Από πού θα παραγγείλεις αλκοόλ για το σπίτι

Το ότι έμεινες μέσα δε σημαίνει ότι θα σου λείψει το αλκοόλ και δη τα υπέροχα κοκτέιλ που απολάμβανες στα μπαρ.
Από πού θα παραγγείλεις αλκοόλ για το σπίτι

Θες να τα πιεις μοναχός ή με παρέα όμως τα μπαρ είναι μια μακρινή ανάμνηση. Δεκτόν. Βάλε ωραία μουσική σαν να είσαι εκεί, χαμήλωσε τα φώτα και άσε το delivery να κάνει τα υπόλοιπα για εσένα.

Ανοίξτε μου, η καϊπιρόσκα είμαι!

Στον στίβο της παράδοσης κοκτέιλ στο σπίτι έχουν μπει πλέον δεκάδες μπαρ της πόλης, τα οποία προσφέρουν δεκάδες signature επιλογές για κάθε ουρανίσκο. Έτσι πέρα από τους πρωτοπόρους TYCO και Flask, οι οποίοι έκαναν διανομές σε ένα μεγάλο μέρος της Αττικής (βόρεια, νότια, κέντρο) before it was covid-19, ο χάρτης ενισχύεται με ενδιαφέρουσες προσθήκες.  

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TYCO Nea Smyrni (@tyco.neasmyrni)

Το Clumsies, ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου σημειωτέον, φέρνει σπίτι σου signature cocktails σε ωραιότατα μπουκαλάκια μέσα από τις πλατφόρμες Wolt, Skroutz, και efood, αλλά και μέσα από online κάβες. Το μενού περιλαμβάνει επιλογές όπως Strawberry Daiquiry, Aegean Negroni κ.α. σε τιμές που ξεκινούν από 7€.   

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Clumsies (@the_clumsies)


Οι πληθωρικές margaritas των Fridays είναι επίσης διαθέσιμες online στις πλατφόρμες Wolt και efood από όλα τα καταστήματα της αλυσίδας σε Κηφισιά, Μαρούσι, Κολωνάκι, Αριστοτέλους, Γλυφάδα και Άγιο Δημήτριο, σε τιμές από 9€ – δες εδώ

Tο δημοφιλές spot της πλατείας Προσκόπων Frater & Soror άνοιξε από τον Μάιο την υπηρεσία delivery και πέρα από λαχταριστό brunch φέρνει στην πόρτα σου μέσα από το Wolt και το e-food καλοφτιαγμένα κοκτέιλ όπως το Green Garden με τζιν, αγγούρι, λάιμ και ginger beer και το Like Zombie με ρούμι, φρούτα του πάθους, ανανά, βανίλια και μπίτερς- από 8€.  

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Frater & Soror (@fraterandsoror)

Σου έλειψαν τα εξωτικά κοκτέιλ του γλυφαδιώτικου Holy Spirit; Μπορείς να τα φέρεις στην πόρτα σου μέσα από e-food και Wolt για να απολαύσεις ένα Jack Sparrow στην καναπεδάρα σου, με spiced dark rum, φρέσκο ginger, λικέρ αχλαδιού, Angostura ρούμι Καραϊβικής 5 ετών, πουρέ ανανά και Angostura orange bitters ή ένα Malakamazing με Brookers London dry gin, λικέρ mango, βιολογικό βασιλικό νερό καρύδας, φρέσκο χυμό λεμονιού  και Angostura bitters – από 7,50€. 

Η πρώτη βερμουτερία της Αθήνας, το Odori της Όθωνος ετοιμάζει επίσης ωραιότατα κοκτέιλ όπως τα Odori House Vermouth + Tonic, Ginger Cucumber Lemonade με Bombay Gin, αγγούρι, λάιμ και τζίντζερ και Passion Salty Caramel με Βacardi Rum Blend, Passion and Salty Caramel και σ’ τα φέρνει σπίτι μέσω Wolt και Ε-food, μαζί φυσικά με το εκλεκτό του μενού.  


Pop Up Cocktails στο σπίτι φέρνει μέσω Wolt το αγαπημένο νεοσμυρνιώτικο μπαρ της πλατείας, το οποίο επίσης διαθέτει και την κάβα του προς αποστολή με αρκετές επιλογές σε φιάλες βότκα, ουίσκι, ρούμι, τζιν κ.α. Ποιος δεν λιγουρεύεται ένα Caribbean Wave με Bayou Spiced Rum με σπιτικό σιρόπι βανίλιας, falernum λικέρ, τόνκα, ανανά και φρέσκο λάιμ ή ένα Bourbon Street με αμερικάνικο whiskey, σε συνδυασμό με ροζ γκρέιπφρουτ, σιρόπι κανέλας, φρούτων του πάθους, χυμό λάιμ και bitters; Οι τιμές τους ξεκινούν από 7€. 

