Πέντε αθηναϊκά ταβερνάκια και εστιατόρια ρίχνουν τηγάνια στη φωτιά, βγάζουν τραπεζάκια έξω και μας περιμένουν για το πατροπαράδοτο ανοιξιάτικο τσιμπούσι.
Μυρωδάτη λαγάνα, ταραμοσαλάτα, μύδια αχνιστά, γαρίδες σε δεκάδες συνδυασμούς, κυδώνια, χταποδάκι ξιδάτο και καλαμάρι γεμιστό. Αμολάμε καλούμπα και δοκιμάζουμε τα πιο νόστιμα μενού της πόλης για την Καθαρά Δευτέρα.
Τρυφερά φιλετάκια, γιγάντια rib eye’s, ζουμερές μπριζόλες. Γυρνάμε τα κρεατοφαγικά στέκια της Αθήνας, και καταλήγουμε στα έξι αγαπημένα μας, για να γιορτάσετε… την παγκόσμια μέρα που κλείνει κοροϊδευτικά το μάτι στον Άγιο Βαλεντίνο.
Αβοκάντο και παλαιωμένο τυρί, μανιτάρια και σος μελιού. Η αγαπημένη μας γευστική αμαρτία δεν είναι πια ο βασιλιάς του junk food, κι εμείς το γιορτάζουμε, γυρνώντας τα «μπεργκεράδικα» της Αθήνας κι ανακαλύπτοντας τις καλύτερες εκδοχές της.
Ο Δήμος Αθηναίων το γλεντάει στη Βαρβάκειο και τη Φωκίωνος Νέγρη, τα Kitscherella parties επιστρέφουν, οι ψησταριές στήνονται και η τσίκνα απλώνεται παντού. Εσείς, τι θα κάνετε αυτήν την Τσικνοπέμπτη;
Απάκι κρητικό ή ντόπιος παστουρμάς; Σαλάμι Λευκάδας ή λουκάνικο Τρικάλων; Πικάντικο τυρί Νάξου ή ανθότυρο Ρούμελης; «Μεθυσμένοι» από μυρωδιές και γεύσεις, επισκεπτόμαστε δέκα γευσιγνωστικές διευθύνσεις με άρωμα Ελλάδας.