Πρωτοχρονιά στο σπίτι: Ιδέες για να μη βαρεθείς

Μέχρι πόσοι μαζευόμαστε φέτος στα σπίτια; Μπορώ να φύγω μετά τις 5.00 χωρίς να διακινδυνεύσω πρόστιμο; Τι θα φάμε και τι θα πιούμε;
Πρωτοχρονιά στο σπίτι: Ιδέες για να μη βαρεθείς
Σε κάποια ανύποπτη στιγμή του περασμένου Ιουλίου, τότε που νομίζαμε πως τα χειρότερα ήταν πίσω μας, ένα εξαιρετικά αισιόδοξο μέλος της συντακτικής ομάδας του in2life ξεστόμισε την φράση «το μόνο που με παρηγορεί είναι το πόσο τεράστιος χαμός θα γίνει στα πρωτοχρονιάτικα πάρτι φέτος».

Ενός λεπτού σιγή για την στερνή μας γνώση.

Είμαστε ακόμα όλοι εδώ; Ωραία. Τώρα που βγάλαμε από τη μέση τα δυσάρεστα, έχουμε να πούμε πως μια χαρά θα περάσουμε και πάλι. Χαμό μπορεί να μην κάνουμε, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν θα ξαποστείλουμε αποχαιρετίσουμε το 2020 όπως του αρμόζει: Χαρούμενοι.

Μέχρι 9 είναι σχέση

Κατ’ αρχάς, το γράμμα του νόμου: Μέχρι εννιά άτομα μπορούν να μαζευτούν νόμιμα σε ένα σπίτι, αρκεί όλοι να στείλουν ένα 6 στο 13033 και στο πήγαινε και στο γύρνα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 22.00, και λήγει στις 5.00 το πρωί, πράγμα που σημαίνει πως μπορείτε να κάνετε αλλαγή μαζί, αρκεί να μείνετε εκεί που είστε ως τις 5.00. Θυμηθείτε απλώς πως γυρνώντας θα πρέπει να έχετε και τα δύο sms (ή και τις δύο φόρμες που συμπληρώσατε) για να δείξετε σε περίπτωση που σας σταματήσουν για έλεγχο.

Τι θα φάμε;

Αν θέλετε να το ζήσετε γκράντε και αβάδιστα, χωρίς να κουραστεί κανείς, εδώ σας έχουμε συγκεντρώσει τα καλύτερα μενού εστιατορίων που έρχονται με ένα τηλεφώνημα ή ένα κλικ στο σπίτι, φέτος που δεν μπορούμε να πάμε εμείς σε αυτά. Και μην πάει ο νους σου στο κακό, από 25€ το άτομο ξεκινούν οι τιμές τους.

Αν πάλι έχεις άφθονο χρόνο και ενέργεια για μαγειρέματα, εδώ και εδώ σου έχουμε απίθανες γιορτινές συνταγές που θα καταπλήξουν τα πλήθη.

Και τι θα πιούμε;

Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε, ένα από τα ελάχιστα καλά πράγματα που συνέβησαν το 2020 ήταν ότι όλο και περισσότερα πράγματα άρχισαν να έρχονται στην πόρτα μας, και ένα από αυτά ήταν το αλκοόλ. Ό,τι και αν θέλεις φέτος για το ρεβεγιόν σου, από κρασιά και μπύρες μέχρι κοκτέιλ έτοιμα για σερβίρισμα, εδώ σου έχουμε συγκεντρώσει τις διευθύνσεις που θα το βρεις. 

Αν νιώθετε δημιουργικοί, μπορείτε να πάρετε απλώς ποτά από το σούπερ μάρκετ και να φτιάξετε τα κοκτέιλ σας με τα χεράκια σας, ακολουθώντας βήμα βήμα τις συνταγές που έχουμε συγκεντρώσει εδώ κι εδώ

Και θα πεις κι ένα τραγούδι

Θα φάτε, θα πιείτε, θα χορέψετε, θα παίξετε (επιτραπέζια που προλαβαίνεις να πάρεις, αν έχετε βαρεθεί την 31, σου έχουμε εδώ)... Θέλετε και να τραγουδήσετε; Το καραόκε μπορεί να γίνει πολύ διασκεδαστικό –ειδικά αν έχετε προλάβει να μεθύσετε και λίγο– από τη στιγμή που δεν υπάρχουν άγνωστοι να κρίνουν το πόσο φάλτσοι είστε. Εσείς οι το-πολύ-εννιά και το YouTube –κι ένα μικρόφωνο αν είστε μερακλήδες. Σχεδόν όλα τα δημοφιλή τραγούδια υπάρχουν εκεί σε karaoke version, και εγγυώνται γέλιο (και κάζο) μέχρι δακρύων. Μπορείτε να το οργανώσετε και σαν talent show, με κριτική επιτροπή, βαθμολογίες και σχολιασμό στο τέλος των τραγουδιών.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v