Πέρα από ζουμερά μπιφτέκια, το Burger Joint σε Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη και Ψυχικό προσφέρει και καταπληκτικά κοκτέιλ στο σπίτι: Mojito, Martini, Zombie ή τα πιο σπέσιαλ  The F spicy cocktail με Havana reserva, ginger, μέλι, λάιμ ανανά, orange liquer και ταμπάσκο είναι ό,τι πρέπει για να καταναλωθούν μόνα τους ή συνοδεία φαγητού από το πλούσιο μενού του. Μπορείς να παραγγείλεις μέσω Wolt και e-food.

Στα Βόρεια Προάστια, το Jolie Môme στο Μαρούσι ετοιμάζει μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της πόλης όπως το Coco solero με spiced rum, infused coconut, ανανά, μέλι και μαύρο πιπέρι, λάιμ και καραμέλα ή το Athenian trumpet με βότκα, λεμόνι, μέλι, μαύρο πιπέρι, μπίτερς και ανθρακούχο νερόκαι τα διανέμει καθημερινά στους διψασμένους βόρειους μέσω e-food – από 7€. 

Επίσης στα βόρεια, η νέα άφιξη του Ηρακλείου με το όνομα Cocktailomania 323 διαθέτει ένα παραπάνω από πλήρη κατάλογο με κλασικά αλλά και signature cocktails με βότκα, ρούμι, τζιν και τεκίλα τα οποία στέλνει σε πολύ καλές τιμές στις γύρω περίοχές – από 6,50€ μέσω e-food. 

Γιάνηηηηηηη, που έβαλες τον δυόσμοοοοο;

Για να μην ψάχνεις υλικά τελευταία στιγμή για να φτιάξεις κοκτέιλ κατ’ οίκον, μπορείς να εμπιστευτείς τους ειδικούς για να σου στείλουν τα πάντα όλα. Η Drinkworks, για παράδειγμα, σου στέλνει όπου κι αν είσαι ένα πλήρες πακέτο με όλα τα υλικά και τη συνταγή για κοκτέιλ. Ο κατάλογος της περιλαμβάνει 22 ολόκληρα cocktail kits (Rum Fashioned, Mai Tai, Disaronno Fizz, Negroni κ.α.), ενώ όταν λέμε πλήρες πακέτο το εννοούμε: μέσα θα βρεις πέρα από τη συνταγή και το αλκοόλ, όλα τα φρέσκα υλικά, ποτήρια, καλαμάκια, σέικερ, ακόμη και τον πάγο.


Για παραγγελίες πάρε στο 210 6818524, ενώ για άμεση παράδοση και μικρές ποσότητες, μπορείς να κάνεις την παραγγελία μέσω e-food. Οι τιμές ξεκινούν από 14€ για υλικά για δύο κοκτέιλ και φτάνουν μέχρι τα 70€ για μια Tommy`s Margarita supreme bag που θα βγάλει περίπου 14 κοκτέιλ.

Αν θες να μυηθείς στα ελληνικά αποστάγματα τώρα, η σειρά λικέρ της Roots (Μαστίχα, Ρακόμελο, Κανέλα, Δίκταμο) έρχεται επίσης στο σπίτι σου με μερικά κλικ, ενώ από τη σελίδα τους μπορείς να βρεις δεκάδες εύκολες συνταγές για να τα απολαύσεις αραχτός στον καναπέ.

Καλά και τα κοκτέιλ, αλλά καμιά φιάλη από πού θα πάρω;

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cellier Wine & Spirits (@cellier_wine)



Έφτασε. Όλες σχεδόν οι κάβες τις Αθήνας διαθέτουν δυνατότητα online παραγγελιών. Ενδεικτικά αναφέρουμε την αλυσίδα Celier, τον Ανθίδη, την Kylix και το House of Wine. Αν πάλι είσαι μπυρόβιος, τότε σημείωσε την Noctua η οποία φέρνει τις εκλεκτές ετικέτες της στην πόρτα σου, την Strange Brew, η οποία επίσης φέρνει όπου θες εσύ τις αγαπημένες μπύρες της, αλλά και άλλες ελληνικές και ξένες ετικέτες, το Tales of Ales, το Beershop.gr, το Barley Cargo με περισσότερες από 550 ετικέτες μπύρας και το Beer24.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v