Πού τρώμε το καλύτερο κρέας στην Αθήνα;

Ιδανικό ψήσιμο, ποιοτική πρώτη ύλη, λουκούλεια γεύματα. Σούπερ διευθύνσεις για κρέας… αξιώσεων στην Αθήνα.
Πού τρώμε το καλύτερο κρέας στην Αθήνα;
Σπαλομπριζόλες, ζουμερές εντρεκότ, καρπάτσιο και πικάνια με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανιτές.

Έχουμε την προσοχή σας κρεατολάγνοι;

Λογικά την έχουμε. Μαζί με αυτήν όμως, έχουμε και μερικές κορυφαίες διευθύνσεις για να δοκιμάσετε το κρέας όπως πρέπει να είναι: ζουμερό, ποιοτικό και αριστοτεχνικά ψημένο.

Σπεύσατε και ακονίστε μαχαιροπήρουνα.

Base Grill
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, τηλ. 210 5757455

Meat restaurant με τα όλα του, το Base Grill έφερε στον όμορφο χώρο του τους λάτρεις της εκλεπτυσμένης κρεατοφαγίας από κάθε γωνιά της Αθήνας, σερβίροντας προσεγμένα πιάτα από τους σεφ/ιδιοκτήτες. Στον προσεγμένο χώρο του δοκιμάζουμε αριστουργήματα όπως πικάνια, μοσχαράκι αλά βραζιλιάνικα (με ζουμερό πυρήνα και πασπαλισμένο με διάφορα είδη αλατιού και κιτρολέμονο), καρπάτσιο μοσχαριού, λουκάνικο μαύρου χοίρου, γιαντιαία σπαλομπριζόλα και ζουμερό συκώτι μοσχαρίσιο. Στα «must» του καταλόγου – αν και υπερτιμημένο στα 12€- είναι επίσης και το δημοφιλέστερο ορεκτικό, αυτό της φωλιάς τηγανητής πατάτας με τα αυγά, αλλά αν χορταίνετε εύκολα προτείνουμε να το παραμερίσετε για να μπείτε κατευθείαν στο ψητό. Υπολογίστε περί τα 40€ κατ’ άτομο, χωρίς κρασί.

Σπύρος Βασίλης
Λάχητος 5, Κολωνάκι, τηλ: 210 72 37 575

Από το 1974 κρατά σταθερά τα σκήπτρα τις παραδοσιακής γαλλικής κουζίνας στην Αθήνα. Ο ιδιοκτήτης Βασίλης Πολυμέρης, μαζί με τον αδερφό του Σπύρο έχουν φτιάξει ένα περιβάλλον διακριτικής πολυτέλειας στο Κολωνάκι, στον οποίο σημείο αναφοράς είναι τα εξαιρετικά φιλέτα και οι γαλλικές σάλτσες που τα συνοδεύουν. Αδιαμφισβήτητο highlight της κουζίνας η κλασσική εντρεκότ café de paris, η οποία κρατά όλους τους υπέροχους χυμούς της και σερβίρεται με μια… πιατέλα λεπτοκομμένες τηγανιτές πατάτες. Εξαιρετικό επίσης και το φιλέ μινιόν Μαδέρα, ενώ από τα ορεκτικά ξεχωρίζουν το σπιτικό πατέ με συκώτι πάπιας και το καρπάτσιο μόσχου με λάδι τρούφας. Ένα αυθεντικό, κρεατοφαγικό γεύμα στο κολωνακιότικο εστιατόριο θα σας κοστίσει περί τα 40€/ άτομο χωρίς κρασί. Αξίζει όμως κάθε ευρώ.

L’ Abreuvoir 
Ξενοκράτους 51, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7229106

Θρυλικό στέκι για τους λάτρεις της εν Αθήναις γαλλικής κουζίνας, το εστιατόριο του Αλέξη Κότση –που έχει πλέον περάσει στη δεύτερη γενιά ιδιοκτητών– άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το μακρινό 1965. Πιάνουμε θέση στα υπέροχα φερ φορζέ τραπεζοκαθίσματα (ή στον κήπο – όαση του) και παραγγέλνουμε το τop πιάτο, το φιλέτο με σως café de Paris συνοδευόμενο από τις διάσημες ψιλοκομμένες τηγανιτές πατάτες. Στα ίδια επίπεδα βρίσκεται και το Σατωμπριάν με σως Μπεαρνέζ, ενισχύοντας τη φήμη του Abreuvoir σχετικά με την ειδικότητά στα κρέατα σχάρας. Φυσικά οι επιδόσεις είναι αντίστοιχες στα τηγανιτά φιλέτα αλλά και στα... ωμά, όπως το εξαιρετικό steak tartar. Για ένα πλήρες γεύμα, υπολογίστε περί τα 40-50€/ άτομο.

