Οι καλύτερες βάφλες της πόλης

Κολασμένες γεύσεις παγωτού δένουν με ολόφρεσκες βάφλες και περιχύνονται με σιρόπια σε must διευθύνσεις βαφλο-κατανάλωσης.
Οι καλύτερες βάφλες της πόλης
Η φρεσκάδα των πρώτων υλών, η κατάλληλη δοσολογία, το σωστό ψήσιμο, το κατάλληλο ταίριασμα με φρέσκο παγωτό. Τα παραπάνω δίνουν στην βάφλα τη δίοδο για να σε απογειώσει γευστικά και να σε παρασύρει σε ένα ταξίδι γεύσεων και… μουγκρητών.

Αν θέλετε να ζήσετε αυτό το ταξίδι – ποιος δε θα’θελε – αφήστε διατροφές στην μπάντα και βάλτε πλώρη για τα παρακάτω παγωτατζίδικα που σερβίρουν (και) σεμιναριακού επιπέδου βάφλες.

Και φυσικά προτείνετέ μας το δικό σας αγαπημένο. Γιατί μία βάφλα δεν είναι ποτέ αρκετή. Ούτε δύο. Ούτε δέκα.

In situ
Χρυσοστόμου Σμύρνης 29, Αργυρούπολη

Με φανατικό κοινό στην περιοχή, το In situ ποντάρει στην καλή ποιότητα αλλά και στην γενναιόδωρη ποσότητα. Must εδώ η σπασμένη βάφλα πάνω σε παγωτό, πλημμυρισμένη από σοκολάτα, μερέντα και ό,τι μπορεί να βάλει η φαντασία σας, αλλά και η «κανονική» βάφλα Aline με σοκολάτα, kinder Bueno και μπανάνα. Κόλαση.

Waffle House
Λ. Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη

Ξεκίνησε από την Νάξο έφτασε μέχρι την Αττική και έκανε πολλούς Αθηναίους να κατηφορίσουν προς την Βουλιαγμένη για να απολαύσουν λαχταριστή λεπτή βάφλα, αλλά και εξίσου πεντανόστιμο παγωτό με θέα την θάλασσα. Μαστίχα με κανέλα, τσουρέκι, γιαούρτι με αγριοκέρασο, κρέμα μπισκότο είναι λίγες από τις γεύσεις που θα παγώσουν πάνω στην βάφλα σας, συνοδεία σιροπιών σοκολάτας, λευκής σοκολάτας, κουβερτούρας ή φρούτων.

Home Sweet Home Waffles
Συρακουσών 6, Λαμπρινή

Σε χώρο που πραγματικά σας κάνει να νιώθετε σαν το σπίτι σας το Home Sweet Home ψήνει σούπερ νόστιμες αυθεντικές βέλγικες βάφλες, τις οποίες… ραίνει με κάθε λογής λαχταριστά «καλούδια»: παγωτό, τρούφα, σιρόπι σοκολάτα, μπισκότο και smarties κάνουν πάρτι στον ουρανίσκο. Εξίσου λαχταριστές και οι αλμυρές βάφλες με γαλοπούλα, τυρί και τηγανιτά αυγά.

L'Arte Del Gelato
Ελευθερίου Βενιζέλου 135, Ηλιούπολη

Στη χαριτωμένη τζελατερία της Ηλιούπολης, το αυθεντικό ιταλικό παγωτό έχει τον πρώτο λόγο όμως οι βάφλες παίζουν… δυνατά και μας καλούν να κάνουμε συνδυασμούς που κολάζουν. Δικός μας αγαπημένος; Τραγανή βάφλα με παγωτό καραμέλα και oreo με σιρόπι σοκολάτας.

Da Vinci
Αδριανού 50, Μοναστηράκι

Στην καρδιά της πολύβουης περαντζάδας της Αδριανού, το DaVinci σερβίρει κορυφαίο ιταλικό gelato, το οποίο προφανώς και απολαμβάνουμε… ενισχυμένο πάνω στις υπέροχες βάφλες του. Μπορείτε να τις καταναλώσετε και σε μίνι έκδοση των 12, περιχυμένες με νουτέλα και μπισκότο. Απογείωση.

Παγωτομάνια

Αφράτες, φρεσκοψημένες και γευστικές, οι κλασικές American style βάφλες της μεγάλης αλυσίδας έχουν αφήσει εποχή στα… στομάχια μας. Φυσικά συνοδεύονται με τις εκλεκτές και ολόφρεσκες γεύσεις παγωτού Παγωτομάνια. Αγαπημένες μας η φυστικοβούτυρο και καραμέλα, «δένουν» άψογα με τις υπέροχες βάφλες.

Soko Gelato
Γράμμου 32, Αγιος Δημήτριος

Σοκό-λαση στον Άγιο Δημήτριο, το ιταλικό παγωτατζίδικο φτιάχνει ολόφρεσκο παγωτό, το οποίο απολαμβάνουμε είτε σε κρέπες, είτε μαζί με τις σούπερ νόστιμες βάφλες του. Προτεινόμενος συνδυασμός για γευστική απογείωση: βάφλα με βανίλια Μαγαδασκάρης, σοκολάτα Καπρίς και Bueno.

Zuccherino
Αγ.Αλεξάνδρου και Ναϊάδων, Π. Φάληρο

Εξαιρετικό χειροποίητο παγωτό στο Παλαιό Φάληρο, και παράλληλα λαχταριστές βάφλες που μπορείτε να απολαύσετε στο όμορφο café εντός του καταστήματος. Δική μας αδυναμία τα μικρά βαφλάκια που σερβίρονται με παγωτό της αρεσκείας μας, περιχυμένα με μπισκότο και σιρόπι σοκολάτας.

Nice Cream
Κώστα Βάρναλη 19, Νέα Ερυθραία

Ολόφρεσκες πρώτες ύλες και τεράστια ποικιλία γεύσεων παγωτού για να απλώσουμε πάνω στις βάφλες μας στο «γλυκό» στέκι της Νέας Ερυθραίας, το οποίο σημειωτέον δε σταματά να πειραματίζεται με νέες γεύσεις, όπως σπιρουλίνα, πάστα φλώρα και κανταΐφι. Must εδώ η βάφλα με παγωτό μερέντα, twix και σιρόπι σοκολάτας γάλακτος.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v