5 καλοκαιρινές συνταγές για κοκτέιλ με ρούμι

Οι καλύτερες συνταγές για τα καλοκαιρινά μας κοκτέιλ είναι εύκολες και γρήγορες, και περιλαμβάνουν απαραιτήτως ρούμι και… ομπρελίτσα.
5 καλοκαιρινές συνταγές για κοκτέιλ με ρούμι
Πολύ πιο ελαφρύ από την τεκίλα, και πολύ πιο καλοκαιρινό από τη βότκα, το ρούμι αποτελεί την ιδανική βάση για δροσερά, καλοκαιρινά κοκτέιλ που μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα μόνοι σας στο σπίτι. Ιδανικό για πειραματισμούς, συνδυάζεται άνετα με ό,τι υλικά έχετε ήδη, και γίνεται κοκτέιλ εξίσου εύκολα: Αρκεί να του προσθέσετε Coca Cola και lime κι έχετε το περίφημο Cuba Libre ή ginger ale και πάγο κι έχετε το εξίσου περίφημο Dark ‘n’ Stormy. Αν, τώρα, θέλετε κάτι πιο ευφάνταστο, αλλά δεν έχετε χρόνο ή διάθεση για πειραματισμούς, ακολουθήστε την πεπατημένη των πέντε συνταγών που ακολουθούν –είναι όλες δοκιμασμένες, και εγγυώνται εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Duck Sparrow

Υλικά:
3 μεζούρες λευκό ρούμι
3 μεζούρες χυμό μήλου
1 μεζούρα Southern Comfort
1,5 μεζούρα ginger ale
5-6 σταγόνες Angostura Bitters
Χυμός από μισό lime
Λίγο φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
Μια κουταλιά μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Χτυπήστε όλα τα υλικά στο shaker, μαζί με 3-4 παγάκια. Σουρώστε πριν σερβίρετε –εκτός εάν προτιμάτε να μασάτε τα τρίματα του τζίντζερ. Αν δεν είστε φαν των πολύ γλυκών κοκτέιλ, μπορείτε να παραλείψετε τη ζάχαρη.

Lava Flow

Υλικά:
1 μεζούρα λευκό ρούμι
1 μεζούρα Malibu
2 μεζούρες χυμό ανανά
2 μεζούρες γάλα καρύδας
4-5 μεγάλες φράουλες
1 μπανάνα

Εκτέλεση:
Χτυπήστε το ρούμι, το Malibu και τις φράουλες στο blender και βάλτε το μείγμα σε ένα ψηλό ποτήρι. Χτυπήστε εν συνεχεία στο blender την μπανάνα, το γάλα καρύδας και τον χυμό ανανά, μαζί με λίγο τριμμένο πάγο. Προσθέστε σιγά-σιγά αυτό το δεύτερο μείγμα στο ποτήρι, αφήνοντας το μείγμα με τις φράουλες να ανέβει προς τα πλαϊνά του ποτηριού, δημιουργώντας το εφέ που δίνει σε αυτό το κοκτέιλ το όνομά του.

Nevada

Υλικά:
2 μεζούρες ρούμι
2 μεζούρες χυμό γκρέιπφρουτ
1 μεζούρα χυμό lime
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση:
Χτυπήστε όλα τα υλικά στο shaker, μαζί με 3-4 παγάκια. Σερβίρετε σε ένα παγωμένο ποτήρι του Martini –χωρίς τα παγάκια.

Purple Rain

Υλικά:
1 μεζούρα λευκό ρούμι
1 μεζούρα Schnapps ροδάκινο
1 μεζούρα γρεναδίνη
2 μεζούρες λεμονάδα
Λίγες σταγόνες Blue Curacao

Εκτέλεση:
Γεμίστε ένα ψηλό ποτήρι κατά ¾ με πάγο. Προσθέστε πρώτα το Schnapps, μετά το ρούμι και τέλος τη γρεναδίνη. Ανακατέψτε ελαφρά, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι με μακρύ χερούλι. Προσθέστε τη λεμονάδα, ανακατέψτε ξανά, και προσθέστε προσεκτικά λίγες σταγόνες Blue Curacao κοντά στα τοιχώματα του ποτηριού, για να δημιουργήσετε το εφέ των μοβ «σύννεφων» που σχηματίζει ο συνδυασμός Curacao και γρεναδίνης, εξ ου και το όνομα του κοκτέιλ.

Bluenat Hawayan

Υλικά:
1,5 μεζούρα λευκό ρούμι
1 μεζούρα Blue Curacao
0,5 μεζούρα Grand Marnier
2 μεζούρες χυμό πορτοκάλι
2 μεζούρες χυμό ανανά
Λίγες σταγόνες χυμό cranberry

Εκτέλεση:
Χτυπήστε όλα τα υλικά στο shaker, μαζί με 3-4 παγάκια. Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι και διακοσμήστε με μια φέτα ανανά ή πορτοκάλι, και μια χρωματιστή ομπρελίτσα.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v