Όσα μπορείς να παραγγείλεις για Χριστούγεννα στο σπίτι

Θέλεις χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να μπλέξεις με κούριερ που θα ‘ρθουν του χρόνου; Έχουμε μερικές ιδέες.
Όσα μπορείς να παραγγείλεις για Χριστούγεννα στο σπίτι
Υπό κανονικές συνθήκες, θα σου προτείναμε ωραιότατα eshop που θα σου έστελναν χριστουγεννιάτικα στολίδια, δωράκια και λοιπές χαριτωμενιές με ένα κλικ στην πόρτα σου. Επειδή όμως οι συνθήκες που ζούμε δεν είναι καθόλου κανονικές, και με τις εταιρείες κούριερ να έχουν σκάσει και να δίνουν χρόνο παράδοσης… του χρόνου τέτοια μέρα, σκεφτήκαμε το εξής: Τι μπορούμε να παραγγείλουμε για τις φετινές γιορτές, και να έρθει όντως φέτος; Γλυκά, ποτά, φαγητά, ακόμα και δωράκια για τους φίλους μας, είναι η απάντηση. Ρίξε μια ματιά.

Κάτι να γλυκαθούμε…

Προφανώς, Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα και κουραμπιέδες δε γίνονται (και δίπλες, παιδιά, μην ξεχνάμε τις δίπλες) αλλά κι ένα μιλφέιγ από δίπλα, ή ένας κορμός σοκολάτας δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα. Κατ’ αρχάς, πολλά μεγάλα ζαχαροπλαστεία έχουν πια το δικό τους ντελίβερι: Ο Κωνσταντινίδης, ας πούμε, σου φέρνει το χιλιοτραγουδισμένο του μιλφέιγ και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σου στην πόρτα σου μέσα σε μία ώρα από τη στιγμή που θα κάνεις την ηλεκτρονική σου παραγγελία. Οι θεσσαλονικείς, σημειώστε ότι δικό τους ντελίβερι έχουν τα ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου ενώ στον αθηναϊκό βορρά τις δικές της παραδόσεις κάνει και η Νανά Γιώτη, με ελάχιστη παραγγελία 30€. 

Μετά, βέβαια, υπάρχουν και ένα σωρό ζαχαροπλαστεία (και ο φούρνος της γειτονιάς σου, πιθανότατα) που συνεργάζονται με το efood και με τη Wolt. Απλώς βάζεις την διεύθυνσή σου, τικάρεις τα Γλυκά στη στήλη αριστερά, διαλέγεις και παίρνεις. Έρχονται στην πόρτα σου σε λιγότερο από μισή ώρα στις περισσότερες περιπτώσεις. Η Wolt έχει και σύστημα προγραμματισμένων παραγγελιών, για να επιλέξεις εσύ την ημέρα και την ώρα που θέλεις να έρθει η παραγγελία σου –εξαιρετικά χρήσιμο για τους πιο ξεχασιάρηδες εξ ημών, που θυμόμαστε στις 3.00 το χάραμα ότι δεν έχουμε γλυκάκια για αύριο το πρωί που θα έρθει η άλλη-μία-οικογένεια-αυστηρά-ως-9-άτομα-το-λοκντάουν-μου-μέσα.



Κάτι να ξεχαστούμε…

Κοινώς, αλκοόλ να πάνε κάτω τα φαρμάκια. Τα βασικά ποτά σου θα τα πάρεις μεν από το σούπερ μάρκετ, ωραία όμως δεν θα ήταν να κάνεις και μια χριστουγεννιάτικη εξτραβαγκάντζα, με ψαγμένα κοκτέιλ, μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες (στηρίζουμε εγχώρια αγορά και μικρούς επιχειρηματίες, μέρες που είναι) και κρασιά που δεν βρίσκεις στο σούπερ μάρκετ; Κι εδώ καλυμμένο/η σε έχουμε, κράτα σημειώσεις:

Μπύρες σου φέρνει το Beershop.gr, από του Ζωγράφου στην πόρτα σου με δικό του ντελίβερι, σε μία ως τρεις εργάσιμες από τη στιγμή που θα κάνεις την παραγγελία σου. Ο κατάλογός του είναι τεράστιος, όρεξη να ‘χεις να χαζεύεις, και περιλαμβάνει μπουκάλια από κάθε ζυθοποιία που έχεις ακουστά μόνο εσύ και ο ιδιοκτήτης της (και από μεγαλύτερες, βέβαια) αλλά και πολλές επιλογές σε βαρέλι, σε συσκευασίες του μισού, ενός και ενάμισι λίτρου –για κάθε δύο λίτρα που παίρνεις, άλλο μισό κερασμένο, να το πιείτε στην υγειά τους.

