Πέντε εύκολες συνταγές για καλοκαιρινά κοκτέιλ

Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με πέντε λαχταριστά και εύκολα στην ετοιμασία τους κοκτέιλ που δίνουν δροσερό τόνο στις κατ’ οίκον συνάξεις μας.
Πέντε εύκολες συνταγές για καλοκαιρινά κοκτέιλ
Για να φτιάξουμε ένα δροσερό, καλοκαιρινό κοκτέιλ δε χρειάζεται να συναγωνιστούμε σε απόδοση τους κορυφαίους bartenders των αθηναϊκών cocktail bar. Αρκούν τα κατάλληλα υλικά, η καλή διάθεση και η απαραίτητη καθοδήγηση για να τα καταφέρουμε.

Δείτε πέντε εύκολες στην υλοποίησή τους καλοκαιρινές συνταγές για homemade κοκτέιλ.

Καρπούζι με τζίντζερ και λάιμ
Υλικά (για 6 ποτήρια):
1 κιλό καθαρισμένο καρπούζι
2 κ.γ. ξύσμα τζίντζερ
χυμό και ξύσμα από 1½ λάιμ
4-6 κ.σ. ζάχαρη

Καθαρίζετε το καρπούζι από τα σπόρια. Το βάζετε στο μπλέντερ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφού γίνει χυμός τον περνάτε από σουρωτήρι και τον βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Τον σερβίρετε με παγάκια και βότκα (ή ρούμι) σε αναλογία από 1:3 ως 1:5, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας ή ακόμη και χωρίς προσθήκη αλκοόλ.

Συνταγή από εδώ.

Daquiri Φράουλα
Υλικά:
20ml Schnapps φράουλα
30 ml λευκό ρούμι
30 ml χυμό lime
1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη
30 ml φράουλες
θρυματισμένο πάγο


Βάζετε όλα τα υλικά στο blender και ανακατεύετε μέχρι να σπάσει ο πάγος σε πολύ ψιλά κομμάτια. Σερβίρεται παγωμένο.
Συνταγή από εδώ.

Αφρώδες cocktail με ρούμι και ανανά

Υλικά:
60 ml μαύρο ρούμι
120 ml χυμός ανανά
120 ml ginger ale
1 φέτα ανανά για το γαρνίρισμα


Σε μεγάλο ποτήρι αναμιγνύετε το ρούμι, το χυμό ανανά και το ginger ale. Αν θέλετε, γαρνίρετε με παγάκια ή μία φέτα ανανά.

Πηγή.



Λευκή Σανγκρία
Υλικά:
10 πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια κομμένα στη μέση
2 πράσινα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ροδάκινο κομμένο σε λεπτές φέτες
Φέτες lime
Φλούδες λεμονιού
1 μπουκάλι λευκό, ξηρό, αφρώδες κρασί
220 ml χυμό σταφύλιων
150 ml λικέρ πορτοκάλι ή λιμοντσέλο
8 φύλλα φρέσκια μέντα

Γεμίζετε μια μεγάλη γυάλινη κανάτα με τριμμένο πάγο μέχρι τη μέση.Ρίχνετε τα φρούτα και τις φλούδες λεμονιού. Προσθέτετε το χυμό και το λικέρ και ανακατεύετε απαλά. Αμέσως πριν το σερβίρετε προσθέτετε αργά αργά το κρασί και ύστερα τα φύλλα της μέντας.

Πηγή.

Κοσμοπολιταν Ρόδι
Υλικά:
60 ml Βοτκα
25 ml triple sec
25 ml χυμό Ρόδι
10 ml χυμό Λαιμ

Βάζετε τον πάγο, τη βότκα, το triple sec, το λάιμ και το χυμό ρόδι σε ένα σέικερ και ανακινείτε καλά. Σουρώνετε σε ένα παγωμένο ποτήρι για κοκτέιλ και διακοσμείτε με μία φέτα λάιμ.

Πηγή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v