Φανταστικά μέρη για διακοπές τον Σεπτέμβρη

Στην Μάνη, την Κρήτη, την Άνδρο και την Εύβοια, οι τιμές είναι καλές και οι θάλασσες ζεστές. Και οι διακοπές τον Σεπτέμβρη είναι οι καλύτερες.
Φανταστικά μέρη για διακοπές τον Σεπτέμβρη
της Ηρώς Κουνάδη

Την ώρα που οι άλλοι γυρίζουν μουτρωμένοι, εσύ ετοιμάζεις χαρωπός/η τις βαλιτσούλες σου, και γλιτώνεις και μερικές μέρες σεπτεμβριάτικης μελαγχολίας, από κείνες που μας κληροδότησαν για πάντα τα σχολεία. Όσο για το πού θα πας; Αυτό άφησέ το πάνω μας.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (9-11/9). Τις καθημερινές θα τις βρεις χαμηλότερες.

Στην Κρήτη



Έχει κανονικότατο καλοκαίρι όλο τον Σεπτέμβρη, οι πιθανότητες να σε κλείσουν οι βροχές στο δωμάτιο είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Επίσης, εξακολουθεί να έχει κόσμο –αν θέλεις τζέρτζελο και γνωριμίες– αλλά και ένα σωρό μέρη να απομονωθείς, αν προτιμάς. Σε αυτά τα τελευταία, εμείς ξεχωρίζουμε τον Ξερόκαμπο, με τις φανταστικές παραλίες του, στα νοτιοανατολικά του Νομού Λασιθίου. Αν πάλι θέλεις και ονειρικές παραλίες και νυχτερινή ζωή και φανταστική κουζίνα, έφυγες για τα Χανιά. Και αν δεν μπορείς να αποφασίσεις, τα θέλεις όλα, ο νότος του Νομού Ρεθύμνου συνδυάζει τα καλύτερα και των δύο κόσμων: συγκλονιστικές παραλίες χωρίς πολύ χαμό αλλά όχι και εντελώς άδειες, σαν την Πρέβελη, την Τριόπετρα και τον Άγιο Παύλο.

Διαβάστε περισσότερα – Το Λασίθι δεν είναι η Κρήτη που έχεις συνηθίσει | Όσα πρέπει να ξέρεις για τη Νότια Κρήτη 

Θέλεις και μερικές ενδεικτικές τιμές; 45€ έχει το τρίκλινο δωμάτιο με θέα θάλασσα στο Zeus Apartments στον Ξερόκαμπο, 50€ το δίκλινο στο Emilia Apartments στον Πλακιά, κοντά στην Πρέβελη και 56€ το κουκλίστικο Katrina House στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Στη Μάνη



Έχει επίσης φανταστικές παραλίες, βοτσαλωτές στην πλειοψηφία τους (οι φίλοι της άμμου, σημειώστε το Μαρμάρι) με νερά να τα πιείς στο ποτήρι. Προσφέρεται, δε, για road trip σε ένα τοπίο εξωπραγματικό, ό,τι κοντινότερο έχουμε σε Φαρ Ουέστ στην Ελλάδα, αλλά και για πεζοπορίες σαν την θρυλική στο Ακρωτήρι Ταίναρο, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης, που κατά γενική ομολογία είναι πρακτικά αδύνατη με τον αυγουστιάτικο ήλιο να αντανακλά στην πέτρα. Και αν λαχταράς μπαράκια και νυχτερινό σουλάτσο, η Αρεόπολη δεν άφησε ποτέ κανέναν παραπονεμένο σε αυτό τον τομέα. Για το φαγητό δε λέμε, τα ξέρεις, είναι από τα καλύτερα που έχουμε στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα – 11 καλοί λόγοι να πας φέτος διακοπές στη Μάνη

Ενδεικτικές τιμές: 44€ κοστίζει το Kalapo Apartment στον Κότραφο κοντά στο Λιμένι, 60€ αυτό το κουκλίστικο πέτρινο σπίτι στον Πύργο Διρού, 58€ αυτό το σπίτι πάνω στην παραλία στο Μαρμάρι.

Στην Άνδρο



Είναι δίπλα, που σημαίνει ότι πετάγεσαι άνετα από τη Ραφήνα και για ένα Σαββατοκύριακο (50€ εισιτήριο πήγαινε-έλα) έχει μια πανέμορφη κυκλαδίτικη Χώρα που σφύζει από ζωή και τα βράδια, και πολλές υπέροχες, αμμουδερές παραλίες. Εκτός αυτών, έχει μια ανέλπιστα πράσινη για τα δεδομένα των Κυκλάδων ενδοχώρα, ένα άριστα οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών για πεζοπορίες, και βέβαια κουζίνα να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Και, επειδή οι αδυναμίες δεν κρύβονται, έχει και την κυκλαδίτικη αίσθηση που κάποιοι χρειαζόμαστε για να «καταλάβουμε διακοπές», έστω και στο νήμα του καλοκαιριού.

Διαβάστε περισσότερα – Γιατί η Άνδρος είναι μια υπέροχη Κυκλάδα

Από τιμές τι γίνεται; Από 45€ ξεκινούν τα στούντιο Καρανάσος στο Μπατσί, από 40€ στο Galaxy Hotel στο Γαύριο, ενώ το Sariza Hotel στα Αποίκια έχει πανέμορφα δωμάτια στα 64€ το δίκλινο με πρωινό. 

Στη Βόρεια Εύβοια



Αν το σκέφτεσαι για το Evia Pass, ίσα που προλαβαίνεις, σήμερα (Τετάρτη 31 Αυγούστου) κλείνουν οι αιτήσεις για τα vouchers του Σεπτεμβρίου. Με ή χωρίς επιδότηση, πάντως, η πολύπαθη Βόρεια Εύβοια αξίζει την στήριξή μας, όχι μόνο για όσα πέρασε το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά και επειδή είναι μια κούκλα, με τα χωριά της που ακουμπούν στην θάλασσα, όπως η κεραμιδοσκέπαστη Λίμνη, με τους καταρράκτες της σαν αυτόν του Δρυμώνα, και βέβαια με τις συγκλονιστικές παραλίες της, που περιλαμβάνουν την ονειρική αμμουδιά του Αγίου Νικολάου, τη Χρυσή Ακτή στη χερσόνησο της Λιχάδας και τους μικρούς, κρυφούς κολπίσκους γύρω από τη Βλαχιά και το Πήλι.

Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Βόρεια Εύβοια

Οι τιμές τι λένε; Στη Λίμνη βρήκαμε ευρύχωρα δωμάτια με θέα θάλασσα στα 50€ στο Alhena στην ίδια τιμή και τα δωμάτια του Ξενοδοχείου Όραμα στο Ψαροπούλι, όπως και τα στούντιο του Achladi Beach, στην ομώνυμη παραλία, από την πλευρά του Αιγαίου. 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v