Επιστροφή στην Αθήνα: Το καλοκαίρι συνεχίζεται

Μπορεί να επιστρέψαμε στην Αθήνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το καλοκαίρι τελείωσε. Δείτε εννιά ιδέες για να ξαναβρείτε την αίσθηση των διακοπών, ακόμη και στην πόλη.
Επιστροφή στην Αθήνα: Το καλοκαίρι συνεχίζεται
του Γιώργου Κόκουβα

Ο Σεπτέμβριος έφτασε, το αθηναϊκό κέντρο ξαναγέμισε και όσοι τείνουν να βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο σπεύδουν να βροντοφωνάξουν «καλό χειμώνα» σε όποιον συναντούν, για να του μεταδώσουν λίγη από την κατάθλιψή τους που τελείωσαν οι διακοπές τους.

Επειδή εσείς όμως δεν είστε από αυτούς, αλλά (θέλουμε να πιστεύουμε) ότι ανήκετε σε όσους βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, θα συμφωνήσετε μαζί μας πως ο Σεπτέμβριος – και τουλάχιστον μέχρι ο υδράργυρος να μας αλλάξει πορεία – είναι καλοκαιρινός μήνας. Και το καλοκαίρι πρέπει να το εκμεταλλευόμαστε μέχρι τελευταίας ρανίδας, ακόμη κι αν βρισκόμαστε στην πόλη. Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώνουμε παρακάτω τις καλύτερες ιδέες για να συνεχίσετε να νιώθετε πως είστε σε διακοπές, εκμεταλλευόμενοι όλες τις ευάερες και ευήλιες παροχές της Αθήνας. Ιδού τι μπορείτε να κάνετε για να κάνετε την μετάβαση από το νησί στη ρουτίνα όσο το δυνατόν ομαλότερη.

*Τρέξτε στις παραλίες

Τα μπάνια του Σεπτεμβρίου είναι τα πιο απολαυστικά, και μπορεί να μην τα κάνετε σε κάποια τιρκουάζ παραλία με χρυσαφένια αμμουδιά, αλλά η Αττική δεν στερείται όμορφων γωνιών για βουτιές. Ίσα-ίσα, θα τις εκτιμήσετε γιατί οι επισκέψεις σας σε αυτές θα διατηρήσουν ατόφιο το καλοκαιρινό σας μαύρισμα και η αλμύρα, η μυρωδιά του αντηλιακού, τα απλωμένα μαγιό στα μπαλκόνια και η γλυκιά κούραση κατά την επιστροφή από τη θάλασσα θα σας κάνουν να αισθάνεστε πως είστε ακόμη σε διακοπές.

Όσο για το ποια παραλία θα διαλέξετε, έχουμε και λέμε: Για έναν συγκεντρωτικό οδηγό των καλύτερων παραλιών πατήστε εδώ, για παραλίες με άμμο και ασφαλείς για παιδιά εδώ, για πλαζ ιδανικές για βραδινό μπάνιο πατήστε εδώ, για τα beach bars εδώ, για οργανωμένες πλαζ εδώ, για σημεία γυμνιστών εδώ και για παραλίες προσβάσιμες με τα Μέσα Μεταφοράς εδώ. Όχι κι άσχημα από άποψη ποικιλίας για Αττική, έτσι;

*Ψάξτε τα αθηναϊκά φεστιβάλ

Οι δήμοι της Αττικής γύρω από το αθηναϊκό κέντρο αποτελούν το πιο ζωντανό αποκούμπι των τεχνών στο τέλος του καλοκαιριού, καθώς συγκεντρώνουν όλες τις θεατρικές παραστάσεις, τα μουσικά σχήματα, τα συγκροτήματα, τους καλλιτέχνες και τις παιδικές εκδηλώσεις που περιόδευαν ολόκληρο το καλοκαίρι. Στα ανοιχτά θέατρα κάθε δήμου λοιπόν θα πάρουμε γεύση από καλοκαιρινή περιοδεία – ήδη στο παιχνίδι των Φεστιβάλ έχει μπει δυνατά ο δήμος Αμαρουσίου, ενώ παραδοσιακά, πολύ δυνατά είναι το Φεστιβάλ Ρεματιάς στο ομώνυμο θέατρο που διοργανώνει ο δήμος Χαλανδρίου, οι γιορτές του δήμου Κηφισιάς στο δημοτικό Αίθριο, του δήμου Αιγάλεω στους δρόμους της πόλης, του δήμου Βύρωνα στην σκιά του Θεάτρου Βράχων και του δήμου Χολαργού-Παπάγου στο κηποθέατρο. Μείνετε «συντονισμένοι» στο in2life καθώς επίκειται αφιέρωμα στις σεπτεμβριάτικες εκδηλώσεις τους.

*Κάντε κατάληψη στις ταράτσες

Δροσιά, σφηνάκια και παγωμένα κοκτέιλ, πανοραμική θέα, όμορφες μουσικές, κόσμος που αρνείται να υπακούσει στις προσταγές του «τα κεφάλια μέσα» και βγαίνει τα βράδια στις ωραιότερες ταράτσες της πόλης. Από τις αγαπημένες μας και τις πιο καλοκαιρινές, η ταράτσα του Bios απλώνει άνετες σαιζλόνγκ και σερβίρει ωραιότατα “παποτά”, το «Χοροστάσιον» διαθέτει επίσης τις απαραίτητες ομπρέλες και ξαπλώστρες για να αισθανόμαστε σαν στην παραλία μας και το Athenstyle ανοίγει στο κοινό το φιλόξενο roof bar του hostel του, κάνοντάς μας να νιώθουμε κι εμείς ένα με τους τουρίστες και τους ενοίκους του. Δείτε εδώ συγκεντρωμένες τις καλύτερες ταράτσες της πόλης για περισσότερες προτάσεις. 

