Υπέροχα μενού εστιατορίων για ρεβεγιόν στο σπίτι

Νοσταλγείς εκείνες τις ωραίες εποχές με τα πληθωρικά ρεβεγιόν στα εστιατόρια της πόλης; Ε, τώρα μπορείς να τα φέρεις στο σπίτι σου.
Υπέροχα μενού εστιατορίων για ρεβεγιόν στο σπίτι

Απαλή μουσικούλα στο background, λίγα άτομα στο τραπέζι, πολλές γεύσεις στον ουρανίσκο. Αν ήσουν από εκείνους που τις παλιές καλές εποχές έδιναν το κάτι παραπάνω για να απολαύσουν ένα νόστιμο ρεβεγιόν στα εστιατόρια της Αθήνας, τότε δεν χρειάζεται φέτος να το στερηθείς επειδή ο κορωνοϊός το αποφάσισε.

Τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία συντονίζονται στους ρυθμούς της εποχής και φέρνουν στο σπίτι σου εκλεκτά μενού για να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Αφού πρώτα τα πλύνεις καλά έτσι;

Tivoli
Για παραγγελίες μπες εδώ ή πάρε τηλέφωνο στο 21 0383 0919

To μεζεδοπωλείο των Εξαρχείων μπορεί να μην μας υποδεχτεί φέτος στον cosy χώρο του, αλλά θα φέρει όλη τη ζεστασιά του μενού του στο σπίτι σου, με εορταστικές γεύσεις σε άκρως οικονομική τιμή. Το πρωτοχρονιάτικο μενού περιλαμβάνει κολοκυθόσουπα βελουτέ, παραδοσιακή κιμαδόπιτα, πολύχρωμη σαλάτα με ξηρούς  καρπούς, ρόδι και σως βινεγκρέτ, ανθότυρο με μέλι, αρνάκι γάλακτος σιγοψημένο με πατάτες baby και ένα πληθωρικό τιραμισού για γλυκό σβήσιμο. Με την παραλαβή του μενού θα λάβεις και γραπτές οδηγίες προθέρμανσης των γευμάτων και παρασκευής της σαλάτας, ενώ όλα τα πιάτα θα είναι τοποθετημένα σε ειδικά δοχεία, με το αρνάκι σε ατομική λαδόκολλα. Το κόστος στα 25€ ανά άτομο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tivoli Live (@tivoli_live)


Spitjack Rotisserie
Παραγγελίες μέσω Wolt, E-Food και στο 210 3316003

Η μοντέρνα ροτισερί που αργοψήνει στις σούβλες της ζουμερά κοτόπουλα, τραγανιστές πάπιες, κρατσανιστές πορκέτες και μοσχαρίσιες πικάνιες ετοιμάζει ένα εκλεκτό γεύμα για το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς με… επίκεντρο δύο ολόκληρες ψητές πάπιες ΒΒQ μαριναρισμένες με ασιατική σως, φρέσκα μυρωδικά, τζίντζερ και σκόρδο. Κατά τα λοιπά, το μενού περιλαμβάνει σπιτική σάλτσα Τζακ Ντάνιελς, γλυκιά γέμιση με κάστανα, κουκουνάρι, βερίκοκα και μαύρη σταφίδα, πουρέ πατάτας με μαύρη τρούφα, πατάτες baby σωτέ με μυρωδικά, μανιτάρια του δάσους με βούτυρο μυρωδικών, σκόρδο και κρεμμύδι και χριστουγεννιάτικη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, πορτοκάλι, καρύδια, τζίντζερ και ρόδι. Το κόστος για το μενού που χορταίνει 4-6 άτομα, στα 130€ ήτοι από 22€ το άτομο περίπου.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Spitjack (@spitjack_rotisserie)

Μπουκιά και Συγχώριο

Παραγγελίες στα 2106893444 (Μαρούσι) 2114114040 (Ψυχικό) 2108000110 (Κηφισιά)

