Πώς θα δείξεις την αγάπη σου φέτος τα Χριστούγεννα

Τι και αν φέτος οι γιορτές είναι διαφορετικές; Τρόποι να δείξεις στους ανθρώπους σου πόσο τους αγαπάς υπάρχουν πάντα.
Πώς θα δείξεις την αγάπη σου φέτος τα Χριστούγεννα
Τις επόμενες μέρες, έχεις δύο επιλογές: Η πρώτη είναι να κάθεσαι μουτρωμένος και να γράφεις όλη μέρα οργισμένα ποστ στο Facebook για τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση την όλη κατάσταση. Η δεύτερη είναι να αφήσεις για λίγο στην άκρη τον θυμό που όλοι έχουμε, και να βρεις τρόπους να κάνεις τους ανθρώπους σου χαρούμενους στις περίεργες εποχές που ζούμε. Γιατί αυτό, σε περίπτωση που το έχεις ξεχάσει, είναι όλο το νόημα των γιορτών. Και φέτος το έχουμε όλοι περισσότερη ανάγκη από ποτέ.

Κάπου θα συναντηθούμε…

Οι μαζώξεις σε σπίτια θα επιτρέπονται, μεταξύ δύο το πολύ οικογενειών και μέχρι εννιά άτομα την φορά. Κι αν η οικογένεια ως μονάδα μέτρησης σου φαίνεται παράξενη και κομμάτι συντηρητική, δεν έχεις άδικο, είναι, αλλά σκέψου το ως εξής: Οι Βρετανοί το θέτουν ως household, που σημαίνει άτομα που μένουν στο ίδιο σπίτι, δηλαδή αν εσύ μένεις με τον συγκάτοικό σου, μπορείτε να καλέσετε αντίστοιχα δυο φίλους σας που μένουν στο ίδιο σπίτι μεταξύ τους. Και την άλλη μέρα, μπορούν να έρθουν οι γονείς του ενός ή του άλλου και να φάτε όλοι μαζί.

Αν τώρα το σπίτι σας φαίνεται πολύ παρακινδυνευμένο, καθότι ως γνωστόν ο ιός μεταδίδεται ευκολότερα σε εσωτερικούς χώρους, μπορείς να ντυθείς ζεστά, να πάρεις και ζεστές σοκολάτες στο χέρι, και να συναντηθείς με έναν φίλο την φορά για περπάτημα στη γειτονιά, στον Εθνικό Κήπο ή στα μονοπάτια του Υμηττού –αρκεί να μένετε και οι δύο εντός Αττικής, έτσι; Οι μετακινήσεις μεταξύ νομών δεν επιτρέπονται.



Κι αν δε γίνεται να συναντηθούμε…

Οι βιντεοκλήσεις θα πάρουν φωτιά τις επόμενες μέρες, και παρ’ όλο που καταλαβαίνουμε και συμφωνούμε απόλυτα πως δεν είναι καθόλου το ίδιο με το να βλέπεις τους ανθρώπους σου από κοντά, είναι το next best thing που λέγαμε και στο χωριό (όταν έρχονταν τουρίστες και προσπαθούσαμε να τους εντυπωσιάσουμε με τα αγγλικά που μιλάμε). Για να μην πέσετε στην παγίδα να λέτε ο ένας στον άλλο πόσο κρίμα είναι που φέτος δεν τα λέτε από κοντά, εδώ σου έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες ιδέες μας για να κάνεις τις βιντεοκλήσεις σας διασκεδαστικές: Από το να παίξετε παιχνίδια μέχρι να… παίξετε παιχνίδια με αλκοόλ και να γελάτε ο ένας με τη μεθυσμένη φάτσα του άλλου.

«Μα τι λέτε κύριε, δεν έχω παραγγείλει»

Ένας από τους πολλούς λόγους που αγαπήσαμε τις πλατφόρμες τύπου efood και Wolt με το που μπήκαν στη ζωή μας, ήταν το ότι μπορούμε πλέον να στέλνουμε κερασμένα καφεδάκια, πρωινά και λιχουδιές στην πόρτα των φίλων μας. Αν δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα, είναι απλούστατο, αρκεί μόνο να βάλεις την διεύθυνση του/της και να πληρώσεις με την κάρτα σου –βάλε κι ένα τιπ για το ντελίβερι, μπορεί όποιος του ανοίξει έκπληκτος της πόρτα να μην έχει ψιλά πάνω του.