*Βγείτε στις αυλές

Αν όχι στις δικές σας –δεν είναι καθόλου άσχημη η ιδέα ενός παρεΐστικου μπάρμπεκιου στον κήπο ή στη βεράντα σας – στα αθηναϊκά εστιατόρια που κρύβονται μέσα σε ολάνθιστους κήπους και καταπράσινες, δροσερές αυλές. Εμείς εντοπίσαμε για χάρη σας μερικές από τις ωραιότερες γευστικές αυλές της πόλης εδώ και μερικές από τις οικονομικότερες εδώ

*Γεμίστε τα θερινά σινεμά

Μυρωδιά από αγιόκλημα και γιασεμί που μπλέκει με το φρεσκοψημένο ποπ κορν, νοσταλγικές ταινίες, ασπρόμαυρες επανεκδόσεις και νέες κυκλοφορίες, λευκό χαλίκι και άνετες καρέκλες με καραβόπανο, τα αστέρια του αθηναϊκού ουρανού και, συχνά-πυκνά, ο Παρθενώνας να ξεπροβάλλει πίσω από την μεγάλη οθόνη. Τι καλύτερο για να πειστείτε ότι είναι ακόμη καλοκαίρι, και ότι η στιγμή που θα κλειστούμε στις χειμερινές σκοτεινές αίθουσες δεν έχει έρθει ακόμη; Δείτε εδώ τα καλύτερα θερινά σινεμά της Αθήνας, εδώ συγκεντρωμένα τα δημοτικά θερινά της πόλης για οικονομικότερες προβολές και εδώ το πρόγραμμα του Athens Open Air Film Festival για τις τελευταίες δωρεάν προβολές του 2014. 

*Αναζητήστε τα νησιώτικα ταβερνάκια

Μυτιληνιά τυρόπιτα με λεπτό φύλλο. Μακαρούνες και κορτεζίνες από την Κάρπαθο. Λουκάνικο Τήνου και Μαστέλο Χίου. Πέστροφα με ουζάκι από τη Λέσβο, γαρίδες σαγανάκι για γεύση από τη Τζια, γραβιέρα Νάξου και σαντορινιές σαλάτες. Όλο το Αιγαίο… βρίσκεται στο πιάτο μας και οι συγκλονιστικές νησιωτικές συνταγές που δοκιμάσαμε στους προορισμούς των διακοπών μας περιμένουν πίσω στην Αθήνα, σε διευθύνσεις που εξειδικεύονται στην κουζίνα των νησιών. Δείτε εδώ ορισμένες από τις αγαπημένες μας διευθύνσεις και εδώ τις πιο οικονομικές ψαροταβέρνες στην Αττική – λίγη αθερίνα, τηγανητά καλαμαράκια, ουζάκι και καρπούζι για το κλείσιμο είναι άλλωστε η πεμπτουσία του καλοκαιριού. 

*Συνεχίστε… τον τουρισμό

Μια βόλτα στην Πλάκα, μαζί με τους τουρίστες μέσα στα πιο γραφικά σοκάκια της παλιάς Αθήνας. Μια ανάβαση στα Αναφιώτικα, που θα σας τηλεμεταφέρει από τα ασβεστωμένα σπιτάκια και τα μπλε πατζούρια ως την άκρη των Κυκλάδων. Μία εναλλακτική ξενάγηση στις διαφορετικές πτυχές της πόλης, μέσα από τις φρέσκες ιδέες που σας παρουσίασε πρόσφατα το In2life. Είναι πολλοί οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξερευνήσετε την πόλη, αλλά όλοι συντείνουν στην ίδια αίσθηση: Την χαρά της ανακάλυψης μιας «καινούριας» Αθήνας που δεν γνωρίζατε και θα σας κάνει να τη δείτε με άλλο μάτι τη νέα σεζόν.

*Ανακαλύψτε την εξωτική πλευρά της Αθήνας

Ένας γιγάντιος βοτανικός κήπος, δρομάκια με ατμοσφαιρικό φωτισμό, ένα μπαράκι που προσγειώθηκε από τις Κυκλάδες στα δυτικά προάστια, μια γωνιά που μυρίζει κουβανέζικο πολιτισμό. Δείτε αυτά και περισσότερα εξωτικά σκηνικά που βρίσκονται στην Αθήνα αλλά… δεν θυμίζουν καθόλου Αθήνα σε παλαιότερο δημοσίευμα του in2life

*Βουρ στην εξοχή

Πάρτε τα βουνά και τις εξοχές για δροσιά και καθαρό αέρα: Από τον Υμηττό ως την Πάρνηθα και από την λίμνη του Μαραθώνα ως την Πεντέλη και το άλσος Συγγρού, συγκεντρώσαμε για εσάς ιδέες καταπράσινης απόδρασης που μπορούν να εξελιχθούν σε μονοήμερες εκδρομές με ποδηλατάδες, ανακαλύψεις, περιπατητικές περιηγήσεις και πικνίκ στο δάσος. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v