Ο Ηλίας Μαμαλάκης μαγειρεύει και σου φέρνει σπίτι λαχταριστά γιορτινά πιάτα με άρωμα μαμαδίσιο, για να φτιάξεις το πιο υπέροχο τραπέζι. Από ορεκτικά και σαλάτες, μέχρι κυρίως και επιδόρπια το μενού του «Μπουκιά» τα έχει όλα: Σαλάτα με iceberg, αχλάδι, λιαστή ντομάτα, τυρί Σαν Μιχάλη και σως μέλι μουστάρδα (9,5€/ δύο άτομα), σαλάτα πράσινη με ψητό μανούρι, λιαστή ντομάτα και σως βαλσάμικο (40€/15 άτομα), τάρτα οκτώ ατόμων με γλυκιά κολοκύθα, καπνιστή πανσέτα, μπεσαμέλ και κρούστα τυριού (26€), βελουτέ λαχανικών (5,5€), τρυφερό μοχαράκι νουά κρασάτο (9,5€), χοιρινή σπάλα μαριναρισμένη σε κρασί με φύλα δενδρολίβανου (8,5€), ολόκληρο κοτόπουλο για τη μέση, γεμιστό με μπέικον, τυρί, πιπεριά και σως (45€ για 7 άτομα), χριστουγεννιάτικο κορμό σοκολάτας με φράουλες για 10 άτομα (20€) και φυσικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες.


IT Restaurant
Παραγγελίες από εδώ

Για τις ημέρες των γιορτών, το εστιατόριο του Κολωνακίου ετοίμασε ένα σπέσιαλ μενού με επιλογές a la carte ώστε να επιλέξεις τα πιάτα που θα απολαύσεις στη θαλπωρή του σπιτιού σου.  Περιλαμβάνει σούπες βελουτέ με κάστανο ή σελινόριζα (4€), σαλάτες όπως η ανάμεικτη με λάχανο, καρότο, μήλο, σέλερι, τζίντερ και καρύδια ή πράσινη με baby ρόκα, καραμελωμένο μανούρι, αχλάδι και κουκουνάρι (4€), ζυμαρικά φούρνου όπως λαζάνια με σπανάκι και ρικότα (7€), κυρίως όπως γαλοπούλα με παραδοσιακή γέμιση και χοιρινό με δαμάσκηνα που συνοδεύονται με επιλογές από πουρέ γλυκοπατάτας, baby πατάτες ή ρύζι μπασμάτι με σουσάμι (18€) και επιδόρπια όπως κρέμα λεμόνι με μαρέγκες και raspberry sauce, ή baked cheesecake με σάλτσα κόκκινων φρούτων (6€). Για ένα πλήρες μενού υπολόγισε 35€ κατ’ άτομο, με ελάχιστη παραγγελία 4 ατόμων ή 100€ σύνολο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by IT restaurant & delivery (@it_restaurant)


Ψωμί και Αλάτι
Παραγγελίες από εδώ, για κάθε παραγγελία take away έχεις έκπτωση 10%

Τις πιο ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις ετοίμασε ο σεφ Γιάννης Λουκάκος για τις γιορτινές ημέρες. To ειδικό μενού για τέσσερα άτομα περιλαμβάνει επιλογές όπως σούπα από ψητή κολοκύθα και πράσινο μήλο με κάστανα, κολοκυθόσπορο, παρμεζάνα και λάδι τρούφας, σαλάτα με παντζάρι, κατσικίσιο τυρί με κρούστα από pecans και cranberries, πορτοκάλι και βινεγκρέτ από πορτοκάλι και τζίντζερ, πουρέ από σελινόριζα, αρωματικό ρύζι με cranberries, καβουρδισμένα αμύγδαλα και ρόδι, λαχανικά φούρνου με βούτυρο και θυμάρι και δύο επιλογές για κυρίως πιάτο: ένα ρολό γαλοπούλας τυλιγμένο με προσούτο, γέμιση με κιμά, σταφίδες και κουκουνάρι, σάλτσα με μανιτάρια ή μοσχάρι Wellington (US Black Angus chuck eye roll) και σάλτσα με άρωμα τρούφας. Οι τιμές για το μενού τεσσάρων ατόμων με γαλοπούλα είναι στα 140€ (35€/ άτομο) ενώ για το μοσχάρι Wellington στα 180€ (45€/ άτομο).

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Psomi&Alati (@psomikaialati)


St. George Lycabettus
Παραγγελίες μέσω Wolt και Ε-food  

Oι αγαπημένες γεύσεις από το La Suite restaurant του βραβευμενου chef Βασίλη Μήλιου αλλά και κλασικά πιάτα του ξενοδοχείου έρχονται σπίτι σου, ενώ ειδικά για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο σεφ έχει ετοιμάσει ένα εκλεκτό μενού. Περιλαμβάνει πλατώ θαλασσινών με μενταγιόν αστακού με πέρκλες λεμονιού, καραβίδα με χαιάρι, γαρίδα με πορτοκάλι, καρπάτσιο λαυράκι και σολομό μαριναρισμένο με βότκα και μαγιονέζα με wasabi, φιλέτο από μοσχάρι γάλακτος, με πατάτα, τρούφα, ανθούς μπρόκολου, σπαράγγια και σάλτσα με μανιτάρια και αμαρέτο, και τριλογία σοκολάτας με φύλλα χρυσού. Στα 50€ ανά άτομο.