Κι αν έχεις ανθρώπους έξω από τα σύνορα της μικρής μας χώρας, το Wolt είναι διεθνές και αναλαμβάνει να στείλει την παραγγελία σου όπου και αν βρίσκονται, μέσα σε μισή ώρα από τη στιγμή που θα πατήσεις «αποστολή». Έχει και αυτόματη μετάφραση του μενού που είναι συνήθως γραμμένο στην τοπική γλώσσα, και τη δυνατότητα να επιλέξεις συγκεκριμένη ώρα παράδοσης, αν την ώρα που σου ήρθε εσένα η όρεξη για εκπλήξεις εκεί είναι 4.00 το χάραμα. Αν μιλάμε για χώρα με διαφορετικό νόμισμα, έχεις απλώς μια έξτρα χρέωση στην κάρτα σου, της τάξης του μισού ευρώ.



Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να στείλεις και δωράκια

Κάποια από τα μαγαζιά που συνεργάζονται με το efood και το Wolt έχουν, εκτός από φαγητά και ποτά, και ωραιότατα δωράκια: Το Warehouse στα Εξάρχεια, ας πούμε, στέλνει τα Loveramics του με το efood σε όλο τον Δήμο Αθηναίων, ενώ κάποια μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα (το Traditional Greek Products Market στο Μοναστηράκι, ας πούμε) έχουν και καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης, που φτάνουν στην πόρτα των φίλων σου μισή ώρα αφού τα παραγγείλεις.

Επίσης, παιχνίδια, είδη σπιτιού και καλλυντικά, στέλνουν την ίδια μέρα σε όποια διεύθυνση τους πεις τα σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος (αρκεί η συνολική αξία να είναι πάνω από 40€) χωρίς να χρειαστεί να περιμένεις τις εταιρείες courier που έχουν σκάσει και θα έρθουν του χρόνου.

Και ηλεκτρονικά δωράκια έχουμε

Το πιο… επίκαιρο δώρο που θα μπορούσες να κάνεις είναι μια συνδρομή στο Cinobo, την εξαιρετική, ελληνική πλατφόρμα streaming που έχει τις καλύτερες ταινίες (όλες υποτιτλισμένες στα ελληνικά) για να περάσει αναίμακτα όλη η καραντίνα. Μπαίνεις εδώ και διαλέγεις απλώς το χρονικό διάστημα που θα διαρκεί η συνδρομή που θα χαρίσεις (από 2 μήνες με 15,98€ μέχρι ένα χρόνο με 76,70€) και όλα τα άλλα γίνονται μόνα τους. Όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Ωραιότατη ιδέα είναι και η ηλεκτρονική δωροκάρτα των Public που την γεμίζεις με ό,τι ποσό θέλεις εσύ (από 10€ μέχρι 500€) και τη στέλνεις στους φίλους σου να διαλέξουν μόνοι τους τα δωράκια τους, ανάμεσα σε χιλιάδες βιβλία, gadgets, είδη σπιτιού και παιχνίδια.

Για τους θεατρόφιλους φίλους σου, τέλειο δωράκι είναι ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο για τις live streaming παραστάσεις (που είναι εντελώς διαφορετική εμπειρία από το μαγνητοσκοπημένο θέατρο, όπως λέγαμε και πρόσφατα εδώ). Διάλεξε παράσταση από το Θέατρο Πορεία ή το Εθνικό, και απλώς στειλ’ τους τον κωδικό πρόσβασης στο mail τους.

Αν υπό κανονικές συνθήκες θα τους έπαιρνες ρούχα, αλλά τώρα το click away σου φαίνεται σκέτη ταλαιπωρία, μπορείς να στείλεις δωροκάρτα Asos και να κάνεις τους εθισμένους στο e-shopping πανευτυχείς. Κάνεις κλικ εδώ επιλέγεις ένα ποσό από 20€ μέχρι 250€ και αν θέλεις βάζεις και συγκεκριμένη μέρα και ώρα να εμφανιστεί στο email τους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v