Καφέ δίπλα στη θάλασσα: 5 διευθύνσεις δροσερές

Καθώς η πόλη αδειάζει, κατηφορίζουμε προς τον Πειραιά και την αττική ακτογραμμή και απολαμβάνουμε δροσερά καφεδάκια με θέα θάλασσα.
Καφέ δίπλα στη θάλασσα: 5 διευθύνσεις δροσερές
της Ηρώς Κουνάδη

Δύσκολα βρίσκει κανείς περισσότερη «αύρα διακοπών» στην πόλη από εκείνη που έχει ένα café πλάι στο κύμα. Ειδικά τώρα που οι δρόμοι άδειασαν, και το Χαλάνδρι-Πειραιάς είναι υπόθεση 25λεπτου, δεν έχετε καμία δικαιολογία να μην αναζητήσετε λίγη… ιωδιούχα ανάσα από τον καύσωνα σε ένα από τα πέντε παραθαλάσσια café που συγκεντρώσαμε παρακάτω.

Ιστιοπλοϊκός
Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, τηλ.: 210 4134084

Διαχρονική αξία στην παραλία του Μικρολίμανου, ο Ιστιοπλοϊκός είναι ό,τι κοντινότερο σε διακοπές υπάρχει στη σκηνή των αθηναϊκών café. Τα ξύλινα σκαλιά της εισόδου του οδηγούν σε ένα πραγματικό –κι εξίσου ξύλινο– κατάστρωμα πλοίου, που ατενίζει τα νερά του Σαρωνικού και την αττική ακτογραμμή, έτοιμο να σαλπάρει. Το café bar στο επάνω deck είναι ανοιχτό από νωρίς το πρωί, για καφέ κι ελαφριά σνακ –γλυκά, finger food αλλά και πιάτα ημέρας– με χαλαρή μουσική, ενώ όσο βραδιάζει η ένταση και οι τόνοι ανεβαίνουν. Τα ακούσματα κινούνται κατά κύριο λόγο μεταξύ mainstream, pop και ολίγης 80s-90s νοσταλγίας.

Αχινός
Ακτή Θεμιστοκλέους 51, Φρεαττύδα, τηλ.: 210 4526944

Ο περισσότερος κόσμος τον ξέρει πια ως μεζεδοπωλείο, όμως ο Αχινός στην αρχή της μεγάλης περαντζάδας της Πειραϊκής σερβίρει τα πρωινά και τα απογεύματα και ωραιότατο καφεδάκι, στα κυκλαδίτικα μπαλκονάκια του τα οποία απολαμβάνουν την καλύτερη ίσως θέα στην θάλασσα που έχει να επιδείξει ο Πειραιάς. Καλύτερα να αποφύγετε τις μεσημεριανές ώρες, αν δεν θέλετε το καφεδάκι σας να έχει εσάνς… τηγανιτού καλαμαριού, από το διπλανό τραπέζι. 

Skipper’s 
Μαρίνα Αλίμου, τηλ.: 6947 006893

Είναι ίσως το πιο ανεπιτήδευτο από τα στέκια της Παραλιακής, κι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που το αγαπάμε. Το ξύλινο ντεκ του, που θυμίζει κατάστρωμα ιστιοφόρου, απολαμβάνει θέα στα πολυτελή yacht της Μαρίνας και τη θάλασσα πίσω τους, ενώ οι upbeat, rock και mainstream μουσικές δυναμώνουν όσο η ώρα περνά και ο καφές δίνει τη θέση του σε μπύρες από το βαρέλι –που δείχνει να προτιμά η πλειοψηφία των θαμώνων– και καθαρά ποτά. 

Bolivar 
Ακτή του Ήλιου Λεωφόρος Ποσειδώνος, Άλιμος, τηλ.: 697 0367684

Τι θα λέγατε να συνδυάσετε το καφεδάκι δίπλα στη θάλασσα και με μια βουτιά; Το Bolivar στην Ακτή του Ήλιου το γνωρίσαμε εκ πρώτης για τα beach party με τους εκλεκτούς ξένους προσκεκλημένους, λειτουργεί όμως από το πρωί ως ωραιότατο beach bar για παγωμένα καφεδάκια εκεί που σκάει το κύμα –στα τραπεζάκια ή τις ξαπλώστρες του, διαλέγετε και παίρνετε. Στα συν, η ελάχιστη απόσταση που το χωρίζει από το κέντρο της πόλης. 

Cavo
Λεωφ. Ποσειδώνος 105, Mάτι, τηλ.: 22940 39018

Για τους εφορμώντες από τα βόρεια, το Μάτι είναι εξίσου κοντινή επιλογή, και το Cavo ένα από τα ωραιότερα café δίπλα στη θάλασσα. Θα το βρείτε ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, στην Αργυρή Ακτή. Στα ξύλινα ντεκ του, που είναι χωρισμένα σε διαφορετικά επίπεδα, σερβίρονται δροσερά καφεδάκια από νωρίς, ελαφριά σνακ αργότερα και καθαρά ποτά όταν ξεκινά να πέφτει το σκοτάδι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v