10 παραλίες όνειρο στη Νότια Κρήτη

Πασίγνωστες σαν το Ελαφονήσι ή μυστικές σαν τη Μαζιδά Άμμο, δέκα παραλίες της Νότιας Κρήτης βγαλμένες από τα όνειρά σου.
10 παραλίες όνειρο στη Νότια Κρήτη
της Ηρώς Κουνάδη

Στην πιο νότια από τις θάλασσες της χώρας, συγκεντρώνονται μερικές από τις πιο εξωτικές παραλίες της. Αμμουδερές στην πλειοψηφία τους, κρυμμένες στα βάθη φαραγγιών και διάσημες σε όλο τον πλανήτη, αυτές είναι δέκα μόνο από τις πιο ονειρικές παραλίες της Νότιας Κρήτης.

Το Ελαφονήσι



Πες ό,τι θες για το πόσο υπερβολικά «αξιοποιημένο» είναι, άδικο δεν θα ‘χεις. Παραλία με ροζ άμμο, όμως, δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Κι όταν περπατήσεις μέσα στα απόλυτα τιρκουάζ νερά του για να φτάσεις απέναντι, στο νησάκι με τους αμμόλοφους, θα του τα συγχωρήσεις όλα.

Η Πρέβελη



Κατεβαίνεις τα σκαλιά, πολλά σκαλιά, και αντικρύζεις κατά σειρά: Ένα φοινικόδασος, το οποίο διασχίζει ένα ποτάμι που σχηματίζει λιμνούλες και καταρρακτάκια, προτού καταλήξει σε μια παραλία με ψιλό βοτσαλάκι, η οποία με την σειρά της καταλήγει σε διάφανα, ανοιχτογάλαζα νερά. Κάπως έτσι πρέπει να μοιάζει και ο παράδεισος.

Η Μαζιδά Άμμος



Μια από τις 14 φανταστικές παραλίες του Ξερόκαμπου, στο νότο του Λασιθίου, έχει γαλαζοπράσινα νερά και άμμο… Καραϊβικής, του είδους που δεν έχει ούτε ένα τόσο δα βοτσαλάκι πουθενά.

Ο Άγιος Παύλος



Οι ξακουστοί του αμμόλοφοι αγγίζουν τα 30 μέτρα ύψος, κι αν δεν έχεις κάνει τσουλήθρα σε αμμόλοφο δεν έχεις καταλάβει το νόημα της φράσης «το παιδί που κρύβεις μέσα σου» σε όλο της το μεγαλείο. Θα έφτανε αυτό, αλλά θα προσθέσουμε και κάτι για τα υπέροχα, ανοιχτογάλαζα νερά του και το ηλιοβασίλεμα που φαίνεται από εδώ φαντασμαγορικό.

Το Γαϊδουρονήσι



Το μικρό ακατοίκητο νησάκι απέναντι από την Ιεράπετρα έχει μια παραλία βγαλμένη από τα όνειρά σου, με εκατομμύρια χρωματιστά κοχύλια εκεί που οι άλλες έχουν βότσαλα, και νερά τόσο σμαραγδένια που μοιάζουν ψεύτικα.

Η Τριόπετρα



Στο νότο του νομού Ρεθύμνου, οι τρεις βράχοι που της δίνουν το όνομά της κορνιζάρουν ένα ξακουστό ηλιοβασίλεμα, που βάφει πορτοκαλοκόκκινα τα νερά του Λιβυκού. Απαλή αμμουδιά και κρυστάλλινα νερά συμπληρώνουν το τοπίο.

Το Αγιοφάραγγο



Η αγαπημένη παραλία των ερημιτών ανάμεσά μας, βρίσκεται στο τέρμα ενός μαγικού φαραγγιού που διασχίζεται σε μισή περίπου ώρα πεζοπορίας, κι έχει ψιλό βοτσαλάκι, κρυσταλλένια νερά και οργάνωση που λάμπει διά της απουσίας της.

Το Κεδρόδασος



Σχεδόν δίπλα στο Ελαφονήσι, αλλά έτη φωτός μακριά από τον τουριστοχαμό του, το Κεδρόδασος είναι… αυτό που λέει το όνομά του: Ένα υπέροχο δάσος κέδρων που κορνιζάρει μια αμμουδιά σχεδόν λευκή, η οποία καταλήγει σε παγωμένα, κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά.

Η Αγία Φωτιά



Στο νότο του νομού Λασιθίου, λίγο έξω από την Ιεράπετρα, η Αγία Φωτιά έχει ψιλή, σκουρόχρωμη άμμο, λίγο βοτσαλάκι μέσα στο νερό και φυσική προστασία από τους βοριάδες που ταλαιπωρούν συχνά την περιοχή.

Η Ορθή Άμμος



Ναι, αμμόλοφους υπονοεί το όνομά της, σε περίπτωση που αναρωτιέσαι. Θα τη βρεις σχεδόν δίπλα στην επίσης όμορφη παραλία του Φραγκοκάστελλου, και θα την αγαπήσεις για την απαλή σαν πούδρα άμμο της και τα φανταστικά νερά της.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v