Η οικονομική Κρήτη: Πώς θα κάνεις διακοπές με λίγα στην λεβεντογέννα

Η Κρήτη δεν είναι ακριβός προορισμός. Μπορεί όμως να γίνει και σούπερ low budget, αν ξέρεις τι να κάνεις και πού να πας.
Η οικονομική Κρήτη: Πώς θα κάνεις διακοπές με λίγα στην λεβεντογέννα

Μυστικές παραλίες, προϊστορικές πόλεις, μονοπάτια που καταλήγουν σε καταρράκτες, φαράγγια, βόλτες σε γραφικά λιμάνια και απίστευτο φαγητό.

Η Κρήτη είναι η βασίλισσα του ελληνικού καλοκαιριού και, αν το μπάτζετ σου είναι περιορισμένο, δες πώς μπορείς να την… βγάλεις φτηνά στα λημέρια της.

Οικονομικές διαδρομές



Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο ελληνικό νησί και με έκταση 8.336 χιλιόμετρα που σε καλούν για εξερεύνηση. Ναι, είναι μπόλικα αν σκεφτείς τις βενζίνες και την ενοικίαση αυτοκινήτου, όμως το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών στο νησί είναι αρκετά καλό, οπότε, αν θες να κάνεις οικονομικές εξορμήσεις, θα σε καλύψει επαρκώς.

Φρόντισε να τσεκάρεις τα δρομολόγια εδώ και εδώ και υπολόγισε πως για μια απλή διαδρομή από Χανιά το κόστος ανέρχεται στα 1,60€.

Και επισκέψεις σε Μουσεία

Πέρα από το γεγονός ότι την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα η είσοδος σε όλα τα Μουσεία του νησιού είναι δωρεάν, σημείωσε μερικές από τις πιο μπάτζετ επιλογές για να περιηγηθείς στην ιστορία της Κρήτης και να δεις ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους: θα δώσεις 15€ για να θαυμάσεις το Μινωικό Παλάτι της Κνωσού, ενώ μια επίσκεψη στην υποτιθέμενη γενέτειρα του Δία στο Δικταίο Σπήλαιο κοστίζει 6€.

Για να πας στο νησί της Σπιναλόγκας από την Ελούντα και να μάθεις για την ιστορία της πρώην αποικίας λεπρών, θα πληρώσεις περί τα 20€, ενώ για μια επίσκεψη στο φρούριο Κούλες του 16ου αιώνα, στο Ηράκλειο, υπολόγισε περί τα 4€. Στο εισιτήριο για το Παλάτι της Κνωσού, αν προσθέσεις ένα ευρώ, μπορείς να επισκεφτείς και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Καλά τσιμπούσια με λίγα

Γενικά οι ταβέρνες της Κρήτης δεν είναι ακριβές για αυτά που προσφέρουν. Αν παρ’ όλα αυτά θες να φας (πολύ) καλά και να μην δώσεις παραπάνω από 15-18€ το άτομο με ρακή, σημείωσε στα Χανιά την Καλύβιανη στο ομώνυμο χωριό, για κρέας και ψάρι, το Διογένη στα Πλατάνια με υπέροχη θέα και μεγάλες μερίδες, τον Ντουνιά στη Δρακώνα για βιολογικά κρέατα, τον Χρυσόστομο και στον Αγαπήνη στη Δημοτική Αγορά για μαγειρευτά.

Ανάμεσα στο Ρέθυμνο και τα Χανιά, ο Σάρακας σερβίρει λαχταριστό ντόπιο φαγητό και… μαντινάδες, στα Κυριάννα βρίσκεται το Φαράγγι με σούπερ θέα και νόστιμα μαμαδίσια πιάτα, ενώ ο Δρυμός στην είσοδο του φαραγγιού του Αγίου Αντωνίου έχει φοβερό αντικριστό. Για μαγειρευτά της ώρας σε πολύ καλές τιμές, ο Αλέκος στους Αρμένους είναι επίσης αγαπημένη διεύθυνση.

Στο Ηράκλειο, το Πεσκέσι σερβίρει μοντέρνες γεύσεις με βάση βιολογικές πρώτες ύλες χωρίς να ξεχνά την παράδοση, ενώ η Άθαλη είναι μια παραδοσιακή ταβέρνα με κλασικά κρητικά καλούδια (αντικρυστό, απάκι κ.α.) σε πολύ καλές τιμές, και ο Τεμπέλης, ένα σούπερ μεζεδοπωλείο για τσιμπολόγημα με ρακές και τραγούδια.

Οικονομική διαμονή



Το κάμπινγκ στα Μύθημνα στον Κίσσαμο είναι άνετο και προσφέρει θέσεις με 36€ για σκηνή 4 ενηλίκων, ενώ το κάμπινγκ των Χανίων διαθέτει σκηνές με δύο μονά κρεβάτια στα 24€ τη βραδιά. Στο κάμπινγκ στην Παλαιοχώρα θα βρεις θέση για σκηνή με 2 μονά κρεβάτια στα 20€.

Μοντέρνα μπάνγκαλοου θα βρεις στο Panstel στις Κεραμές στο Ρέθυμνο με 80€ τη βραδιά, ενώ φτηνά δωμάτια έχει το Thomas Nice View, στην Αργυρούπολη, με 36€ το βράδυ και το Istron Homes στο Ίστρο του Αγίου Νικολάου με 63€ για ένα δίκλινο. Σούπερ value for money το Sunvillage Malia Boutique Hotel προσφέρει δίκλινα με 82€ στα Μάλια, ενώ η Villa Venezia στην πόλη των Χανίων έχει δωμάτια με 68€.

Πώς θα πας

Φτηνές πτήσεις βρήκαμε για τη Δευτέρα 4 Ιουλίου στα 58€ πήγαινε, για την Δευτέρα 11 Ιουλίου στα 59€ και γενικά για τις Δευτέρες του Ιουλίου. Η επιστροφή είναι πιο τσιμπημένη, με τις πιο φτηνές τιμές να εντοπίζονται την περίοδο 4 με 7 Ιουλίου, περίπου στα 80€. Για ακτοπλοϊκά, υπολόγισε 40€ πήγαινε για αναχώρηση 4 Ιουλίου, και 48€ για επιστροφή Κυριακή 10 Ιουλίου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v