25€ το άτομο, αλκοόλ περιλαμβανομένου.

Άγιος Μερκούριος (Α΄φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη, τηλ.: 210 8169617): Μήπως προτιμάτε Πάσχα με άρωμα χωριού; Θέλετε να συνδυάσετε το τσιμπούσι με κάτι από εκδρομή, αλλά χωρίς να πάτε και μακριά; Ο Άγιος Μερκούριος στη Βαρυμπόμπη είναι η ιδανικότερη πρόταση που μπορούμε να σκεφτούμε: Στην αυλή του στήνονται σούβλες οι οποίες φορτώνονται αρνιά και κοκορέτσια, και η Κυριακή του Πάσχα έχει άρωμα βουκολικό. Οι τιμές, στα 20€ το άτομο με κρασί.

Μαγικές Κατσαρόλες (Ζησιμοπούλου 47, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9418821): Το cosy ελληνικό εστιατόριο του Φαλήρου σερβίρει νοστιμότατα σαρακοστιανά πιάτα όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, φτιάχνει μαγειρίτσα –την οποία μπορούμε να παραγγείλουμε και για το σπίτι μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής– και την Κυριακή του Πάσχα το «γυρνάει» σε σουβλιστό αρνάκι Βόνιτσας, κοκορέτσι ρουμελιώτικο, γαρδούμπα με γλυκάδια και κατσικάκι από τα Ανώγεια. Υπολογίστε περί τα 20€ ανά άτομο με χύμα κρασί.

Καστελόριζο (Λεωφ. Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας, τηλ.: 210 9655022): Πάσχα με θέα και άρωμα θαλασσινό, και ένα σετ μενού που μοσχοβολά παράδοση έχει να προτείνει για την Κυριακή του Πάσχα το Καστελόριζο: Μαγειρίτσα, σαλάτα, ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με μοσχαρίσιο κιμά και γραβιέρα Κρήτης, αρνίσιο κότσι με κρασί και θυμάρι και λεμονάτες πατατούλες, και γλυκό του κουταλιού με παγωτό καϊμάκι σε πολύ οικονομική τιμή στα 29€ το άτομο.


Ορίζοντες (Αριστίππου 1, Λυκαβηττός (Είσοδος Τελεφερίκ), τηλ. 210 7210701): Μαγική θέα σε όλη την Αθήνα, κι εξίσου μαγικές γεύσεις, όπως μαγειρίτσα αρωματισμένη με ούζο και άνηθο, πασχαλινά πουγκιά με συκωτάκια γάλακτος και κατσικίσιο τυρί, coulis πιπεριάς Φλωρίνης, σαλάτα πολύχρωμων κηπευτικών με απάκι και βινεγκρέτ αστεροειδή γλυκάνισου, και αρνάκι μαριναρισμένο και σιγομαγειρεμένο για 24 ώρες, με πουρέ μελιτζάνας. Όλα αυτά, στα 42€ το άτομο, σε ένα σετ μενού που σερβίρεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και την Κυριακή του Πάσχα.

St. George Lycabettus (Κλεομένους 2, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7416000): Δύο πολύ ενδιαφέρουσες και άκρως οικογενειακές προτάσεις έχει το Saint George για το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Το μεν βράδυ της Ανάστασης σερβίρει μαγειρίτσα, κατσικάκι σε κληματόβεργες, αρνάκι φρικασέ και κοκορέτσι ρουμελιώτικο, σε ένα set menu που κοστίζει 36€ το άτομο, ενώ είναι δωρεάν για τα παιδιά έως 12 ετών. Τη δε Κυριακή του Πάσχα, στήνει μπουφέ στην ίδια τιμή (και πάλι δωρεάν για τα πιτσιρίκια) με παραδοσιακά και ιδιαίτερα εδέσματα, και animateurs-παιδαγωγούς να απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Λίγα πάρτι και καλά

The Death and Resurrection Show στο Death Disco (Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή): Οι Γιάννης Μαντωνανάκης, Φραντζέσκα Σκαλίδη και Σταμάτης Γρίσπος αναλαμβάνουν τα decks του Death Disco για ένα Special Best-Of Set με τα γνωστότερα Cold, Dark, New Wave, EBM, Gothic, Post Punk, Indie και Minimal τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών σε ένα πάρτι που… και νεκρούς ανασταίνει. Το πάρτι ξεκινά μία ώρα μετά την Ανάσταση, και η είσοδος κοστίζει 5€ με μπύρα.

Estedance project στο Six D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι): Το πρώτο πάρτι του Estedance project ξεκινά τα Μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου και καλεί στα decks δύο αγαπημένα δίδυμα της εγχώριας dance σκηνής, τους Gus & Bonso και τους Monkylo και Nerize, ως ΜοΝe για δύο B2B sets με techno και house ρυθμούς. Η είσοδος κοστίζει 5€.

Professor Skank στο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44, Γκάζι): Στις 23.00 το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής το Χυτήριο φιλοξενεί ένα μοναδικό dub show με τον Professor Skank και μαζί του τον Mc Yinka στα φωνητικά, τον Bluez στη melodica, και τους Dub Riots, InDaMouse, Rooty Be σε Steppa Dub επιλογές. Η είσοδος κοστίζει 5€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v