5 οικονομικά ταβερνάκια στο Χαλάνδρι

Πέντε όμορφα ταβερνάκια στο Χαλάνδρι που επιμένουν ελληνικά και οικονομικά και μας χορταίνουν με λιγότερα από 15€.
5 οικονομικά ταβερνάκια στο Χαλάνδρι
του Γιώργου Κόκουβα

Είναι αναμφισβήτητα από τις πιο hot γειτονιές, αν όχι η πιο hot εκτός κέντρου. Κι αυτό σημαίνει ότι στο Χαλάνδρι θα βρείτε πλέον ό,τι τραβά η όρεξή σας, από brunchάδικα και ψαγμένες μπυραρίες μέχρι ethnic γωνιές και μοντέρνα εστιατόρια. Αλλά, ανάμεσα σε όλα αυτά, υπάρχουν ακόμα και τα απλά, αγαπημένα ταβερνάκια με ωραίες ελληνικές γεύσεις. Εκεί που τρώμε… όπως παλιά και δεν πληρώνουμε πολλά. Ιδού πέντε από τα αγαπημένα μας ταβερνάκια στο Χαλάνδρι όπου τρώμε με λιγότερα από 15€ το άτομο.

Μπακαλοταβέρνα
Θουκυδίδου 6, τηλ.: 2130258011

Μία μίνι αυλή, μία παρεΐστικη σάλα και μία ακόμη ωραιότερη ταρατσούλα, την οποία απολαμβάνουμε όσο ακόμα ο καιρός το επιτρέπει, διαθέτει η χαλανδριώτικη Μπακαλοταβέρνα. Εδώ, απλώνει ξύλινα τραπεζάκια, βάζει ρεμπέτικα στα ηχεία, και γεμίζει πιατάκια με μεζέδες απ’ όλη την Ελλάδα: Στάκα από την Κρήτη, φέτα απ’ τα Καλάβρυτα, γουρουνόπουλο με σφέλλα από τη Μεσσηνία και άλλα μερακλίδικα και νόστιμα, που μαζί με κρασί ή τσιπουράκι δε θα σας στοιχίσουν πάνω από 10-15€ το άτομο.

Παλιό Ταχυδρομείο
Σοφοκλή Βενιζέλου 9, τηλ.: 211 1838890

Εκεί που κάποτε συγκεντρώνονταν όλα τα… γράμματα του Χαλανδρίου, σήμερα βρίσκεται ένα ατμοσφαιρικό μεζεδοπωλείο, που στρώνει τραπέζια στην πανέμορφη αυλή του κτιρίου. Το μενού έχει κλασικούς ελληνικούς μεζέδες, από συκωτάκι και ρεβιθάδα μέχρι φακοσαλάτα, λουκάνικα με τραχανά, τσιγαριαστά χόρτα και φουρνιστά καλούδια. Συνοδεύουμε με κρασί ή ρακόμελο και υπολογίζουμε περί τα 15€ το άτομο.

Μπεμπέκα
Διονύσου 16, τηλ: 2106854880

Ανοιχτό κάθε μέρα… όλη μέρα, για να μας χορταίνει είτε το μεσημέρι, είτε το βράδυ, το πανέμορφο σπίτι της Μπεμπέκας διαθέτει πολλά διαφορετικά δωματιάκια στο εσωτερικό του, αλλά και δύο αυλές χάρμα οφθαλμών, ιδανικές για γεύματα κάτω από τα εσπεριοδοειδή, όσο ο καιρός το επιτρέπει. Από το τσουκάλι της Μπεμπέκας βγαίνουν καθημερινά διαφορετικά μαγειρευτά, αλλά και σταθερές αξίες όπως κριθαρότο με σύγκλινο, κόκκορας με χοντρό μακαρόνι και μυζήθρα, χοιρινό φούρνο με μέλι και πληγούρι, μπριζολάκια, λαχανοντολμάδες και δυναμωτικές σούπες. Συνοδεύουμε με κρασάκι και υπολογίζουμε περί τα 15€ το άτομο.

Κίτσουλας
Φιλικής Εταιρίας 25, τηλ: 2106814798

Από τα πιο ιστορικά μαγειρεία της πόλης, ο Κίτσουλας ξεφουρνίζει μαμαδίσιο φαγάκι εδώ και επτά δεκαετίες. Οι κεφτέδες είναι από τα hit του, αλλά δεν πάνε πίσω και τα σπιτικά λαδερά, το κοκκινιστό μοσχαράκι, τα όσπρια και τα ψητά της ώρας. Θα βρείτε επίσης τζατζίκι-μπόμπα, λαχταριστό σαγανάκι και γλυκόπιοτο χύμα κρασί και θα χορτάσετε με 10-15€.

Ιορδάνης
Αγίας Παρασκευής 42 και Αριστοτέλους, τηλ: 210 6815510

Από τις παλιότερες ταβέρνες της περιοχής, ο Ιορδάνης απλώνει τραπεζάκια εντός και εκτός του αναπαλαιωμένου διατηρητέου του. Το καλοκαίρι μας αρέσει ιδιαίτερα η δροσερή, σκεπαστή αυλή του, ενώ το χειμώνα οι εσωτερικές αίθουσες με το τζάκι ή το πατάρι. Όσο για το φαΐ… Εκτός από τα κλασικά ψητά της ώρας, βρίσκουμε και θαλασσινούς μεζέδες, καθώς και μεγάλη ποικιλία σε κρύους ή ζεστούς μεζέδες, όπως σαγανάκι, ντοματοκεφτέδες, ψητή φέτα, μπουρεκάκια, χοιρινό στη λαδόκολλα, γαρδούμπα, μπεκρή μεζέ και κοντοσούβλι κοτόπουλο φούρνου. Με κρασί, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 15€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v