Ovio
Παραγγελίες από εδώ και στο τηλ 2114115755

To εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη νοστιμίζει το ρεβεγιόν σου με το Ovio Semi DIY Four course Menu box, το οποίο έχει διαδραστικό χαρακτήρα μιας και καλείσαι να ετοιμάσεις το φαγητό σύμφωνα με τις οδηγίες του σεφ. Το πρωτοχρονιάτικο μενού περιλαμβάνει μοσχαρίσιο καπνιστό carpaccio με πίκλες παντζαριού, κρέμα παρμεζάνας, πορτοκάλι και λάδι ρόκας, σούπα κολοκύθας αρωματισμένη με lemongrass, λεμονοθύμαρο, τζίντζερ, γαρίδες και ελαφριά σάλτσα γαρίδας, σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια ribs, με μανιτάρια, καπνιστό πουρέ πατάτας και γλασαρισμένα καρότα με μυρωδικά και bread and butter pudding με φρούτα του δάσους και σάλτσα φρούτων αρωματισμένη με φυσική βανίλια. Προσφέρει επίσης επιλογές για wine pairing με εκλεκτά κρασιά σε πλήρη αρμονία με τα πιάτα, από 19€ η φιάλη. Το κόστος ανέρχεται στα 55€ ανά άτομο – χωρίς το κρασί.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ovio (@ovioathens)


Aleria
Για παραγγελίες κάλεσε στο 210 5222633 ή στείλε email στο [email protected]

O σεφ Γκίκας Ξενάκης και η ομάδα του Aleria στο Μεταξουργείο ετοιμάζουν ένα εκλεκτό fine dining μενού για το ρεβεγιόν με τον χαρακτηριστικό γκουρμέ προσανατολισμό που έχει κάνει το εστιατόριο ένα από τα κορυφαία στην Αθήνα. Στο μενού της Πρωτοχρονιάς βρίσκουμε μους από κατσικίσιο τυρί, ζελέ από μήλα, σταφίδες και κραμπλ ξηρών καρπών, σαλάτα με baby φυλλώματα, μανούρι Βλάστης, σταφίδες golden black, ηλιόσπορο  και βινεγκρέτ από μηλόξιδο, βελούδινη σούπα  κάστανο με σελινόριζα, καραμελωμένο αχλάδι και κρουτόν αρωματισμένα με τρούφα, χοιρινό σιγοψημένο με σάλτσα από δενδρολίβανο και γλυκιά πιπεριά συνοδεία από πουρέ σελινόριζας, ή παστινάκι με μήλα ψητά αρωματισμένα με γαρύφαλλο ή πουρέ από λεμονάτες πατάτες φούρνου και για επιδόρπιο ένα cremeux λευκής σοκολάτας αρωματισμένης με κάρδαμο, μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και φιστίκι Αιγίνης. Κόστος στα 70€/ άτομο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aleria Restaurant (@aleriarestaurant)


Cookoovaya
Για παραγγελίες πάρε τηλ στο 210 7005 718 ή στείλε e mail: [email protected]

O Περικλής Κοσκινάς και η ομάδα της Cookoovaya έχουν πιάσει νόστιμη δουλειά τις γιορτές και συνεργάζονται με την Peugeot Gallo για να μεταφέρουν όλη την exclusive εμπειρία στο σπίτι σου. Το πρωτοχρονιάτικο μενού έρχεται στις 30 και 31 Δεκεμβρίου όπου το θελήσεις και ξεκινά με σούπα από γάμπαρη και μαλακά καβούρια αρωματισμένη με apple brandy και εστραγκόν και συνεχίζει με ποικιλία από αλλαντικά και κρύα κρέατα, σαλάτα με αχλάδι, χαμόν, αντίδι και παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου, flat bread, με αρνάκι γάλακτος καπνιστή μελιτζάνα, καπνιστή ρακλέτ και chutney κρεμμύδι και τραγανή πάπια confit, με κρέμα γλυκοπατάτα και κάστανο, βινεγκρέτ σταφίδα κουκουνάρι και δυόσμο. Το κυρίως πιάτο είναι ένα πληθωρικό φιλέτο Wellington με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με τρούφα, άγρια μανιτάρια φρικασέ και σάλτσα μαυροδάφνη, ενώ ο γλυκός επίλογος είναι ένα Coulant με σοκολάτα Domori και παγωτό βανίλια Mignardise. Τιμή ανά άτομο στα 90€.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cookoovaya (@cookoovaya)



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v