Vezene
Βρασίδα 11, Χίλτον, τηλ: 210 7232002

Πράματα και θάματα κάνει με το κρέας o κ. Άρης Βεζενές φέρνοντας κρέας Wagyu και σερβίροντας «ψαγμένες» κοπές του αριστοτεχνικά ψημένες στη σχάρα και σε μαντέμι. Εδώ θα απολαύσετε χοντρό διάφραγμα, «μάτι» της λάπας, καπάκι σπάλας και ένα σωρό ακόμα κοπές του βοδινού συνοδεία φρεσκοκομμένων πατατών και δενδρολίβανου. Αγαπημένο μας, και ένα από τα τοπ 15 πιάτα σε αγαπημένα εστιατόρια, το βοδινό μεδούλι με το κόκκαλο με προζυμένιο ψωμί, μανιτάρι τουρσί, μουστάρδα και parsley salad. http://www.in2life.gr/delight/eat/article/351910/mpoykia-kai-apolafsh-ta-top-piata-ton-estiatorion.html Κρεατοφαγικό πιάτο δεν είναι, όμως αξίζει να δοκιμάσετε και την baby lamb pie, μια από τις πιο ψαγμένες πίτσες της πόλης με αρνάκι γάλακτος καπνισμένο σε ξύλο κερασιάς, γραβιέρα και κρεμμύδι τουρσί, η οποία συνοδεύεται με ινδική sauce raita με γιαούρτι. Ένα πλήρες γεύμα εδώ κυμαίνεται στα 40-60€ ανά άτομο.

Τηλέμαχος BBQ Club
Φραγκοπούλου 22 και Μ. Μπότσαρη, Κάτω Κηφισιά, τηλ.: 2108076680

Βετεράνος της κρεατοφαγίας, ο Τηλέμαχος συνεχίζει να σερβίρει εξαιρετικό κρέας, σιτεμένο και μαγειρεμένο με περίσσια μαεστρία και χαρακτήρα. Πέρα από τα κλασσικά χειροποίητα λουκάνικα (βοδινό και πρόβειο κρέας), τη νοστιμότατη μαγειρίτσα και το μοσχαρίσιο κιλότο με σος teriyaki, τις άριστες εντυπώσεις ενισχύουν πιάτα όπως ο βουνίσιος τράγος στη γάστρα με λιγκουίνι, οι παπαρδέλες με βοδινό ραγού, και τα μοσχαρίσια κότσια με σάλτσα από ασύρτικο σαντορίνης. Για ένα πλήρες γεύμα στον Τηλέμαχο, αν δεν επιλέξετε τις πιο ακριβές του επιλογές (σπαλομπριζόλες και το chateaubriand) θα πληρώσετε 40€ με δικό τους, εμφιαλωμένο κρασί.

Kozi's
Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, τηλ.: 210 8101584

Ωραία τα burger του, όμως το αφρικάνικο εστιατόριο των Μελισσίων παίρνει βραβείο και για τα κρεατικά του. Στο Kozi’s θα δοκιμάσετε ίσως το καλύτερο T-Bone στα Βόρεια Προάστια μαριναρισμένο με μπαχάρια της Νοτίου Αφρικής, εξαιρετικό Rib Eye και έξτρα ζουμερή και άψογα ψημένη μπριζόλα Chacalaka – ένα sirloin με το κόκκαλό του πασπαλισμένο με επίσης νοτιοαφρικάνικα μπαχαρικά. Τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα με τις φανταστικές πατάτες που συνοδεύουν τις μπριζολο-μερίδες σας: ολόφρεσκες, στρογγυλές, τραγανές, μοιάζουν να ζητούν το χονδροκομμένο αλάτι που βρίσκεται σε κάθε τραπέζι. Υπολογίστε περί τα 25€ για ένα πλήρες γεύμα με μπύρα.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v