Κρασιά σου φέρνουν πολλές, πάρα πολλές μεγάλες κάβες, που έχουν φτιάξει το δικό τους σύστημα παραδόσεων: Ο Ανθίδης, ας πούμε, αναλαμβάνει αυθημερόν παράδοση στην Αττική, με  έξτρα κόστος 12€ (για την αυθημερόν παράδοση, διαφορετικά τα έξοδα αποστολής είναι σαφώς λιγότερα), το ίδιο και το House of Wine, με κόστος 15€, και η κάβα Kylix στο Κολωνάκι, με χρέωση επίσης 15€. Απλώς, για τις αυθημερόν παραδόσεις θα χρειαστεί να κάνεις την παραγγελία σου online ή τηλεφωνικά πριν το μεσημέρι.

Κοκτέιλ θέλεις; Κοκτέιλ κι αν έχουμε! Πέρα από τους πρωτοπόρους TYCO και Flask, που μας έφερναν κοκτέιλ στο σπίτι πριν μας χτυπήσει την πόρτα η πανδημία, και συνεχίζουν ακάθεκτοι, στον χορό έχουν μπει πια σχεδόν όλα τα αγαπημένα σου μπαράκια. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα Clumsies, Holy Spirit, Frater & Soror, Odori, Pop Up και Jolie Mome, που συνεργάζονται όλοι με efood και/ή Wolt. Λεπτομέρειες, πολλές λεπτομέρειες, για το καθένα ξεχωριστά, σου έχουμε εδώ

Μωρέ ξέρεις τι θέλω; Γαλοπούλα ντελίβερι θέλω!

Βεβαίως, κι απ’ αυτήν έχουμε. Και για την ακρίβεια, όχι μόνο γαλοπούλα, αλλά ό,τι χριστουγεννιάτικο έδεσμα τραβά η όρεξή σου, για να κάνεις το πιο νόστιμο μέχρι-εννιά-άτομα τραπέζι, χωρίς να ανάψεις καν τον φούρνο σου. Σου τα φέρνει όλα στο σπίτι το deli chef, με ένα τηλεφώνημα στο 210 3247719. Ενδεικτικά, έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε γαλοπούλα γεμιστή, ολόκληρο γουρουνόπουλο στον φούρνο με πατάτες, μοσχαράκι νουά με σάλτσα ημίγλυκου κρασιού, και βέβαια όλες οι απαραίτητες γαρνιτούρες, ορεκτικά και σαλάτες. Ολόκληρο το μενού εδώ.



Δωράκια φέτος δεν θα κάνουμε;

Εννοείται πως θα κάνουμε. Πέρα από τις λύσεις των βιβλιοπωλείων (που είναι κανονικά ανοιχτά) και του click away (που καταλαβαίνουμε ότι είναι άβολο) δωράκια στο σπίτι αναλαμβάνουν να σου φέρουν:

Τα σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος (αρώματα, καλλυντικά, παιχνίδια και είδη σπιτιού). Η ελάχιστη παραγγελία είναι 40€, κόστος αποστολής δεν υπάρχει, και η παράδοση γίνεται αυθημερόν, αρκεί να κάνεις την παραγγελία πριν το απόγευμα –εναλλακτικά, επιλέγεις ημερομηνία και ώρα που προτιμάς να την έχεις στην πόρτα σου.

Το Warehouse στα Εξάρχεια, που συνεργάζεται με το efood, πράγμα που σημαίνει πως όλα τα τέλεια δωράκια της σειράς Loveramics του τα βλέπεις εδώ, τα παραγγέλνεις εδώ, και έρχονται στην πόρτα σου σε μισή ωρίτσα από τη στιγμή που θα κάνεις την παραγγελία σου. Τέλειο;

Το Traditional Greek Products Market στο Μοναστηράκι, που επίσης συνεργάζεται με το efood, για να σου στείλει σπίτι, εκτός από τις νοστιμιές του, και βιολογικά καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης με ρόδι, με αλόη, με ελιά και πάει λέγοντας –έχουν εξαιρετικές τιμές, και γίνονται τέλεια δωράκια για τους φίλους σου. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v